19 februari 2012

Spelletjes...


Als ik bij Mams ben spelen we altijd spelletjes. Vooral Memory en Twee in één klap zijn favoriet. We speelden die spelletjes al toen we nog klein waren en we waren er uren mee zoet (en dat zijn we nog steeds, al slaan we iets harder op elkaars handen wanneer we als eerste het juiste kaartje willen pakken!). Mams schreef vroeger altijd de datum in de doos van het spel, en ze maakte elke verjaardag een foto van ons met onze cadeautjes. Zo weten we nog dat ZusJe Twee in één klap in 1990 voor haar verjaardag kreeg. Op het Disney memory staat geen datum, dat hebben we niet voor een verjaardag gekregen, maar dat is nog ouder.

When visiting Mams, we always play games like memory and 'Twee in één klap' (Two at one blow). We've played these games since we were little girls, and we could enjoy it for hours (and we still can, though we hit each others hands a bit harder now, when we want to be the first to take the right card!). Mams always used to write the dates in the boxes, and take pictures of us with our gifts, so we know that 'Twee in één klap' dates back to 1990, from ZusJes 3rd birthday. The Disney memory has no date on it, it wasn't a birthday present, but it's older than the 'Twee in één klap' game.


Trouwens, deze verjaardagsfoto's waren niet altijd een succes. Kijk maar naar de foto hieronder, van mijn 2e verjaardag, waar ik niet echt blij kijk.

By the way, these birthday pictures weren't always succesfull. Look at the one below, from my 2nd birthday, where I don't look so happy.


En toen Mams me vroeg om te lachen op de foto was dit het resultaat... niet veel beter! ;o)

And when Mams asked me to smile, this was the result... Not much better! ;o)


Ik weet nog dat het Disney memory altijd mee ging op vakantie (het zat en zit nog steeds in een wit plastic doosje van Curver met een blauw deksel en dat nam niet veel ruimte in beslag in de auto). We hadden er altijd veel plezier mee: zowel met het spelen van het spel als met het zo goed mogelijk natekenen van de kaartjes. Ieder van ons wilde altijd de kaartjes met Stampertje winnen, omdat dat zo'n schattig figuurtje is, en geen van ons wilde de kaartjes met Madame Medusa en de krokodil :o)

I remember we always brought the memory game when we were on a holiday (we kept it in a white plastic Curver box with a blue lid, so it didn't absorb much space in the car). We had lots of fun, playing the game, but also copying the pictures from the cards as well as we could. We especially loved the cards with Thumper, because he's such a cute character, and neither of us wanted to have the cards with the evil Madame Medusa and the crocodile :o)


Terwijl we dit weekend opnieuw de spelletjes speelden, zag ik ineens de piramidequilt naast me op tafel liggen. Het leek me leuk om ook deze herinnering in de quilt te bewaren en daarom wil ik 2 dezelfde piramides maken (die symbool staan voor de spelletjes) en deze op verschillende plaatsen in de quilt 'verstoppen'. Het is leuk om dat later te zoeken waar de 2 blokken zitten.

While playing the games this weekend, I noticed the pyramid quilt that was lying besides me on the table, and I thought it would be nice to capture the memory of playing games in the quilt by making 2 equal pyramids (representing both games) and placing them in the quilt. Of course, I will place them in the quilt at randomly chosen places, so it will be a nice game to find the two equal blocks, later.


De piramidequilt is een heel speciale quilt, vol herinneringen. Meer verhaaltjes over deze restjesquilt vind je hier. Voor het gratis patroon klik je hier en een handige uitleg vind je hier en hier.

The pyramidquilt is a very special quilt, full of memories. You can read more about this scrap quilt here. For the free pattern click here . You'll find some useful tips and tricks here and here.

13 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat een leuke foto's met verhaal. Dit moet zeker in de driehoekjesquilt verwerkt worden.

GRANNY'S HOUSE zei

Je was vroeger een lekker ding, maar je bent het nog steeds, wat een leuke foto's en wat een verhalen heeft jou piramide quilt straks te vertellen.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Ach die leuke staartjes wat schattig ;o) en wat een leuke herinneringen, ik ben niet zo van de spelletjes zat liever te prutsen met klei, draadjes en tekenen.....en lezen.....

gezellige zondagsgroetjes

Jasmijn zei

Zouden de plavuizen misschien een beetje te koud geweest zijn hihihi
Leuk hoor die foto's. Herinneringen heb ik wel.....foto's helaas niet. Misschien dat ik daarom alles tegenwoordig maar vastleg.
Helaas spelen mijn katten geen spelletjes hahaha.
groetjes van ons allemaal

Ineke zei

Leuk, die disney's plaatjes zijn erg herkenbaar, mijn oudste zoon won altijd, zeer goed geheugen. Leuke verjaardag's foto's ;-) Groetjes

Marga (MarPie) zei

Leuk idee omdat ook in de piramidequilt te gaan verwerken. Je hebt weer een hele leuke tijd bij moeders doorgebracht, heerlijk om te lezen.

Groetjes,
Marga♥

Ellie's Quiltplace zei

@ AnitaS, Marga: het heeft wel niet echt iets met lapjes te maken, maar natuurlijk wel met herinneringen! En er zitten er al zoveel in de quilt, daar kan deze zeker nog wel bij.

@ Ines: dankjewel. Die 2 staartjes heb ik nu niet meer hoor, haha! ;o)

@ Marjolein: dat deden wij ook heel veel. Vooral tekenen, dat konden we ook uren aan een stuk.

@ Jasmijn: ik vind het zo leuk om die foto's terug te zien. Ik ben heel lang een groot deel kwijtgeweest, maar nu heb ik ze kunnen terugkrijgen. Ik vind het dan ook extra leuk om al die plaatjes weer voorbij te zien komen.

@ Ineke: ik win ook altijd. Ik bewonder de rest van de familie, dat ze mij nog altijd laten meespelen, haha!

Anoniem zei

Wat een mooi idee, de datum er in schrijven. Die had ik nog niet eerder gehoord.
Erg leuk om te zien dat er meer mensen zijn die nog steeds de voorkeur geven aan de oude vertrouwde (kinder)spelletjes. Puur genieten!

Anoniem zei

Een beetje beteuterd kijk je inderdaad wel.
Wij spelen altijd scrabble met vakanties en kerst/oud en nieuw. Ik zet ook altijd de datum op standenlijst en wie er mee speelden.

Anja zei

Leuk zeg, die foto's met cadeautjes. Ik hoorde eens van iemand die dat altijd deed en heb het sindsdien ook met mijn kinderen gedaan. Echt leuk om die foto's tegen te komen in de albums!

Janet zei

Ik vind je wel lief kijken hoor met je lach als een boer met kiespijn ha ha, heel aandoenlijk!!
groetjes janet

marion zei

wat een geweldig logje.......en spelletjes ja we zijn er hier ook dol op.........

Ellie's Quiltplace zei

@ Monique: voor oude spelletjes ben je bij ons aan het juiste adres! De naam en datum staan ook in verschillende boeken. Echt heel leuk om terug te zien wanneer je dat gekregen hebt en hoeveel plezier je er in de tussentijd al aan beleefd hebt!

@ Josee: het zijn simpele, maar o zo leuke herinneringen.

@ Anja: ik weet wel dat ik het niet echt leuk vond om met die cadeaus op de foto te gaan (dat is ook duidelijk te zien, LOL), maar nu is het wel heel leuk om die foto's terug te zien!

@ Janet: actrice zal ik nooit worden, met zo'n 'oprechte' lach ;o)

@ Marion: hoe langer ik met de quilt bezig ben, hoe meer van die herinneringen terugkomen en hoe meer je ook stilstaat bij dingen die anders 'gewoon' lijken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...