25 mei 2015

Voor het doorquilten...Als de top van een quilt klaar is, komt een van de moeilijkste dingen van het quilt proces: de juiste quiltpatronen kiezen!

After finishing the top of a quilt, one comes to one of the hardest parts of the quilting process: choosing the right patterns for quilting!


Je moet er goed over nadenken, want die kleine steekjes moeten het geheel nog mooier maken en niet alle aandacht wegnemen van het patchwork en de applicatie. Het mag niet overheersend zijn, maar te weinig quiltwerk is ook weer niet goed.

One has to give the quilt pattern a good thought, because it has to add beauty to design and fabrics, not to take away all attention from the patchwork and appliqué. It can't be too much, but too little isn't right either.


Ik gebruik vaak mijn 'magic bowl' om de patronen te tekenen. Zo passen ze perfect op de quilt. Maar ik heb ook een aantal 'stencils'. Voor dit quiltje koos ik drie verschillende stencils: een bloem voor het midden, een eenvoudigere bloem voor de hoekblokken en lussen voor in de randen. Er komen ook nog wat rechte lijnen in, om de applicaties meer te benadrukken.

I often use my 'magic bowl' to draw the patterns, that way they fit the quilt perfectly. But I also have quite a few stencils. This time, I picked three different ones: a flower for the centre, a simple flower for the corner blocks and loops for the borders. I will add some straight lines as well, to make the appliqué stand out more.


En de kleur draad? Ecru. Dat steekt leuk een beetje af!

Happy stitching!

And the color of thread? I think ecru will look lovely!

Happy quilting!

7 opmerkingen:

Truus zei

Leuke quilt is het geworden!
Dat vind ik eigenlijk het vervelendste/moeilijkste aan het afmaken van een quilt-de quiltpatronen uitzoeken.Het doorpitten vind ik wel leuk om te doen en het geeft een fijn gevoel als het wordt zoals je in gedachten had.
veel quiltplezier
groetjes,Truus uit Drenthe

Ineke zei

Wat een leuke quilt en mooie stofjes heb je ervoor gebruikt. Het door-quilten is niet mijn favoriete werkje, maar altijd leuk om het resultaat te bekijken als het af is! Zet hem op, wordt vast erg mooi!
Liefs, Ineke

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: Het is soms even zoeken naar het juiste patroon. Je bent dan wel dubbel zo tevreden als het écht naar je zin is.

@ Ineke: Vroeger vond ik daar ook niks aan. Wie weet ga je het net als ik misschien nog wel eens echt leuk vinden ;o)

Rosa zei

So beautiful.Happy quilting!

Carin zei

Wat is die leuk geworden en je gebruikt moois stencils. Nog gefeliciteerd met Rick's verjaardag !

Annie Kingma zei

Mooi quilt zo, ook de kleuren, succes met door pitten
Groetnis Annie

Ellie's Quiltplace zei

@ Rosa: thank you!

@ Carin: dankjewel :o)
Intussen ben ik de randen al aan het doorquilten. Het voordeel van die stencils is dat je snel klaar bent met tekenen.

@ Annie: dankjewel! De kleuren zijn een iets fellere combinatie dan dat ik meestal pak, maar dat mag wel voor de zomer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...