18 november 2012

Halverwege...

De vorige keer schreef ik dat ik bijna halverwege het middendeel van de quilt was. Vanmorgen heb ik de 9e rij eraan gezet, wat betekent dat ik nu aan de 2e helft van de quilt begin.

Last time I wrote I was almost halfway the centre of the pyramid quilt. Today, I've sewn on the 9th row, which means I can start with the second half of the quilt.


Om de een of andere reden lijken 'tweede helften' altijd sneller voorbij te gaan dan de eerste, zoals op vakantie of tijdens de werkweek (alleen bij doorquilten geldt dit niet. Het doorquilten van een rand lijkt altijd véél meer tijd in beslag te nemen dan de rest). Dus wie weet, misschien geldt dit ook voor patchwork, en is de tweede helft van de top sneller klaar dan de eerste.

Fijne zondag!

Somehow, 'second halfs' always seem to go by faster then the first, just like on vacation, or during the workweek (except for quilting. Quilting the border of the quilt always seems to take much more time then the rest). So who knows, maybe this goes for patchwork too, so that the second half of the centre of the quilt might be finished in less time then the first.

Have a nice Sunday!


De piramidequilt is een heel speciale quilt, vol herinneringen. Meer verhaaltjes over deze restjesquilt vind je hier. Voor het gratis patroon klik je hier en een handige uitleg vind je hier en hier.

The pyramid quilt is a very special quilt, full of memories. You can read more about this scrap quilt here. For the free pattern click here . You'll find some useful tips and tricks here and here.

16 opmerkingen:

Annelies zei

Wat wordt dit toch een schitterende quilt.

Frederika zei

Ziet er leuk uit maet al die kleurtjes.

GRANNY'S HOUSE zei

Dat is weer een mooie quilt in wording.

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Hij wordt erg mooi. Ik ga hem ook ooit maken. Eerst nog wat restjes sparen.

Ineke zei

Het schiet dus al wat op, leuk project hoor!
Fijne zondag

AnitaS zei

Het wordt een hele mooie quilt. Fijne dag.

Roos zei

Ik blijf dit een geweldige quilt vinden Ellen.
Groetjes Roos

marga zei

Een mooie frisse quilt. Met voor jou stofjes met heel veel herinneringen.
Groeten
Marga

Marie zei

Half way...good for you! It's looking really lovely Ellie.

quiltlodge gerda zei

Wat een vrolijke vlaggetjes!

Tammy zei

Oh, it's looking wonderful! Also, I received my monthly mini pattern last week and just love it!

Anoniem zei

Ellie, het feit dat je nu al de helft aan elkaar hebt zitten, betekent, dat je niet echt een voorbedacht plan hebt. Je weet dus nog niet wat de volgende rij en de rij erna wordt. Het is dus geheel gevoelswerk??? Mooi als je dat kunt. Tot nu toe is die in mijn ogen al prachtig. ook nog heel veel dank vboor jullie idee voor winter in blogland. Ik ga hem ooit maken. Fijne avond nog. Groetjes Wilma

Terray zei

Dit is ook nog zo'n quilt die ik eens wil gaan maken (ssstttt, ik heb er zelfs al stof voor liggen) maar dit is écht zo'n patroon om even tussendoor een blokje te maken...Voor mij zijn dat nu nog de klosjes, maar als die af is, ga ik voor deze :-))))

Groetjes
Tertia

Fien. zei

Het wordt echt een kleurrijke quilt.
Super mooi.
groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies, Frederika, Ines, Ineke, Roos, Marga, Gerda: dankjewel :o)

@ Guusje: ik had geen flauw idee hoeveel restjes ik had en ik ben er gewoon aan begonnen. Nu is gebleken dat ik wel 5 quilts uit mijn restjes kan maken ;o)
Deze is in elk geval enorm leuk om aan te werken. Lekker rommelig, alles door elkaar en veel verschillende kleuren, maar toch niet te druk door het wit ertussen. Het is leuk om al die bekende lapjes weer voorbij te zien komen.

@ Marie: thank you! Half way feels like I've reached a first milestone.

@ Tammy: we're happy to hear the pattern arrived safely. We hope you'll enjoy making the quilt. The original one is made by Mams and I absolutely love it!

@ Wilma: ik heb wel bedacht hoe groot ik hem ga maken, maar ik heb geen kleurschema ofzo dat ik aanhou. Het enige waarnaar ik wel kijk is dat er niet te vaak dezelfde kleur naast elkaar zit (geen 5 rode stroken naast elkaar bijvoorbeeld). Verder zie ik vanzelf wel hoe hij wordt. Ik heb nog nooit zo gewerkt, maar ik moet zeggen dat het heel leuk is om te doen. Soms krijg je hele lelijke combinaties, maar in het grote geheel valt dat niet op en ziet het er juist heel mooi en warm uit.
Veel plezier alvast met de Winter in Blogland ook. De patroontjes blijven gewoon online staan, dus je kunt ermee starten wanneer je maar wilt.

@ Tertia: ik werk er ook enkel 'tussendoor' aan. Heerlijk om al die bekende lapjes dan voorbij te zien komen. Omdat het zo'n gemakkelijk blokje is kun je het gemakkelijk oppakken, ook al heb je maar even tijd om eraan te werken. Ideaal dus én de restjes raken eindelijk eens (een beetje) op!

Ellie's Quiltplace zei

@ Fien: dankjewel! Het is een gezellig 'rommeltje' aan stoffen. Ik weet zeker dat er nog meer restjesquilts gaan volgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...