19 januari 2014

Over mijn nieuwe quilt en een optelsom..


Gisteren ging ik op missie, op zoek naar een broek. Ik hou helemaal niet van winkelen, maar ik ben wel blij met mijn nieuwe broek en nog een paar andere dingen die ik vond. Terug thuis heb ik me eerst door een grote stapel strijk geworsteld (dat karweitje stel ik altijd uit!) en daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn nieuwe quilt.

As I wrote yesterday, I went on a mission for a new pair of trousers. I don't like shopping at all, but I'm happy with my new trousers and some other things I found. Back home, I worked myself through a huge pile of clothes that still needed to be ironed (somehow, I tend to postpone that chore!) and then set down with my new quilt.


Er moet nog wat geborduurd worden, zoals het oog en de poten van de vogel, en op het mandje moet ook nog iets komen, maar verder is het midden klaar. Ik ben nu bezig om het op de blauwe achtergrond te appliceren. Dat doet me eraan denken: ik krijg vaak vragen over de stoffen die ik gebruik, dus ik zal proberen om de namen van de stoffen zo nu en dan op mijn blog te vermelden. De blauwe stoffen zijn van 3 Sisters, van de Double Chocolate serie. Die naam klinkt niet alleen heerlijk, de stoffen zijn ook om van te smullen! Ik ben blij dat ik nog wat stof over heb, voor een toekomstige (mini) quilt en natuurlijk mijn piramidequilt.

Besides some embroidery like the bird's eye and legs and a decoration on the basket, the center is finished. I'm appliqueing it to a blue background. I get lots of questions about the fabrics I use, so I will try to remember to write the names on my blog every now and then. The blue fabrics for the background are by 3 Sisters, the Double Chocolate series to be more specific. The name sounds delicious and the fabrics from this series are just gorgeous. I'm happy to have some scraps left for a future (mini) quilt and of course my pyramid quilt.


Over mijn piramdequilt gesproken: ik moet daar echt weer eens aan verder gaan! Ik ben hem niet vergeten hoor, maar ik ben gewoon lekker aan de slag geweest met andere projecten. Het is zo verleidelijk om telkens weer aan een nieuwe quilt te beginnen, maar ik probeer - en ik ben daar de afgelopen jaren redelijk goed in geslaagd - om aan niet teveel tegelijk te werken. Als ik even snel tel ben ik aan 1... 2... 3... 7 verschillende quilts bezig. Oej, dat is eigenlijk best veel en ik had niet door dat het er zoveel waren tot ik ze voor mezelf opsomde... En UFO's zitten hier niet bijgeteld! Misschien moet ik toch eerst maar wat dingen afmaken voor ik weer over wat nieuws mag gaan nadenken ;o) Even uit nieuwsgierigheid: aan hoeveel projecten ben jij bezig?

Speaking of my pyramid quilt: I really have to pick that one up again! I haven't forgotten about it, but I just have been busy with other projects. It's so tempting to always start new quilts, but I do try - and I've been quite successful over the last couple of years - to not work at to many projects at the same time. If I make a quick count, I'm working at 1... 2... 3... 7 different projects now. It sounds like a lot, and I didn't realize it were so many until I listed them... And I didn't even count my UFO's! I guess I have to finish some projects first, before starting to think about new ones ;o) I'm just curious: what's the number of projects you're working on?

17 opmerkingen:

katrien zei

Ik durf ze al niet meer te tellen.Weet dat ik nog ongeveer 15 tops liggen heb om te quilten,ja das niet echt mijn ding.En verder toch enkele projecten die aan de gang zijn.

Nanske zei

Ja, Ellen.
Ik denk dat we dit zo allemaal een beetje hebben,he.
Enne ...ge wilt echt niet weten wat hier nog allemaal ligt te wachten.
Ik denk soms je es focussen op 1 ding dat dit sneller gaat en dan een volgende nemen.
Anders ben je zo lang bezig en raakt er weinig echt af.
Zeker als het over grote werken gaat.
Daarmee dat miniquiltjes zo leuk maken zijn,he.
Je nieuwe quilt met de mooie vogel word heel mooi.
En inderdaad Double chocolate is zeer mooi...zelf heb ik ze nog niet durven versnijden...zoals verschillende van m'n stoffenreeksen...Antique fair is er ook zo'n eentje en heb zo nog enkele reeksen die ik spaar voor iets speciaals...Die worden nu en dan es bewonderd en geaaid. ;-)
Vin du jour al gezien?
Prachtig,he.
Vele groetjes en fijne dag nog.Nanske.

Unknown zei

Het lijkt me inderdaad verstandig om van de stofjes te smullen, van echte chocalade gaat die nieuwe broek spannen en moet je weer terug gaan shoppen...en kan je weer niet doorwerken aan al die projecten... Ik ben zelf ook met te veel projecten bezig...soms word ik gewoon moe van mezelf...

Nynke zei

Hihihi ... toch meer als gedacht.
Ik ben bezig met 3 tops en ik ben bezig met het quilten van 1. Maar die laatste moet straks even plaatsmaken voor het doorquilten van het boxkleed voor onze op komst zijnde uk. Ik heb nog maar een paar weekjes, oeps ;-). Straks maar weer mee verder gaan.

Saskia Smit zei

Telt stof sparen voor de DJ ook mee? Dan zijnhet er nu 3, bijna 4. Ehh 5. Er ligt ook nogeen topte wachten.

Ineke zei

Ik heb ze nog niet geteld, maar het zullen wel ongeveer 8 tot 10 UFO's zijn. Nu met randjes borduren en haken ligt met quilten alles een beetje stil. Mooi project waar jij mee bezig bent.

Fijne zondag, liefs,Ineke

Anoniem zei

In de 2,5 jaar dat ik nu bezig ben met deze hobby, ben ik bijna klaar met de eerste sampler door te quilten, liggen er 3 gedubbelde tops op het quilten te wachten en heb ik nog een stitcherie onder handen. Maar ik vind alles leuk om te doen, dus dat komt wel goed. Heel fijn dat je de stofnamen erbij noemt. Voor mij, als beginner is dat een grote steun. Groetjes Wilma

AnitaS zei

Deze quilt wordt ook al weer zo mooi. Ik heb niet zoveel liggen wat perse af moet. Maar ben wel aan heel veel projecten tegelijk bezig. Maar ja de afwisseling is ook zo leuk.

Guusje, zei

Wat wordt deze mooi. Prachtige kleuren en patroon. Ik heb vorig jaar al mijn onaffe tops opgezocht en van de 11 heb ik er nu nog 3 onderhanden dan zijn alle ufotops klaar en dan nog quilten. Dus nog meer dan genoeg te doen.

Anoniem zei

Kan zo genieten van jouw quiltwerk-de kleuren zijn zo warm.
Net een AFO ingeleverd vandaag-ledikantdekentje voor kleinzoon.In de zitkamer hangen 3 tops aan de deur,elk ongeveer 1m in 't vierkant.En een bedquilt van 2x2m ligt op het borduur/quiltraam en in mijn map zit de Winter in Blogland blokken.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Céleste zei

Ah it's exactly what I don't want any more!
So, this year I decided to finish all my "encours" ( I don't know how to say in english!) before of begin a new quilt ,with beautiful Ohio Stars that I saw on Anja's blog.It's wonderful!
And this,with my sewing machine! To learn finally to sew to the machine!
It is my big resolution of 2014!!
Bises
Céleste

Ellie's Quiltplace zei

@ Katrien: ik heb mijn UFO's ook niet meegeteld hoor, want dan kom ik wel aan meer dan 7 ;o) Misschien je tops knopen ipv quilten? Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me sneller te gaan, en dan zit het toch ook vast.

@ Nanske: die heb ik zeker al gezien! Dat is weer niet goed voor de portemonnee en de lapjesvoorraad (die moet slinken ipv aangroeien!).
Ik heb van Antique Fair de Tuscan Mosaic gemaakt. Vond het ook zonde om de schaar erin te zetten, maar aan de andere kant, als het dan een mooie quilt is geworden, dan vind ik het juist fijn dat de lapjes verwerkt zijn.

@ Chris: zover had ik nog niet nagedacht, over die broek ;o)
Ik vind een beetje afwisseling in mijn projecten wel leuk, maar het moet niet teveel zijn, dan zie je op den duur door het bos de bomen niet meer...

@ Nynke: proficiat! Wat leuk! Tsja, voor zoiets belangrijks moeten alle andere werkjes even plaats maken!

@ Saskia: als stof sparen ook meetelt, dan wil ik helemaal niet weten hoeveel projecten ik heb liggen! :o(

@ Ineke: dankjewel. Ik ken dat: er komt iets leuks voorbij, je begint daar aan en de rest blijft liggen. Dat probeer ik dus een beetje te voorkomen, want anders maak ik op den duur niks meer af.

@ Wilma: graag gedaan :o) Ik krijg van veel mensen die vraag.
Vroeger vond ik tops maken heel leuk en het doorquilten, daar vond ik niks aan, dus bleven tops gemakkelijk liggen. Nu doe ik, net als jij, alles graag. Dat scheelt heel veel in of je dingen snel afmaakt of niet.

@ AnitaS: afwisseling is leuk, maar als ik té veel onder handen heb, dan lijkt het of niks meer vooruit gaat. Het moet bij mij ook niet per se snel af, maar ik vind het toch fijner om aan niet teveel tegelijk te werken.

@ Guusje: dat zijn mooie plannen. Ook niet teveel tegelijk dus, maar lekker overzichtelijk en dingen afmaken. Zo heb ik het ook graag. En wat geeft het ook altijd een voldoening als een UFO klaar is he!

@ Truus: is het dekentje goed ontvangen? Zo'n quilt-van-oma is altijd heel speciaal :o)
Je hebt zo te lezen ook nog genoeg onder handen, leuk. Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar je Winter in Blogland blokken. Stuur je eens een foto?

@ Céleste: that's a good resolution! I would like to learn how to work with a sewing machine too, but I guess that will not be for now. I'm far too busy with many, many other things. I prefer to work by hand, but it's always good to know different techniques. You never know what might happen and knowing how to make patchwork by machine might come in handy!

Corina zei

mooi project ook weer, ik ben bezig aan 3 quilts, dus dat valt nog mee, alleen is quilten niet mijn enige hobby, dus als ik alle borduur- brei- en haak-, frivolité- en kantkloswerkjes erbij ga tellen wordt de lijst schrikbarend lang...

Ulla's Quilt World zei

So lovely! :)
Hugs, Ulla

jjthor zei

I'm working on 6 projects and one to be a long ufo as I keep putting to the side don't like it I'm hoping it will grow on me again in a few months!! Love your new quilt the colors are real pretty!!

Unknown zei

mooi Ellen! Wat heeft Moda ook prachtige stoffen met warme kleuren.Mooi met dat blauw erbij. ben pas begonnen met quilten maar ik kan mijn projecten maar net op 1 hand tellen, het is allemaal even leuk om te doen, ook al heb ik ook weinig tijd ervoor.We maken er gewoon tijd voor,wat jij!

groetjes van Tiemetje

Ellie's Quiltplace zei

@ Corina: haha, zo kom je inderdaad weer aan een aantal meer. Maar afwisseling is ook fijn!

@ Ulla: thank you :o)

@ Jennifer: sometimes you just have to lay a project aside for a while, and start again later, with new courage!

@ Tiemetje: zeker als je net begint met quilten is er zoveel dat je wil maken. Ik was vroeger ook aan enorm veel dingen tegelijk bezig. Maar als je niet oplet begin je aan zoveel dat er niks meer af geraakt (ik spreek uit ervaring!). De laatste jaren probeer ik daarom om het aantal projecten wat te beperken en als er dan iets klaar is, dan mag ik van mezelf weer aan iets nieuws starten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...