28 februari 2012

Ruim 500 quilters...

Ruim 500 quilters hebben het patroon van het piramideblok al gedownload. Het is leuk om te zien dat jullie dit eenvoudige, maar mooie patroon ook zo leuk vinden!

Over 500 quilters have downloaded the pattern of the pyramid block. It's nice to see that you too love this simple, but beautiful pattern!


Ik kreeg al verschillende keren de vraag of mijn stapel scraps inmiddels is geslonken, nu ik aan deze quilt bezig ben. Ik kan natuurlijk niet 'nee' antwoorden, want veel van de restjes zitten inderdaad al in de quilt. Maar, ik had wel verwacht dat de stapel sneller zou slinken...

Several times, I've been asked if my pile of scraps is diminishing now that I'm working on this quilt. I can't say 'no', because of course, many of the scraps have been used already. But, I did expect the pile to diminish a bit faster then it does...


Vind ik het erg dat er nog steeds veel restjes over zijn? Nee, helemaal niet, want kijk eens hoe mooi ze allemaal samen in deze quilt passen! Ik vind het heerlijk om aan deze quilt-vol-herinneringen bezig te zijn en ik weet zeker dat ik voor de andere restjes ook wel een bestemming vind, eens dat deze quilt klaar is. Want, ik geef het eerlijk toe, het is ontzettend verslavend om met die kleine restjes aan de slag te zijn.

Do I mind, that I still have so many scraps left? No, not at all, because look how beautiful they all look in this quilt! I'm happy to be working on a quilt that captures so many memories and I'm sure I'll find a lovely pattern for the remaining scraps when this quilt is finished. After all, working with these leftovers is quite addictive. 


De afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met andere projecten, dus de piramides bleven opgeruimd, in hun Franse mandje, maar vanavond is een goed moment om nog wat witte piramides te knippen en een nieuwe rij aan elkaar te zetten. Hoe vordert jouw piramidequilt? Of misschien heb je het patroon al gedownload maar ben je nog niet begonnen. In dat geval moet ik je waarschuwen: na 1 of 2 blokken gemaakt te hebben, ben je helemaal verslaafd! ;o)

Last week I had some other projects to work on, so the pyramids stayed in their French basket, but tonight will be a good night to cut some more white pyramids and sew a new row. How is your pyramid quilt growing? Or maybe you have downloaded the pattern, but didn't get started yet. In that case I must warn you: after making one or two blocks, I promise you'll get hooked! ;o)


De piramidequilt is een heel speciale quilt, vol herinneringen. Meer verhaaltjes over deze restjesquilt vind je hier. Voor het gratis patroon klik je hier en een handige uitleg vind je hier en hier.

The pyramid quilt is a very special quilt, full of memories. You can read more about this scrap quilt here. For the free pattern click here . You'll find some useful tips and tricks here and here.

29 opmerkingen:

Annelies zei

Ik vind het een heel bijzondere quilt worden !

Anoniem zei

ik vind het een hele mooie quilt worden ! ik volg je wekelijks en o wat verlang ik naar de 'grote vakantie' om eindelijk weer eens tijd te kunnen hebben om te patchen... dan ga ik ook aan de slag !!! vele groetjes van Nathalie

GRANNY'S HOUSE zei

Het wordt een quilt met een leven en dat maakt hem heel bijzonder.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Het is een bijzondere quilt maar ook een mooie. Dus ik begrijp wel dat meer mensen hem willen maken.

Marians Quiltblog zei

Mooie quilt Ellie met allemaal dierbare herinneringen. Geniet ervan om hem te maken en straks om te gebruiken. Mijn restjes gaan momenteel in vingerhoedjes en klosjes zitten. Maar dan hou ik nog genoeg over, dus wie weet. Hartelijke groet, Marian

ria vogelzang zei

Een pracht vind ik het, vol herinneringen door alle stofjes die e al ergens voor een eerdere quilt hebt gebruikt!
Ik heb je patroon ook gedownload, maar ben er nog niet aan begonnen......, het kriebelt alleen wel steeds hoor! ;)
Geniet ze!

Anja.M zei

Zo mooi met al die vrolijke kleuren Ellen.
Quilt groetjes Anja.

Ann zei

Ik blijf het een mooie quilt vinden. Welke afmetingen zou je hem uiteindelijk willen geven?

B.t.w. ik heb je vanmorgen een mailtje gestuurd betreffende de snelcursus op 24 maart :-)

Jasmijn zei

Ik blijf het een hele bijzondere quilt vinden en ga toch maar eens het patroontje downloaden.
groetjes van ons allemaal

Anoniem zei

Het is een heel kleurrijke quilt. Leuk dat het patroon zo goed inde smaak valt.

Wilma Kuin zei

Het ziet er dan ook zo jummie uit!!

Fien zei

Ik had de piramides vol goede moed meegenomen op vakantie, maar het is er niet van gekomen. Teveel andere dingen gedaan o.a.excursies en van de zon genoten.
Groetjes Fien.

Carin zei

Ik ben zo benieuwd hoe hij eruit ziet als hij helemaal in elkaar staat. Ik denk dat het een plaatje van een quilt dan is !!

Miranda zei

Zal het de opvolger worden van de huisjes, vingerhoedjes en klosjes golf! Leuk zijn ze in iedergeval. En ook zo lekker om je restjes ermee weg te werken. Bedankt Ellen!

inge zei

ware het niet dat ik nog met zoveel andere dingen bezig was,...

Anoniem zei

Het is inderdaad een hele mooi apparte quilt aan het worden.
Zelf doe ik deze niet, ben al met een andere restjesquilt bezig.
Bijlf je wel volgen met deze want wie weet.....

Groetjes,
Marga♥

Janet zei

hij wordt echt mooi! Wel knap dat je zo scrappy kunt werken ik ga toch gauw uitzoeken!misschien leer ik het ooit nog als m'n ufo's af zijn.
groetjes janet

marion zei

ik ga hem wel printen..het is inderdaad erg leuk voor je restjes.......mmmmmm

Esther zei

Erg leuk, Elly, die pyramiderestjesquilt. Ik kijk geregeld op je blog. Mooie randstof ook; ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Ik heb nog een tip voor je over 3D-viltprojecten en het aan elkaar naaien daarvan. Ik vind dat zelf het mooist en het handigst op de volgende manier:
- werk achtereenvolgens beide zijden individueel met een festonsteek af
Let op: je naait de onderdelen dus nog niet aan elkaar!
- maak de delen vervolgens met een enkel draadje garen (in dezelfde kleur) met lusjes tussen elk festonsteekje aan elkaar

Ik heb het idee dat het nog niet helemaal duidelijk is, maar vraag me gerust om een betere uitleg. ik wil er ook met alle liefde foto's van maken. Aan jouw uitleg over ronde vormen naaien heb ik destijds zoveel gehad, dat ik graag wat 'terugdoe'. :-)
Ik heb wel via Google gezocht naar voorbeeldfoto's, maar misschien ben ik de enige die het zo doet. :-)
Je houdt dan mooi de vorm erin, zonder 'platgenaaide' naadjes. Als je snapt wat ik bedoel. Dat hoop ik maar.

Hartelijke groet,
Esther

Anoniem zei

wat een hit jou piramide quilt 500 x is niet niks, je speldenkussen is heel leuk geworden en doet het goed zo bij je mooie quiltproject!

Guusje, zei

Zo dat is veel, ik zit te denken om het ook te doen voor ooit want ik vind het zeker een geweldig patroon en idee. Die van jouw wordt dan ook prachtig.

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies, Anja, Wilma: dankjewel :o)

@ Nathalie: de grote vakantie is een goed moment om te beginnen, dat bleek wel met mijn quilt ;o) Het gemakkelijke is dat je het overal mee naartoe kunt nemen en dat je stukjes nooit door elkaar raken. Het maakt immers niet uit welke lapjes je bij elkaar in één blok steekt!

@ Ines: wie had dat gedacht toen ik op vakantie die eerste blokjes als 'bezigheidstherapie' maakte ;o)

@ AnitaS: je kunt hem net zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb zoveel restjes dat een tweepersoonssprei nog niet volstaat ;o)

@ Marian: ik heb al gemerkt dat hoe hard je ook probeert, die restjeshoop precies onuitputtelijk is! Wie weet wat er na je huidige projecten nog volgt...

@ Ria: het is een feest om al die lapjes terug te zien. Het werkt echt heel verslavend. Vroeger gooide ik kleine restjes weg, maar nu ik weet wat voor moois eruit kan komen, bewaar ik alles. Of dat echt goed is weet ik ook niet, want zo vul ik de restjesdoos ook wel weer heel snel aan ;o)

@ Ann: het middendeel wordt 180 x 180 cm, met rand erbij wordt hij ca 225 x 225 cm.

@ Jasmijn: ik weet zeker dat jullie er veel plezier aan zullen hebben!

@ Josee: ik vind het ook leuk, al die reacties en mensen dat hun eigen piramidequilt beginnen. Het is fijn om het zo samen te kunnen doen en te kunnen delen.

@ Fien: dat moet ook gebeuren! ;o)

@ Carin: ik ben ook super benieuwd. Ik heb nu bijna 1/3 van het middendeel klaar, dus nog even afwachten voor het eindresultaat er is. En dan natuurlijk nog doorquilten!

@ Miranda: wie weet... Ik weet alvast dat het minstens zo verslavend is!

@ Inge: ik was ook niet van plan om iets nieuws te beginnen, maar zo zie je maar weer. In elk geval kan ik als excuus gebruiken dat ik mijn restjes eindelijk opgebruik!

@ Marga: slinkt jouw restjeshoop wel? De mijne lijkt precies even hard weer aan te groeien :oS

@ Janet: ik ben normaal ook heel erg van het kleuren-bij-elkaar-kiezen. Maar dat doe ik nu bewust niet en het is heel leuk dat er soms echt hele lelijke piramides tussenzitten, maar in het geheel valt dat helemaal niet op en is het juist daarom dat de quilt een echte scrappy uitstraling heeft.

@ Marion, Petra: groot gelijk! En je kunt er ook elke keer een paar maken, naargelang je tijd, zin en restjes hebt. Zo'n restjesquilt is immers echt tijdloos.

@ Esther: dankjewel voor de tip! Ik vind het heel duidelijk uitgelegd en als ik me nog eens aan zoiets waag, dan ga ik het zeker zo proberen! Ik heb dus duidelijk voor niks zitten sukkelen ;o)

@ Marjolein: dankjewel. Hij is zo vrolijk, ik heb hem meteen in gebruik genomen. Laat de lente maar komen!

Wieke van Keulen zei

Geweldig, Ellie. Een soort nieuwe piramidebouwblokjes-initiatief als tegenhanger voor de huisjes? Ik vind ze geweldig. Heb gemist datje het patroon deelt. Ga ik meteen gebruik van maken (501e?!?) want ik was meteen verliefd op deze quilt. Top Ellie!

Edurne zei

Thank you very much for the pattern.

quiltsathome zei

Hoi,

Ik vind je piramides-quilt ook erg leuk worden !
Succes er mee, Patricia

Ellie's Quiltplace zei

@ Wieke: je bent de 737e! Wat leuk, zoveel reacties had ik helemaal niet verwacht. Wie weet hebben we straks inderdaad een piramiderage ;o)

@ Edurne: enjoy!

@ Patricia: dankjewel. Voorlopig kan ik er nog wel even mee verder, er zijn er nog een aantal te maken en dan natuurlijk de quilt nog verder ineen zetten.

quiltlodge gerda zei

Wat een leuke piramidetjes en samen een hele leuke quilt. Overigens vind ik dat speldenkussentje helemaal schattig. Groetjes

Gea zei

Wat een mooi patroon. Als ik genoeg huisjes heb, is dit misschien wel een idee voor er na. Ziet er vrolijk uit!

Ellie's Quiltplace zei

@ Gerda: het speldenkussen geeft al een leuk lentegevoel! Ik vind hem zelf ook super schattig geworden. Ik was dan ook meteen verliefd toen ik het voorbeeld in de winkel zag!

@ Gea: dat is inderdaad een goed idee! Restjes heb je toch vaak wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...