13 januari 2012

Over een 'trip around the world' en verkeerde stoffen...


Nadat het 100e Dear Jane blokje was gemaakt, knipte ik 3 nieuwe blokken: B-12, C-12 en D-12. Nou ja, ik dacht toch dat het deze blokken waren...

After finishing the 100th block of my Dear Jane quilt, I prepared 3 new blocks: B-12, C-12 and D-12. Well, at least I thought I prepared these blocks...


Maar kijk wat er gebeurd was. Na blok B-12 heb ik per ongeluk het patroon van blok C-12 overgeslagen, en heb ik blok D-12 uit de stof voor blok C-12 geknipt, en ook het volgende blok op deze manier fout gedaan...

But look what happened. After block B-12, I accidentaly skipped the pattern of C-12, and cut blok D-12 out of the fabric I wanted to use for block C-12, and the same with the next block... 


De originele Dear Jane quilt is opgebouwd als een 'trip around the world' (reis rond de wereld). Ondanks dat ik mijn eigen versie van de quilt maak en ik andere kleuren en stoffen gebruik dan Jane deed, volg ik wel het trip around the world patroon.

The original Dear Jane quilt is build up as a 'trip around the world'. Although I want to make my own version of the quilt and do I use different colors and fabrics than Jane did, I do follow the trip around the world pattern.


De 2 blokjes moesten dus opnieuw geknipt worden, anders zou het patroon doorbroken zijn. Gelukkig was ik nog niet begonnen met naaien, dus kon ik de stoffen vrij snel vervangen. Volgende keer toch maar wat beter opletten ;o)

And so, both blocks had to be re-cut, or the pattern would be disrupted. Luckily, I didn't start piecing, so the fabrics could be replaced easily. I do have to pay a little more attention next time ;o)

16 opmerkingen:

Miss Steekjes zei

Wat goed dat je dat weer helemaal overnieuw gaat doen! Ik ben zo'n rommelaar die gewoon de blokjes om zou wisselen (dus de verkeerde patroontjes maar wel de juiste kleurtjes op de goede plaats). Ik heb respect voor mensen zoals jij die het dan weer (vrolijk fluitend?) over gaan doen....

Nanske zei

Is niet zo erg,he...
Daar kan je evt kussentjes of iets mee maken.
Jij weet er wel weg mee ;-)
Groetjes en heb ik al gezegd beste wensen?

Nardy zei

Gelukkig kwam je er op tijd achter!

AnitaS zei

Ik ben toch wel blij te lezen dat ook anderen dit soort fouten maken. Zou anders aan mezelf gaan twijfelen.

Elzaan zei

Sjoe, dit was amper. Gelukkig het jy dit gou genoeg besef en kon dit maklik regmaak.

Karen zei

That was a close call!!! You can always use the blocks in another project.

Wieke van Keulen zei

Tjonge, Elly, Ik zou ze toch maar in elkaar zetten. Altijd leuk voor een echte, dear jane naaldenetui, toch?

Quibi zei

Zonde van je vergissing, maar gelukkig kwam je er achter voordat je ze aan elkaar had genaaid. Succes met het opnieuw maken van de blokken!

inge zei

gelukkig zag je het nog 'op tijd'

Anne zei

Dan heb je gelijk weer stofjes om piramides van te bouwen!

Ellie's Quiltplace zei

@ Jenni: vrolijk fluitend,... haha! Nee, erg vind ik het niet, want ik ben zo'n pietje precies dat ik me er altijd aan zou blijven ergeren. Raar eigenlijk he, dat je op je eigen quilts vaak veel kritischer bent dan op die van anderen, want het zou me vast niet opvallen dat jouw blokjes (bij wijze van spreke) omgekeerd zaten!

@ Nanske, Wieke: ik heb alleen de gekleurde stoffen vervangen, de witjes heb ik zo gelaten. Ik heb al ergens 2 foute blokjes, wie weet waar die ooit nog in terecht komen.

@ Nardy, Elzaan, Quibi, Inge: als ik al aan het naaien was geweest, had ik vast meer gemopperd op mezelf ;o)

@ AnitaS: dan heb ik nog niet verteld dat ik bij het 'vergeten' blokje vrolijk de lijnen op de voorkant van de stof aan het tekenen was... haha, had ik niet net gezegd dat ik beter moest opletten?

@ Karen: I already have 2 blocks for another project. I do prefer to make them right the first time ;o)

@ Anne: groot gelijk! Ieder nadeel heb z'n voordeel, toch? ;o)

Guusje, zei

Wat zonde maar gelukkig heb je het op tijd ontdekt en kon je het herstellen stel dat dit niet was gebeurd.

Judith zei

Ook ik had t gewoon laten zitten, maar zo heeft ieder zijn eigen ding. Leuk is wel dat ik slechts een trip achter je aan zit! Wat is die Jane toch leuk om te maken hè! Geniet van je weekend!

Anoniem zei

Het zou mijn niet opgevallen zijn ik heb al grote bewondering voor deze gemaakte blokjes, en bij mij is naar een aantal pogingen nu door de duidelijke uitleg van Yvonne het eerst blokje van Sarah's quilt gelukt en ik ben er zo trots op hihi.Wil je het eventjes doorgeven dat de uitleg super geholpen heeft ;o)
fijn weekend
Marjolein

quiltlodge gerda zei

he verdorie, dat is jammer van het werk he, maar aan de andere kant het is wel leuk werk, dus ach...

Ellie's Quiltplace zei

@ Petra: als het al in de quilttop had gezeten, had ik het vast uitgehaald. Ik ben echt een pietje precies...

@ Judith: laten zitten, dat kan ik niet, want ik ze me er altijd aan blijven storen.
In het begin ging het snel: steeds een nieuw vierkant rond de gemaakte blokken. Maar naarmate de quilt groeit, wordt het aantal blokken per vierkant groter en groter en dus duurt het steeds langer voor er weer een af is ;o)

@ Marjolein: gelukkig lukt het nu goed. Het is soms even puzzelen, met spiegelbeeld enzo. Ik ben benieuwd naar je quiltje!

@ Gerda: gelukkig lag het alleen nog maar geknipt. Maar inderdaad, we quilten voor ons plezier, dus echt erg om het opnieuw te doen is het niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...