28 januari 2014

Voorbereiden...


Ik heb al vaker verteld dat ik de voorbereidingen voor mijn quilts altijd in het weekend probeer te doen. Zo kan ik, als ik na het werk thuis kom en gekookt, gegeten en opgeruimd heb, lekker gaan zitten met een werkje erbij. Ik moet dan niet eerst nog mijn snijmat, schuurpapier, lineaal en mes bovenhalen (hoewel ik die laatste bijna nooit gebruik - ik knip liever alles gewoon met de schaar!) voordat ik aan de slag kan.

I often say that I like to make preparations for my quilt during the weekend. That way, when I come home after work, can cook, eat and clean a little, and then sit down with a quilt project. I don't like to have to get my mat, sand paper, ruler and rotary cutter (although I almost never use the last one - I prefer to use scissors!) before I can actually relax and get started.


Dit weekend heb ik de randen voor de Union Star geknipt, en ook die voor mijn Charm Pack quilt. Is de blauwe bloemenstof niet prachtig? Ik durfde er bijna niet de schaar in te zetten! Maar ik heb mezelf verzekerd dat de stof niet alleen mooi is in zijn geheel, maar ook als rand rond mijn quilt. Daar heb ik hem immers voor gekocht ;o)

This weekend I cut the borders for the Union Star, as well as for my Charm Pack quilt. Don't you love the blue floral fabric? I almost wanted to keep it in one piece instead of cutting it! But I assured myself it would look as lovely in the quilt as it does in one piece :o)


Eenmaal dat de stoffen geknipt zijn - of het nu lapjes voor blokken, sashings of randen zijn - wordt alles netjes opgestapeld, vastgespeld en in de projectenmandjes bewaard. Zo kan ik niets kwijtraken en kan ik 's avonds gewoon een mandje uit de kast pakken en aan de slag gaan.
Fijne dag!

Once cut, all fabrics - whether they will form blocks, sashings or a border - are neatly piled, pinned together and stored in their basket. That way, I won't loose pieces of fabric and I can easily grab a basket to get started.
Have a nice day!

11 opmerkingen:

Marguerite zei

Moet mezelf ook maar eens aan gaan leren de lapjes van te voren te knippen/snijden. Dan heb je het vervelende werk klaar en kan je met het leuke werk beginnen.

Sjoukje zei

Onvoorstelbaar dat ik nu pas je blog ontdek! Ik vind dat je prachtige dingen maakt!
Je routine van in het weekend dingen voorbereiden zodat je door de week 's avonds direct bezig kunt, vind ik heel herkenbaar. Ik pak het ook zo aan en het werkt heerlijk! Ik kom zeker nog eens kijken en jouw blog komt in mijn rijtje te staan!

Groetjes,
Sjoukje

Ineke zei

Wat een goed idee, zo heb je alles bij de hand als je 's avonds lekker op de bank met alles bij de hand. Wat een prachtige stof!

Liefs, Ineke

Anoniem zei

De stof past goed bij je quilt.
Probeer ook altijd vooruit te werken met mallen maken/stof snijden zodat je kunt doorwerken.
Leuk bakje heb je voor dit project!
succes en gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Monica zei

Mooie stoffen laat je zien, en inderdaad is het heerlijk als alles pasklaar klaar ligt om zo nu en dan aan te werken, succes

AnitaS zei

Je hebt groot gelijk. Als alles georganiseerd klaar ligt doe je gewoon meer.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marguerite: als je er rustig voor gaat zitten en je ziet na je werk al die mooie stapeltjes stof liggen, dan lijkt dat tekenen en knippen ook ineens niet meer zo vervelend om te doen ;o)

@ Sjoukje: welkom en bedankt voor je complimenten! Ik merk dat hoe meer ik voorbereid in het weekend, hoe meer ik in de week doe. Als er niks voorbereid is heb ik ook minder zin om er 's avonds een werkje bij te pakken.

@ Ineke: het enige waarover ik 's avonds moet nadenken is aan welke quilt ik wil gaan werken ;o)

@ Truus: het metalen bakje is mijn afvalbakje ;o) Ik heb rieten mandjes van het alom bekende Zweedse woonwarenhuis voor mijn projecten. Ik was begonnen met 2 projectenmandjes, maar door de jaren zijn het er dus al meer geworden!

@ Monica: de stoffen zijn van Blackbird Designs, die ontwerpen altijd zoveel moois. Deze zijn heel fris en zomers van kleur, weer eens iets anders. De vorige series vond ik meer voor de winter, ook heel mooi.

@ AnitaS: 2 weekenden geleden had ik niks voorbereid en ik heb in de week dan ook bijna niks gedaan. Hoe productiever het weekend, des te productiever is de week!

Elizabeth zei

Your idea is very good, working in the week doesn't help get our stitching done but at least when you get home you can pick up your stitching where you left it. I love your fabrics, I too would have had a hard time cutting into it - in fact I think I do have that fabric and it is uncut.

Sabine zei

Prachtige stof! Weet je nog waarvan/van wie het is?

Corina zei

Mooie stofjes! Ik doe dat vaak op een vrije dag ja, iets voorbereiden, zodat ik 's avonds na het werk weer lekker wat kan handwerken.

Ellie's Quiltplace zei

@ Elizabeth: you're absolutely right: it doesn't make us sew any faster, but it does help to keep a clear sight of what you're working on.

@ Sabine: de stof is van Blackbird Designs, de serie Field Notes. Ik kocht hem bij www.thelogcabin.de Ik zie dat de serie niet op de website staat, maar je kunt altijd mailen of ze de stof nog heeft!

@ Corina: het voorbereiden vindt ik meestal minder leuk om te doen, maar als je het dan 's avonds zo kunt oppakken, ben je toch heel tevreden dat het voorbereidend werk al allemaal gebeurd is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...