6 maart 2012

Restjes knippen...


Tussendoor het werken aan de Lantern Festival quilt, die ik voor deze zomer af wil hebben, knip ik ook nog wat restjes voor mijn piramidequilt. Ik moet nog 100 blokken maken, en een aantal halve piramides voor de linker- en rechter zijkant van het middendeel.

In between working on the Lantern Festival quilt, which I want to finish before Summer, I cut some more scraps for my pyramid quilt. Still 100 blocks to go and some half pyramids, for the left and right sides of the center.


Ik ben van plan om de quilt mee te nemen op vakantie, half maart. Ik weet zeker dat er na het skiën nog wel tijd is om een paar steekjes te doen. De piramidequilt is een perfect project om overal mee naartoe te nemen. Immers, de stofje kunnen onderweg niet door elkaar gaan, want de lapjes voor elk blok worden willekeurig gekozen ;o)

I'm planning to bring the quilt on our holiday in the middle of March. I'm sure that, after the skiing, I'll find some time to sew. Because the pyramid quilt is such an easy project, it's perfect to bring everywhere I go. After all, the fabrics can't be mixed up, since I choose the fabrics for each block randomly ;o)


Nu eerst nog maar wat stofjes knippen. 100 blokken, met elk 5 stukjes, betekent dat er nog 500 stukjes getekend moeten worden!

Veel quiltplezier!

For now, I'll cut some more fabrics. 100 blocks with 5 pieces each, means 500 more pieces to draw!


Happy stitching!


De piramidequilt is een heel speciale quilt, vol herinneringen. Meer verhaaltjes over deze restjesquilt vind je hier. Voor het gratis patroon klik je hier en een handige uitleg vind je hier en hier.

The pyramid quilt is a very special quilt, full of memories. You can read more about this scrap quilt here. For the free pattern click here . You'll find some useful tips and tricks here and here.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

It certainly is going to be a lovely quilt.

AnitaS zei

Wat ben je toch lekker bezig. Jouw handjes kunnen niet stil staan he.

GRANNY'S HOUSE zei

Ik mocht willen dat mijn 2 dochters een beetje van jou hadden, ze vinden de quilts altijd heel leuk, maar zelf wat doen....vergeet het maar, maar ze zijn wel ontzettend lief ;-)

Groetjes
Ines

Irena zei

Ellen wat ben je toch een werkende bij,hi hi gisteren bij Jacqueline geweest en jouw werken zijn weer mooi,ik was aan het kijken of ik ook maar een foutje kan zien,hi hi gemeen he ,maar nee hoor niets te vinden,vlg week heb ik ook vakantie ik blijf thuis,waar gaan jullie naar toe?,groet irena

Anoniem zei

Met deze piramides kan je makkelijk stofjes bij elkaar doen ,en meenemen op vakantie is toch heerlijk, beetje ontspannen na een hele dag buiten.....
fijn vooruitzicht hé lekker even weg.

Josee zei

Zowel tekenen als knippen en maken is nog een aardige klus.
Heb je lekker de vakantie om er van bij te komen.

Margreet zei

Ik vind het een erg mooie quilt worden. Leuk om zo al je restjes te verwerken. Groetjes, Margreet

Guusje, zei

O je bent er dus bijna wat leuk. Erg leuk ook om al die verschillende stoffen zo door elkaar te zien.

Carin zei

Hij is echt prachtig en ik denk dat je je op vakantie zeker niet zult vervelen :-)

inge zei

da's inderdaad een leuke quilt voor tussendoor, en om mee te nemen, 'k heb hetzelfde gevoel met mijn vingerhoedjes

Fien zei

De quilt groeit gestaag en wordt mooier en mooier. Lekker ontspannen werkje voor op vakantie.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: thank you!

@ AnitaS: 'niks doen' komt inderdaad in mijn woordenboek niet voor ;o)

@ Ines: dat is het belangrijkste :o) En wie weet...

@ Irena: *bloos*
Wij gaan naar Avoriaz in Frankrijk. Lekker thuisblijven kan ook heerlijk zijn. Ik neem soms een dag vrij om gewoon heerlijk 'niks' te doen!

@ Marjolein, Carin, Fien: of er echt veel gepatcht gaat worden weet ik niet, want ik vind dat skiën altijd enorm vermoeiend, maar beter iets teveel mee, dan mezelf vervelen!

@ Josee: meestal knip ik alle stukjes van mijn quilts op voorhand, zodat ik lekker door kan patchen. Als ik deze allemaal in één keer had moeten knippen, denk ik dat ik het van ellende in een hoek had gegooid ;o)

@ Margreet: dankjewel. En ik hou nóg restjes over... :oS

@ Guusje: zo gaat het ineens hard vooruit he. Maar hij moet ook nog in elkaar gezet en doorgequilt worden, dus ik verveel me zeker nog niet!

@ Inge: ik had ook over vingerhoedjes gedacht, maar ik had uiteindelijk besloten voor de piramides en dan met wit ertussen, omdat ik zoveel verschillende kleuren heb en het dan te bont zou worden.

Sieneke zei

hoi ellen wat word je top mooi zeg
en heerlijk he om zo in je restjes bak te rommelen ,dan kom je zoveel leuke restjes tegen ,en vaak denk ik ,,,is maar goed dat ik dit of dat bewaard heb haha.
lieve gr sieneke

Gert zei

Jij komt de tijd wel weer door, zie ik, met al die vrolijke projecten. En ik weet niet wanneer jullie met vakantie vertrekken, maar ik wens jullie hierbij alvast veel plezier toe.

Ellie's Quiltplace zei

@ Sieneke: het is inderdaad leuk om lapjes tegen te komen waarvan je niet meer wist dat je ze had gebruikt of bewaard. Zo'n restjesdoos is precies een schatkist van lapjes!

@ Gert: dankjewel! Over 1,5 week vertrekken we. Ik heb dus nog wel wat tijd om blokjes te knippen ;o)

Yvonne aka sommeke zei

In the fields is prachtig en ook je piramides worden TOP!
'k Wens je ook alvast een heel fijne vakantie!

Marga (MarPie) zei

Heerlijk je quilt en bij deze wens ik jullie een hele fijne vakantie toe.

Groetjes,
Marga♥

Ellie's Quiltplace zei

@ Yvonne, Marga: dankjewel!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...