10 juni 2012

Over een fietstochtje en een kleine held met een aanvalsplan...Een kleine impressie van een fietstochtje dat ik gisteren maakte.

Just an impression of the cycling tour I enjoyed yesterday.


Zonneschijn en wolken wisselden elkaar in hoog tempo af en het waaide flink. De donkerblauwe en grijze wolken, gecombineerd met de felle zon, gaven de wereld een speciale, prachtige glans.

Sunshine and clouds succeeded each other and it was quite stormy. The dark blue and grey clouds combined with bright sunlight gave the world a special, beautiful shine.


Ik vermeed de dorpen, en koos ervoor om door de velden te fietsen, waar je na elke bocht weer een nieuw, prachtig uitzicht hebt over weilanden en akkers vol maïs. Zo nu en dan kwam ik langs een boerderij of een kapelletje.

I avoided the villages, and choose to cycle through the fields, where every turn gives you this wonderful new view on the meadows and corn fields. Every now and then, I passed a farm or a small chapel.


Ik hou van de afwisseling van het Kempische landschap: velden, bomen, bos,... Het verveelt me nooit.

I love the variaty of the Campine landscape: fields, trees, forest,... It never seems to bore me.


Toen, ineens, kwam ik dit klein manneke tegen (klik op de foto om te vergroten). Hij zat aan de kant van de weg, en was niet van plan ook maar één centimeter opzij te gaan, voor eender wat er zijn pad kruistte. Zelf niet voor een naderende tractor... Ik denk dat hij zelfs een aanvalsplan aan het bedenken was, om dat grote, lawaaierig ding dat zijn middagwandelingetje verstoorde, weer snel weg te jagen.

Then, all of a sudden, I bumped into this little fellow (click on the image to enlarge). He was sitting at the side of the road, without having any intention of moving aside for anything, what so ever. Not even an approaching tractor... I bet he even was making a plan on how to attack and chase away this big, noisy thing that was disturbing his afternoon walk.


Deze kleine held won, want de tractor ging er in een grote boog omheen, en ons kleine, pluizige vriendje vervolgde zijn wandelingetje door het gras aan de kant van de weg (dat had hij volgens mij al veel eerder moeten overwegen ;o) )

This small hero surely won, because the tractor went away, and our furry friend continued his walk in the green grass at the side of the road (which I think he should have considered before ;o) )


En toen was ik weer thuis. Ik hoop dat je van ons fietstochtje hebt genoten.

Fijne zondag!

And then I was back home again. I hope you enjoyed the ride.


Have a nice Sunday!

14 opmerkingen:

Tilly zei

Mooie foto's Ellie, wat een prachtig landschap. groetjes

Annelies zei

Een prachtige fietstocht. Heerlijk !

Gonny zei

Aan de kleur te zien (rood-bruin) was het een "tam" hangoor konijntje. Wilde konijnen hebben een meer "grauwere" vacht.......
Prachtige omgeving om rond te fietsen.

Guusje, zei

Wat een mooie fietstocht, het ziet er heerlijk uit.

Irena zei

wat woon je in een mooie omgeving,prachtig,groet irena

monne-floor zei

Wat fijn dat je zo kan fietsen
in de natuur;groetjes Simonne

Jasmijn zei

Heerlijk om zo'n tochtje te kunnen maken! Inderdaad een kleine held want het had heel anders af kunnen lopen.
groetjes van ons allemaal

Fien. zei

Wat leuk om met jullie mee te mogen fietsen.
Wat voor dier is het eigenlijk?
Gelukkig is het goed afgelopen.
Groetjes Fien.

Ann zei

Hoi Ellie,
Zoals ik eerder zei, woon jij in een mooie streek.
'k Moest eerst n's goed kijken wat een dier het was, maar op de laatste foto werd het duidelijk dat het om een konijn ging :-)
Groetjes,
Ann

Ann zei

Hoi Ellie,
Zoals ik eerder zei, woon jij in een mooie streek.
'k Moest eerst n's goed kijken wat een dier het was, maar op de laatste foto werd het duidelijk dat het om een konijn ging :-)
Groetjes,
Ann

Ineke zei

Wat een heerlijke fietstocht heb je gemaakt, zo verken je toch mooi de natuur! Wat een schattig konijntje, zou het verdwaald zijn?
Fijne avond

Ellie's Quiltplace zei

@ Tilly, Annelies, Guusje, Irena, Simonne: ik ben ook heel blij hier te mogen wonen. Ik hou van het afwisselende landschap. Het is echt genieten!

@ Gonny, Fien, Ann, Ineke: ik denk dat het een weggelopen/achtergelaten huis-konijntje is. Het was niet meer tam, maar toch niet zo wild als de echte wilde konijnen... Het leek zich wel prima te vermaken :o)

@ Jasmijn: daar was ik ook even bang voor, maar de bestuurder van de tractor liet weten dat hij het beestje ook had gezien. Hij ging er in een brede boog voorbij.

Anoniem zei

Wat een wonderschone omgeving! Dat moet een heerlijkheid zijn om te mogen wonen en fietsen.

Fijne week!

Ellie's Quiltplace zei

@ Monique: dat is het zeker! Ik kan er echt van genieten. Het is een prachtig afwisselend landschap. Philippe is hier geboren en getogen en ik snap best dat hij hier nooit weg zou willen ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...