23 februari 2012

Scraps... of toch niet?


Afgelopen weekend zijn we bij Jacqueline geweest en daar heb ik onder meer een randstof en achterkant voor de piramides uitgekozen. Ik had nog even getwijfeld over een restjes-rand, lekker scrappy, maar dan vond ik het te druk worden. De keuze is gevallen op een mooie rode stof met kleine bloemetjes voor de rand en een warme gele stof (dat is heel verrassend, want ik hou normaal niet zo van geel), met kleine takjes voor de afwerkbies en achterkant. Wat denk je? Is het wat?

Last weekend we visited Jacqueline, where I bought  border and backing fabrics for the pyramid quilt. First, I wanted to make a scrappy border, but I thought it would be too much, since I prefer my quilts to be not too 'busy'. So I chose a beautiful red fabric with small flowers for the border and a yellow fabric (which is quite surprising, since I don't particularly like yellow), with small twigs for the binding and backing. What do you think? Will it become a nice quilt?


De piramidequilt is een heel speciale quilt, vol herinneringen. Meer verhaaltjes over deze restjesquilt vind je hier. Voor het gratis patroon klik je hier en een handige uitleg vind je hier en hier.

The pyramidquilt is a very special quilt, full of memories. You can read more about this scrap quilt here. For the free pattern click here . You'll find some useful tips and tricks here and here.

20 opmerkingen:

Anja.M zei

Mooie keuze Ellen, en zo te zien ook goed gekeurd door de kat.
Quilt groetjes Anja.

Carin zei

Dat is een hele goede keuze... nu komen de pyramides juist heel mooi uit. ik denk met een scrappyrand dat de pyramides in het niet zouden vallen, dus .... je hebt een perfecte keuze gemaakt !!

Unknown zei

Ik denk dat je een goed keus hebt gemaakt. Met een rand van deze stof komen je piramides mooi uit.

Groeten Annet

Inge zei

Ik vind het heel erg mooi, Ellen! Deze kleur geel staat er prima bij, heeft een warme uitstraling.

Gonny zei

ZEER MOOIE keuze. Fleurig en niet overheersend. Het is/wordt een heerlijke quilt met alle herinneringen erin verwerkt.

Edurne zei

I love the Piramid quilt

Ellie's Quiltplace zei

@ Anja: ik weet niet echt of we op Thijs zijn mening kunnen afgaan. Die gaat namelijk overal bovenop zitten ;o)

@ Carin: dankjewel. Ik was echt aan het twijfelen, omdat een gekochte rand natuurlijk niet zo scrappy is, maar aan de andere kant vind ik het belangrijker om tevreden te zijn met het eindresultaat! En scraps zijn er toch al voldoende in gebruikt ;o)

@ Annet, Gonny: dankjewel!

@ Inge: normaal hou ik niet zo van geel, maar deze paste er gewoon perfect bij!

@ Edurne: thank you!

Irena zei

gewoon mooi,groetjes

Sunnysandra zei

Dat wordt een heel mooi eindresultaat, dat weet ik zeker!
Sandra

AnitaS zei

Het is een mooi combinatie. De driehoeken komen zo mooi ui.

GRANNY'S HOUSE zei

Een hele goede keus en ik zou ook niet op Thijs zijn keuze af gaan, mijn Saar zat gisteravond zelfs op een gespelde rand met huisjes en was er maar met moeite af te krijgen ;-)

Groetjes
Ines

Josee zei

Dat rood staat er erg mooi bij.
Gek is dat hé dat je dan een kleur koopt waar je eigenlijk weinig mee hebt en dat díe kleur dan de quilt tot een geheel maakt.

Guusje, zei

Ik vind het een geweldig mooie keuze. Hij wordt echt geweldig mooi.

Anoniem zei

Wat een mooie kleurkeuze, het maakt het tot een warm geheel, en zo te zien vindt Thijs het ook een hele goede keus ;o)

Jasmijn zei

Ik vind het een mooie warme kleur! En ja als Thijs de quilt mooi vindt....is het natuurlijk altijd goed.
groetjes van ons allemaal en een dikke knuffel voor Thijs.

quilting Jeannet zei

Het is zeker mooi zo Ellen, je had de binding met scraps kunnen doen om het effect te verstreken, maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden en allemaal zijn ze mooi....

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena, Sandra: dankjewel!

@ AnitaS: ik ben ook blij met de keus. Ik denk dat de piramides met een scrappy rand waren weggevallen.

@ Ines: het blijven geweldige beesten! :o)

@ Josee, Marjolein, Jasmijn: soms moet je gewoon durven. Ik had hem in eerste instantie niet zelf gevonden, want naar geel grijp ik niet meteen, maar ik ben wel heel tevreden over de keuze.

@ Jeannet: dat was zeker ook geen slecht idee geweest. Maar met het geel vond ik hem ook wel mooi rustig worden.

Marga (MarPie) zei

Vind het heel mooi staan, wist niet dat je al zover was met deze quilt. Als ik vragen mag, hoe groot id deze als ze klaar is?

groetjes,
Marga♥

Roos zei

Ik vind dat je een goede keuze hebt gemaakt,mooi...
Groetjes Roos

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: momenteel zitten er 5 rijen aan elkaar van de 18. Er ligt al een stapel blokken klaar en ik moet nog een 100-tal piramides maken om genoeg blokken te hebben. De quilt zal ongeveer 225 x 225 cm worden. Ik was al vroeg op de uitkijk naar mooie randstof, want met zoveel verschillende stoffen en kleuren in de quilt, leek het me niet gemakkelijk er een bijpassende stof bij te vinden en misschien moest ik wel een paar quiltwinkels bezoeken voor ik de goede stof vond. Daarom was ik nu al op de uitkijk, zodat ik, als het midden af was, meteen verder zou kunnen werken. Maar toevallig had Jacqueline precies wat ik zocht. Het zal dus nog even blijven liggen, want ik ben nog lang niet aan de randen toe ;o)

@ Roos: dankjewel. Het was toevallig dat ik deze stoffen ineens vond, maar ik ben er ook erg blij mee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...