16 april 2014

Bloempjens...


Ondanks dat de ochtenden wit zien van de vorst, genieten we overdag van het heerlijke lenteweer. Alles lijkt minstens een maand eerder te zijn dan vorig jaar. Ik vond foto's van bloemknoppen in onze boom, die ik gemaakt had op 28 april 2013. Dit jaar hebben we de bloemknoppen gemist, omdat we in Frankrijk waren, maar we konden vorige week wel van de overweldigende roze bloemenpracht genieten. Zelfs Thijsje wilde dat roze, bolvormige ding dat - in zijn ogen - ineens in onze voortuin stond, wel eens van dichterbij bekijken :o)

Eventhough the mornings look white, due to the frost, we enjoy the lovely Spring weather during the days. Everything seems to be at least a month earlier than last year. I found pictures of flower buds in my tree, dating from April 28, 2013. This year, we missed the flower buds, while we were in France, but we did enjoy the abundance of bright pink flowers last week. Even Thijsje wanted to take a closer look at this big pink plumpy thing that - in his eyes - suddenly appeared in our front yard :o)


Na de lentestorm afgelopen weekend, zijn de meeste bloempjes er alweer af gewaaid. Ik ben benieuwd wat we dit jaar voor de rest nog gaan tegenkomen in onze tuin. Ik heb nog altijd maar een paar vierkante meter kunnen wieden, dus de rest van de tuin zal nog wel met wat verrassingen komen, in de vorm van bloemen of onkruid...

Fijne dag!

After the Spring storm last weekend, most of the flowers are gone. I'm curious to find out what else will bloom in our garden this year. The cleared part is still only a few square meters, so the rest of the garden sure will surprise us with flowers (and weeds...).

Have a nice day!

14 opmerkingen:

WOLfje zei

Oh...die foto van de kat, super!

Anoniem zei

Hoi Ellie,

Ik was benieuwd naar jullie boom.....is dat een prunus ?
Vind de bloempjes zo mooi !
Groet Charlotte

Janien zei

Zo mooi! Echt genieten. Wat een mooie foto van Thijsje.

Ineke zei

Wat een mooie lieve foto van Thijsje.
Liefs, Ineke

Ineke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Judy zei

What an awesome photo! I love the soft pink of those flowers.
Hello from Idaho,
Judy

Anoniem zei

Wat 'n lieve foto!
Lian

Anoniem zei

Prachtig de foto van Thijs!!!
En hij heeft ook zo leuk een streep vanaf de ogen-net een brilletje.Dat heeft onze Josie ook.
Deze foto ga je nu inlijsten?
Veel ontdekkingsplezier in jullie tuin.
Enne....on kruid is datgene wat jij niet in je tuin wilt hebben---leren ze bij de hoveniersopleiding
groetjes,Truus uit Drenthe

Irena zei

wat hebben we een prachtige lente weer,genieten,fijne paasdagen veel liefs irena

Anoniem zei

Mag Thijsje nu buiten? Omdat je eerst op een appartement woonde, dacht ik dat ze steeds binnen bleef. Lijkt me enig voor Thijs om nu van alles te ontdekken.

Ellie's Quiltplace zei

@ allemaal: bedankt voor jullie lieve reacties op de foto van Thijsje. Hij vond het super interessant al die bloemen. Maar dat ze wat waaiden en daarbij soms tegen zijn neus kwamen, dat vond hij maar gek ;o)

@ Charlotte: het is inderdaad een prunus. Hier noemen ze het een Japanse (sier)kers. De rest van het jaar is het een 'gewone' boom, maar in de lente is hij schitterend!

@ Judy: thank you :o) I love the pink too. Most of the flowers have been blown away by the Spring storm last weekend, so most of the pink is in our neighbour's garden now ;o)

@ Truus: over inlijsten had ik nog niet nagedacht. Hij staat wel ingesteld als bureaubladachtergrond op mijn laptop :o)
Ik weet het, dat onkruid een subjectief begrip is, maar helaas groeien er heel veel planten die bij mij in die categorie vallen... Gelukkig is het goed weer en kan ik elke avond na het werk een klein stukje doen.

@ Irena: heerlijk he! Jij ook fijne Paasdagen!

@ Wilma: hij mag alleen samen met ons buiten. We houden hem vast of hij wandelt aan het leibandje. Hij heeft ook niet veel interesse om naar buiten te gaan, want erg avontuurlijk is hij niet aangelegd ;o)

Guusje, zei

Wat een prachtige foto van Thijsje. Spannend hoor zo'n tuin.

tine zei

wat een mooie boom Ellen. Ik ben en blijf er gek op. En wat blijf je een mooie dingen maken.
Groetjes
Gratienne

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: spannend is het zeker, ik zie alweer vanalles wat ik niet graag zie,... maar gelukkig ook een paar mooie dingen, die wel mogen blijven!

@ Gratienne: dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...