17 juni 2014

Voetbal en engelengeduld...


Met al die voetbal op tv (Philippe heeft nog geen enkele wedstrijd gemist!), is er voor mij meer dan genoeg quilttijd.

With all that football on tv (Philippe hasn't missed a match yet!), there's plenty of time to quilt.


Maar voor ik naald en draad kan oppakken, moeten eerst de quiltlijnen op de engelenquilt getekend worden. Het kommetje dat ik een paar jaar geleden kocht, voor maar een paar euro, is zijn geld al meer dan waard geweest. Want ook deze keer weer mocht het als 'quiltmal' dienen.

But before I could pick up needle and thread, I had to draw the quilting pattern on my angel quilt. The little bowl I bought some years ago, for only a couple of euros, has really proven it's worth so far, since again it served as a 'quilting stencil'.


Ik vind het altijd leuk om de patronen te zien groeien, van 'kerkramen' tot 'vliegende ganzen' en uiteindelijk tot iets dat midden houdt tussen een cirkel en een ruit. Het vroeg wel wat engelengeduld - ook al is het maar een klein quiltje - om alle lijnen netjes en perfect op z'n plaats op de stof te tekenen, maar ik weet zeker dat het straks, eenmaal dat het gequilt is, de moeite waard is geweest!

Happy stitching!

I like to see patterns evolve, from 'cathedral windows' or 'flying geese' to eventually something that's in between a circle and a diamond. It was a lot of work for only a small quilt, to draw each line correctly and precisely on the fabric, but when quilted, I'm sure it was worth the time!

Happy stitching!

10 opmerkingen:

Nanske zei

Inderdaad, zal terug een heel schoontje worden.
Vele groetjes en lang leve het voetbal...
Ha, neen,hoor...ben geen fan.
En manlief zei me...
Vanavond wil ik zeker kijken want het is Belgie.

Ja...hier dus ook eentje die vanavond lekker handwerken zal ;-)

Truus zei

Mooi quiltpatroon en teken je dit uit 'de losse hand'???
Zelf maak ik ook een quiltpatroon,maar teken het eerst op papier om uit te rekenen of het goed uitkomt op de hoeken.Daarna maak ik een mal van plastic van cadeaudoosjes en gebruik dat bij het tekenen.
Succes en verheug me op het totaal plaatje!
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

quiltingmieke zei

piep leuk idee, bewaar jouw kommetje maar goed knuf

Ineke zei

Je bent zo creatief, mooi patroontje!!
Liefs, Ineke

Ellie's Quiltplace zei

@ Nanske: ik vind het best leuk om voetbal te zien, maar dan wel wedstrijden die me interesseren. Gisteren heb ik dan ook gekeken, maar,... met engel op schoot hoor! Haha, wat steekjes maken tussendoor, dat kan ik toch niet laten!

@ Truus: ik teken eerst met mijn quiltlinealen een raster en daarin teken ik inderdaad 'met de losse hand'. Ik bedenk meestal niet op voorhand wat ik wil maken, dat komt vanzelf. En als het niet in één keer lukt, dan heb ik nog altijd een plantenspuit met water, om het blauw weer weg te halen!
De hoeken zijn het lastigste, maar daar zie ik dan meestal wel hoe ik uit kom. Eigenlijk lukt dat altijd wel.
Met een zelfgemaakte plastig mal heb ik het nog niet geprobeerd (wel met gelamineerd papier, dat gaat ook maar is best veel werk), maar het is een goed idee!

@ Mieke: dat doe ik zeker ;o) Ik heb al verschillende andere kommetjes, bekers, glazen,... gebruikt, maar deze blijft toch de handigste!

@ Ineke: dankjewel! 'Creatief' klinkt veel beter dan hoe ik het zelf noem: 'gewoon iets doen', LOL!

Ann zei

Ongeloofelijk wat je kan bereiken met de gewone "huismiddeltjes" ;-). Dit gaat weer een mooi doorgequilt quiltje worden, daar ben ik zeker van!
Groetjes,
Ann

begoña zei

Seguro que te quedara estupendoy no importara el tiempo de dibujar,saludos.

Anoniem zei

Wat wordt het mooi en dan nu nog de vraag van mij: waar teken jij de quiltlijnen mee. Ik zie ze bij jou zo duidelijk en ik heb zelf de blauwe watermarker van Clover is me te dun, zie ik niet goed, dan de white marking pen van Clover. Zie ik helemaal niet op de donkere stofjes, toen de aqua trickmaker EF van Prym en daarna gewoon de potloden waarmee ik de naadjes teken. Ik zie het allemaal even slecht op de stof, dus wat gebruik jij wat we zo duidelijk en dik kunnen zien. Wat een lang verhaal voor een vraagje..... Groetjes Wilma

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: leuk he! Ik heb ook een paar quiltmallen liggen hoor, maar ik vind het altijd zo leuk om met servies aan de slag te gaan en zelf iets, helemaal op maat van mijn quiltje, te maken.

@ Begoña: gracias ;o)

@ Wilma: de pennen van Clover geven inderdaad een heel dunne lijn. Ik gebruik de 'Water-soluble marking pen' van EZ Quilting. Die geeft een dikkere lijn en is goed te zien, al moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat de lijnen na een tijdje wat vervagen.
Wel de quilt wassen, liefst gewoon in water zonder wasmiddel, om de stift te verwijderen. Als je de plantenspuit gebruikt, kan de stift namelijk in de vulling zakken en later terugkomen en lelijke blauwe vlekken geven in de top! Als je je quilt wast ben je zeker dat alle stift eruit is.
Succes!

Anoniem zei

Dank je wel Ellie. Ik zal hem aanschaffen en uitproberen. Groetjes Wilma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...