26 januari 2014

Achterkant en een nieuwe verleiding...


Ik schreef al eerder dat ik graag een mooie, bedrukte stof gebruik voor de achterkanten van mijn quilts. Daarom gingen Mams en ik gisteren op pad naar Jacqueline, op zoek naar een achterkant voor de Union Star.

I wrote before that I love to use a beautiful, printed fabric on the back of my quilt. So yesterday, Mams and I went to Jacqueline, to find a backing for the Union Star.


Ik vond een hele mooie groene stof, van Barbara Brackman. Ik zag deze stof voor het eerst in de Mini Charm Pack van Metropolitan Fair, waarvan ik dit (klik) mini quiltje maakte, en ik was er meteen verliefd op. Ik hou niet speciaal van groen, maar dit vond ik zo'n mooie stof dat ik er een extra Fat Quarter van meenam 'voor ooit'. En dat was geen slechte gedachte, want intussen heb ik hem al gebruikt in de top van de Union Star en in Susan's Scrap Quilt.

I found this beautiful green, by Barbara Brackman. When I first saw this fabric in the Metropolitan Fair Mini Charm Pack of which I made this (click) mini quilt, I immediately fell in love with it. I don't particularly like green, but I liked this one so much that I bought an extra Fat Quarter, just in case I needed it one day. That was a good thought, because I used it in the top of my Union Star and Susan's Scrap Quilt already.


Naast de groene achterkantstof ging ik ook nog naar huis met wat stoffen voor een nieuwe quilt (ook voor ooit - ik wil eerst wat dingen afmaken). Want weet je, Jacqueline had prachtige nieuwe stoffen ontvangen van 3 Sisters, uit de serie "Vin du Jour". Ik weet niet of je ze al gezien hebt, maar ze zijn echt onweerstaanbaar. Ik heb er geen 2 keer over moeten nadenken, want eenmaal dat de stoffen zijn uitverkocht, zijn ze ook echt op - er kan niet meer bijbesteld worden. Nu heb ik je natuurlijk nieuwsgierig gemaakt, maar ik zal de stoffen een volgende keer laten zien. Ze zitten namelijk in hun azijnbadje ;o)
Fijne dag!

Besides the green fabric, I went home with some fabric for a new quilt (some day, when I finished some of the quilts I'm working on now). You see, Jacqueline had received new fabrics from 3 Sisters, called "Vin du Jour", and they were just irresistible. I didn't think twice, because once sold out, they can't be ordered again. I know I made you curious, but I'll show you these next time. They're in their vinigar bath right now ;o)
Have a great day!

9 opmerkingen:

Ineke zei

Het is ook echt een prachtige stof, zoiets zou ik ook meteen kopen! Als je eenmaal een favoriete stof hebt, dan kan je echt je niet meer inhouden niet dan?

Liefs, Ineke

AnitaS zei

Die stoffen zijn aan jou goed besteed. Je maakt er iedere keer weer mooie dingen van.

Nanske zei

Hahaha, Wat zei je ook weer?
Voorraad moet slinken ipv aangroeien?
Da's een goeie.
Maar ik wist dat die stofjes weer helemaal jou smaak waren.
Zelf heb ik ze niet ...
Ben net in Doornik geweest (Paprika Coton).
Ging niet gaan pfff...vlees is zwak.
Ging dus toch.
Nog 11 FQ mee van Doubble Chocolate van Moda...Voor een quilt Queen size.Daar had ik al een mooie hoeveelheid van.9 FQ van de Friendship (Moda)
En 2 meterkes van Moda...
Collections For a Cause...LOVE ken je die...
( niet helemaal jou ding , denk ik...een beetje hard...meer Bep en Bobbin zou ik zeggen.)Zelf vind ik die supermooi...Paisley e.d.
Fijn weekend en veel naaiplezier...
Hier ook snel verder steekskes zetten...tussen de zondagse wasjes door.
Doei...Nanske

Régine zei

Erg mooie stof!
Zojuist meteen even een kijkje genomen op de site van Jacqueline.
Groetjes, Régine.

inge zei

inderdaad een heel leuke stof!

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: dat is dan inderdaad moeilijk! Voor de groene stof had ik al een doel, dus dan is het makkelijker kiezen, maar de Vin du Jour, die wilde ik 'voor later' zonder een concreet ontwerp voor ogen te hebben. Hoeveel moet je dan kopen en heb je dan niet veel te veel of veel te weinig? Dat blijft altijd moeilijk.

@ AnitaS: dankjewel :o)

@ Nanske: het was naar aanleiding van jouw vorige reactie dat ik Jacqueline vroeg of ze Vin du Jour binnenkreeg. "Die zijn er al", zei ze, en ja, als je dan ziet dat sommige van de stoffen al bijna op zijn en ze niet meer bij kunnen worden besteld, dan moet je snel kiezen.
Ik heb ook nog een hele mooie donkerbruine gekocht, als achterkant voor mijn applicatiequilt, ook van Double Chocolate. Prachtige serie!
En Love, die ken ik ook. Ik heb er een aantal lapjes van, maar zoals je zegt, die zijn iets harder. Maar toch ook wel heeeeel mooi. Nou ja, je kunt niet alles hebben ;o)

@ Régine: niet alle stoffen staan op haar site, maar als je iets speciaals zoekt kun je haar ook altijd even een mail sturen.

@ Inge: met het tempo waarin stoffen tegenwoordig verschijnen is dit al bijna een 'oude' stof, maar hij blijft heel erg mooi.

Nanske zei

Inderdaad,he...je kan niet alles hebben...
Er zijn veel te veel mooie stofjes, en ze zijn toch ook wel duur,he.
Annick van de Gobelin (Brugge)
zegt...dat er de hele tijd zoveel mooie reeksen bijkomen dat ze het gewoon niet kunnen bijhouden.
Dat ze gewoon proberen zo goed mogelijk proberen aan te voelen wat de klanten zullen willen en wat goed zal lopen.
Want dat ze hun bestellingen altijd heel snel op voorhand moeten doen bij de leveranciers.
Bij Annick zou je ook es moeten kunnen komen.
Die heeft ook wel wat hoor...
En vele stofjes ook weer helemaal jou ding.
Ik had de Vin du Jour daar gezien...
Ze maakt er oa. mooie quiltpakketten mee.
Kun je van genieten ,he...van al die lieve lapjes...
Aaaahhh, vreselijk...
Eenmaal in je bloed...echt verslavend.Vele naaigroetjes,Nanske

Anoniem zei

Wat een mooie stoffen!
Maar nu even niet-wat dat betreft is het maar goed dat er geen quiltwinkel in de buurt is-veel te veel verleiding!
Zal de foto's opzoeken,al weet ik niet of alle Winterblokken al op de foto staan.
succes met je quilt.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Nanske: in Brugge ben ik nog niet geweest, maar misschien is dat ook maar beter voor de portemonnee ;o)
Jaqueline zegt ook altijd dat ze moet gokken wat er verkocht gaat worden. En soms zijn de stoffen dan inderdaad heel snel weg, andere stoffen daar wordt dan precies weer heel weinig van verkocht, terwijl die ook prachtig zijn. Het is moeilijk inschatten. Maar het gaat inderdaad zo snel, dat je het amper kunt bijhouden. Als je alle mooie stoffen zou willen verwerken in een quilt, dan zouden de dagen vééééél langer moeten duren (en dan bedoel ik vooral met evenveel werkuren en veel meer quilttijd ;o) )

@ Truus: Ik heb Jaqueline gevraagd om tegen de volgende keer dat ik kom niks moois meer in te kopen. Ik denk niet dat ze naar me luistert ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...