11 januari 2012

Bouwen...

Iedereen in blogland is druk aan het bouwen... Ik ook, al bouw ik geen huisjes maar piramides.

Everyone in blogworld is building... I too, though I'm not building houses, but pyramids.


In de jaren dat ik quilt heb ik al behoorlijk wat lapjes verzameld, die allemaal in een grote doos werden bewaard. Afgelopen zomer, tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk, begon ik aan een nieuwe quilt, gemaakt van mijn restjes, en waarbij vele herinneringen die bij die restjes hoorden, werden samengevoegd in een warme quilt. De eerste blokken waren eigenlijk bedoeld om mezelf wat bezig te houden op vakantie, maar het bleek een heel leuk en best wel verslavend werkje te zijn en sindsdien zijn er dus al ruim 150 piramides gebouwd en liggen er lapjes klaar voor nog meer.

Over the years I have collected many scraps, all saved well in a large box. Last Summer, while on a holiday in the South of France, I started a new quilt, using up my scraps and sewing many memories into a warm quilt. The first blocks were made just to keep myself busy, but it turned out to be such a nice project. Since then, over 150 pyramids have been build, and I've cut fabrics for many more.


Het plan was om nog niet al te veel blokken aan elkaar te naaien. Immers, bijna elke week komen er weer nieuwe restjes bij van andere projecten, en ik wil de oudere en nieuwere stoffen in de quilt door elkaar gebruiken. Maar ik ben veeeeeel te nieuwsgierig en ik dacht dat het vast geen kwaad kon om al een paar rijen blokken aan elkaar te zetten ;o)

The plan was not to sew too many blocks together, because new scraps from other projects are added almost every week, and I want to mix older and newer fabrics in the quilt. But I am too curious, and I thought assembling a few rows of blocks wouldn't hurt anyone ;o)


Dus zo zal de quilt eruit komen te zien. Nou ja, ongeveer, want natuurlijk zullen er véél meer piramides inzitten als hij eenmaal klaar is. De piramides zitten aan elkaar in rijen van 18 blokken, en elke rij wordt zo 180 cm lang. De uiteinden van de rijen zijn gemaakt van halve piramides, zodat de quilt straks vierkant zal worden. Voor die halve piramides heb ik gewoon het patroondeel doormidden geknipt: zowel dat voor de witte blokken, als de patroondelen voor de scrappy blokken.

So this is what it will look like. Well, sort of, because of course there will be much more pyramids when finished. I've sewn the pyramids into rows of 18 pyramids, so that the length of each row will be 180 cm. The ends of the rows are made with half pyramids, to make a square quilt in the end. I simply used the pyramid pattern and cut it in half, for the white blocks, aswell for the scrappy ones.


Ondertussen vind ik het heerlijk om weer met al deze stoffen bezig te zijn. Ik herinner me hoe ik mijn eerste quiltje maakte, en ook de Rudolf quilt die ik juist voor Kerstmis aan ZusJe gaf. Er zijn zelfs restjes van quilts waaraan ik nog bezig ben. Meer dan 16 jaar van mijn quilt'geschiedenis' wordt zo samengevoegd in 1 quilt. Het is nu al een bijzondere en waardevolle quilt!

In the meanwhile, I do love to use all these fabrics again. I remember making my first quilt, aswell as the Rudolf quilt I made for my sister and finished just before Christmas. There even are some scraps of quilts that I'm still working on. Over 16 years of my own quilt 'history' gathered in one quilt. It's such a precious quilt already!


De piramidequilt is een heel speciale quilt, vol herinneringen. Meer verhaaltjes over deze restjesquilt vind je hier. Voor het patroon en een handige uitleg klik je hier (gratis patroon) en hier (tutorial).

The pyramidquilt is a very special quilt, full of memories. You can read more about this scrap quilt here. For the pattern and an easy tutorial, click here (free pattern) and here (tutorial).

20 opmerkingen:

Ellen zei

Ellen wat ziet dat er prachtig uit, wat zal dat een mooie special quilt worden !!
Groetjes, Ellen

Irena zei

snelle Ellie wat kan je toch werken en ja dat heb ik al paar keer geschreven,Ellie ik heb je laatste Angel weer bij Jacqueline gekocht,en dan met stof,dus weekend word gewerkt ,of zelf vrijdag heb ik dagje vrij,groetjes ook aan mams

AnitaS zei

Wat ben je al een eind. Ik wilde hier ook aan beginnen, maar je, zit dus nu huisjes te bouwen.

Anje zei

Wat is dit leuk en wat ziet dat er blij uit Ellie, geweldig!
Groetjes Anje.

inge zei

ja, de oude egyptenaren konden er al wat van! prachtige pyramides!

Nicky zei

wat mooi geworden, die piramides !

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zal die straks mooi zijn.

Groetjes
Ines

Ellie's Quiltplace zei

@ Ellen, Anje-Grietje, Vero, Ines: ik ben blij dat ik een voorproefje heb gemaakt van 2 rijen. Die losse blokken bij elkaar zien er ook heel leuk uit hoor, maar zo krijg je toch meer een idee van hoe het écht gaat worden.

@ Irena: heel veel plezier met je engel! Ik ben heel benieuwd!

@ AnitaS: wie weet, met de restjes van je restjes-huisjes... ;o) Ik vind het in elk geval een heerlijk werkje. Niet teveel gepruts en elke piramide ziet er weer anders uit. Leuk om al die lapjes ook weer eens vast te hebben.

@ Inge: zo zie je maar, zouden die Egyptenaren ooit verwacht hebben dat er een quiltblokje naar hun bouwsels zou worden vernoemd? :o)

Phebe and Jane zei

Mooi hoor, je piramides. Wat mij betreft veel leuker dan de huisjes die ik overal zie verschijnen.
Groetjes,
Marian

Annelies zei

Ik vind je pyramides erg mooi !

Janet zei

Leuke piramides en bijzondere herinneringen. Wordt echt een quilt om onder te kruipen. Grappig he dat je van de meeste stofjes nog precies weet wat er van gemaakt is, ook al is het lang geleden! Zegt iets over de liefde die we in elke quilt stoppen nietwaar!
groetjes janet

katrien zei

Ook leuk om restjes te verwerken.

Margreet zei

Hoi Ellen, ik vind je pyramides ook erg mooi. Leuk hè, dat er zoveel stofjes voorbij komen waar je ooit al eens een quilt van hebt gemaakt. Hoe groot gaat deze quilt worden? Groetjes, Margreet

Annet zei

Dit wordt vast een hele gezellige quilt. Al die verschillende restjes zullen, zeker weten, veel herinneringen opleveren. Veel plezier hiermee.

groetejes Annet

Anoniem zei

wat is dat een leuk gezicht de piramides aan elkaar.....maar dat het zo mooi zou worden had ik eigenlijk al gezien ;o)

Quibi zei

Zeker een waardevolle quilt met al die herinneringen! Daarnaast is ie ook nog eens erg mooi!!

Gert zei

Dat ziet er al gezellig uit, al die pyramides bij elkaar, en een leuke manier om aan restverwerking te doen. In Egypte zullen ze jaloers zijn op zoveel pyramides.

Sieneke zei

hoi ellen ,

dat ziet er zeker mooi uit,

lijkt inderdaad wel of heel quiltland besmet is met huisjes hi,wie weet krijgen we ook nog en piramide hype[lol]
de verleiding is wel er groot hoor,,,nee ik ga eerst mijn poezen quilt verder afwerken,als die klaar is zet ik het op me blog ,

je kat ,thijs heeft zijn quiltje ook al uit gekozen


gr sieneke

Fien zei

Hallo Ellen,
Hij blijft leuk hè?, ik werk er ook met veel plezier aan. Die zal niet zo groot worden als die van jou want ik vind veel dingen leuk om te doen. Ik ben intussen ook met de Snow Guys begonnen, ook al zo leuk.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marian: ik vind de huisjes best leuk om te zien, maar ik heb ooit eens zo'n blok gemaakt en ik vond er niks aan. Smaken verschillen, en dat is maar goed ook, anders zouden we allemaal precies hetzelfde maken!

@ Janet: dat is mooi gezegd. Inderdaad denk ik dat we in elke quilt, hoe groot of hoe klein ook, een beetje van onszelf steken. Een stukje liefde, waardoor hij nog mooier wordt!

@ Margreet: ik weet het nog niet precies. In elk geval een 2persoonssprei, want ik heb echt wel heel veel restjes, haha! Ik ga een middenblok maken van 18 x 18 blokjes, dat is 180 x 180 cm en dan wil ik er een 'effen' rand rond doen, om zo wat rust in de quilt te brengen.

@ Annet, Quibi: dankjewel. Het is leuk om al die herinneringen boven te halen. Ook dingen die je was vergeten komen zo toch terug.

@ Marjolein: dankjewel :o) Ik ben ook heel blij met het resultaat tot hiertoe. Ik vind scrapquilts vaak heel druk en daar hou ik niet zo van, maar zo met het ecru ertussen wordt hij perfect.

@ Gert: ze mogen er best een paar komen lenen, restjes genoeg. Stel je voor wat een bekijks dat zou hebben, zo'n restjespiramide in Egypte ;o)

@ Sieneke: wie weet, het is in elk geval een heerlijk verslavend blokje. En of het nu een hype wordt of niet, ik ben super tevreden met mijn quilt! ;o)

@ Fien: lukt het appliceren? Het is een leuk klein werkje om mee te beginnen.
De piramides kun je net zo groot maken als je wil. Ik denk dat ze voor een poppenquiltje bijvoorbeeld, of een tafelloper, ook heel leuk zijn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...