9 juni 2012

Wordt het niet een beetje saai?...


Wordt het niet een beetje saai? Steeds maar lezen over hoe de Lantern Festival doorgequilt wordt?

Isn't it getting a bit boring? Reading about me quilting the Lantern Festival?


Ik moet toegeven dat er niet zoveel aan te zien is. Elke steek is min of meer hetzelfde, toch?

I must say that there isn't much to see. I mean, every stitch is kind of the same, right?


Maar dit is waar ik 's avonds mee bezig ben.

But it is what's keeping me busy in the evenings.


En steek voor steek (ja..., ik quilt maar één steekje per keer!), wordt deze quilt mooier en is hij steeds een beetje meer 'bijna klaar'...

Fijn  weekend!

And stitch by stitch (yes..., I work one stitch at a time!), this quilt gets more beautiful and closer to being finished...

Have a great weekend!

22 opmerkingen:

Roos zei

Hij wordt geweldig Ellen, ik kan hem niet genoeg zien.
Groetjes Roos

Terray zei

Nee hoor, ik vind hem niet saai. Ik vind het juist heel mooi om je vorderingen te zien. Jij quilt zo mooi en met deze prachtige foto's kan ik alles even goed bekijken ;-)

Groetjes
Tertia

Marga (MarPie) zei

Dat wou ik nou ook zeggen (wat Roos zegt)Heb je zelf nou ook niet dat je er heel graag aan door wilt gaan omdat je haar met ieder steekje mooier ziet worden?

Groetjes,
Marga♥

Irena zei

het is niet saai,prachtig hoe jij het doet,en zo gelijk,fijn weekend irena

Anoniem zei

No it is not boring Ellie, your quilting is beautiful! You are patient and your stitches are very nice. Have a lovely Saturday, Ann

Gonny zei

Iets moois/leuks verveld NOOIT !!!

Anoniem zei

Nee, het is helemaal niet saai, van die mooie steekjes kan ik alleen maar dromen. Groet Hanny.

Carin Wijnand zei

Het is erg mooi om te volgen en voor mij zeker om iets van te leren ;)

ps ...."ieder steekje hetzelfde".... dat is toch juist het best haalbare?

Fijn weekend. gr. Carin

Carin zei

Wat een leuk quiltmotief. Als je nu op het einde komt van die lijn (foto waar de naald een steekje opgepakt heeft), werk je de draad dan af of hoe kom je weer aan het begin van het volgende blaadje ??

Ineke zei

Quilten en foto's daar over zijn nooit saai, krijg er nooit genoeg van!!! Je quilt erg mooi en ik ben erg benieuwd hoe de quilt er uit ziet als het klaar is.
Fijn weekend

Marie zei

It's not a race and it is wonderful to see your progress, even if it is one stitch at a time. That is how I quilt too so I can totally relate. As long as there is progress it doesn't matter the speed. This is looking really lovely.

Ann zei

Misschien vind jij het een trage manier, maar ik denk dat je toch vrij snel vooruit gaat. Dat is trouwens een mooi motiefje dat je daar gekozen hebt!
Groetjes,
Ann

Marijke zei

Wat een prachtige gelijkmatige steekjes op een geweldig mooie quilt! Da's genieten!
groetjes Marijke

katrien zei

Super mooi gaat ie worden.
Fijn weekend.

Anoniem zei

Oh neen Ellen, saai vind ik jouw verhalen, goede tips en foto's absoluut niet. Ik geniet vooral van de kleuren die je voor je werken kiest. Zo prachtig. Groetjes WilmaO

Ellie's Quiltplace zei

@ Roos, Tertia, Irena, Gonny, Hanny: ik dacht dat het misschien saai zou zijn om te lezen, aangezien er veel minder aan te zien is dan aan nieuwe blokken bijvoorbeeld. Maar ik zal hem zeker nog een paar keer voorbij laten komen ;o)

@ Marga: ik wel hoor, ik werk er heel graag aan. Ik zeg ook niet dat ik het quilten saai vind, ik dacht dat het misschien wel saai zou worden om er steeds over te lezen ;o)

@ Ann: thank you! :o)

@ Carin: je hebt helemaal gelijk hoor: ieder steekje zou er hetzelfde moeten uitzien! Maar als blogonderwerp is het wat eentoniger, dacht ik. Kennelijk zijn jullie het niet met me eens ;o)

@ Carin: als het om een grote afstand gaat, dan hecht ik af. In dit geval is het ongeveer 2 a 3 cm dat ik moet overbruggen van het einde van het ene blaadje naar het begin van het volgende. Dat gaat nog net, vind ik. In dit geval steek ik de draad tussendoor de lagen van de quilt naar het begin van het nieuwe blad. Wel oppassen dat je de draad niet te hard aantrekt!

@ Ineke: ik ben nu over de helft. Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Ik bekijk na het quilten altijd wel even het totaalplaatje om te zien hoe het wordt, maar dat is toch anders dan wanneer hij echt af is!

@ Mary: I totally agree: quilting is not a race. I tried to make several stitches at a time, but it just doesn't seem to work for me. I quilt one stitch at a time for 16 years now, and I've finished many quilts, so slow progress also is progress ;o)

@ Ann: dankjewel! Het bloemmotiefje heb ik met een quiltmal getekend, die ik in Veldhoven heb gekocht, de andere figuren heb ik er met servies rond gemaakt. Ik probeer elke avond een paar steekjes te doen, want anders blijft het liggen en dat is zonde. Nu het EK op tv is, heb ik heel veel quilttijd 's avonds ;o)

@ Marijke: dankjewel! Ik vind het belangrijk om gelijkmatige steekjes te maken. Het maakt dan minder uit of ze groot of klein zijn. Gelijkmatige steekjes geven zo'n mooi resultaat!

@ Katrien: dankjewel!

@ Wilma: leuk weer van je te horen! Deze kleuren zijn iets feller dan de kleuren die ik normaal gebruik, maar ik ben er helemaal verliefd op. De stoffen zijn van Bonnie & Camille en ik heb al een paar stoffen van hun nieuwe serie gekocht voor ik-weet-nog-niet-wat. Binnenkort komt er weer een nieuwe serie, Marmalade, (het is bijna niet bij te houden), die is ook weer super mooi!

Corina zei

Met zulke mooie foto's er steeds bij kan het toch nooit saai worden?!

Judith zei

He Ellen,

Wordt een prachtige quilt. En ik kan ook maar 1 steek per keer. Het mag de pret niet drukken, als de quilt maar prachtig wordt!

Groeten Judith

Fien. zei

Niks saai. ik vind hem prachtig.
En het is heel leuk om het te volgen.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Corina, Fien: dankjewel *Ü*

@ Judith: ik quilt al 16 jaar, dus ik denk niet dat ik ooit nog leer om meer steken per naald te doen. Maar ach, zolang het leuk is en het resultaat naar wens is... dat is het belangrijkste!

Karen zei

Never boring, always lovely to see!

Ellie's Quiltplace zei

@ Karen: thank you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...