13 juni 2014

Het 'piekerblok'...


Ik had op voorhand goed nagedacht over welke stof waar zou komen in de Vin du Jour quilt, maar er was één blok waar ik al weken over piekerde. Maar pas toen ik het blok nog eens helemaal had uitgelegd op tafel en ik begon te naaien had ik door wat er aan scheelde. De stoffen zijn allemaal prachtig, maar in dit blok zaten er gewoon te veel stoffen met drukke motieven bij elkaar, waardoor het niet die mooie, serene uitstraling kreeg die ik wilde, maar juist heel overweldigend werd.

I had thought the placement of my fabrics for the Vin du Jour quilt through, but there was one block that kept me thinking for a couple of weeks now. I wasn't sure what it was, until I placed it on the table again and started sewing. There were just too many prints in the fabric, which didn't give the block that beautiful, serene look I like, but rather an overwhelming one, which I didn't think was right.


Dus belandden de ecru driehoeken bij mijn restjes (ja, zelfs het kleinste stukje stof blijft bewaard, want het kan altijd van pas komen in een mini of een scrap quilt!) en werden er nieuwe driehoeken geknipt. Opnieuw ecru, maar met een veel minder aanwezig motiefje. Ja, dat is veel beter!

Happy stitching!

So the ecru triangles ended up in my scrap basket (yes, even the tiniest piece of fabric can come in handy in a mini or scrap quilt!) and I cut some new ones, again ecru, but with a less prominent print. Yes, much better!

Happy stitching!

8 opmerkingen:

Marguerite zei

Ik vind de bovenste ook niet slecht maar ja nu je de onderste laat zien. Snap ik wat je bedoeld. Dit is veel mooier.
Groetjes Marguerite

Nanske zei

Dat ziet er heel goed uit...
Ja, die Vin du Jour,he.
Heb er ook een mooie hoeveelheid FQ van bijgekocht.Had al wat Fat eights liggen.
Momenteel ben ik met een charmpack Plum Sweet( van Moda )bezig ...prachtige lapjes!!!
Groetjes,nanske.

Ineke zei

Eigenlijk vind ik beide mooi, maar ik begrijp het dat je voor de tweede gaat, als je het wat rustiger wilt houden. Geniet Philippe van het WK?
Kan jij lekker quilten!

Liefs, Ineke

Ellie's Quiltplace zei

@ Marguerite: waarschijnlijk juist daarom dat ik er eerst mijn vinger niet op kon leggen wat er nu net 'fout' was aan het blok. Maar nu ben ik meer dan tevreden!

@ Nanske: haha, jij bent net zo'n verzamelaar als ik!
De Plum Sweet is ook prachtig, ik heb er ook wat lapjes van.

@ Ineke: Philippe ziet elke match. Inderdaad, veel quilttijd voor mij!

Guusje, zei

Ja soms moet je even puzzelen en dan ineens klopt het.

Carin zei

Bij het onderste blok komen de stofjes inderdaad mooier uit !

Truus zei

Op een foto is het ook vaak moeilijker te zien wat 'fout' is,dan in werkelijkheid.
Succes met je quiltje-vind de kleuren prachtig.
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: gelukkig moet ik niet te vaak puzzelen, want stof verknippen vind ik zo zonde, maar zo zie je maar weer dat het eerste gedacht toch ook niet altijd goed is...

@ Carin: dankje :o) Ik ben er helemaal blij mee zo!

@ Truus: dankjewel. Een foto is inderdaad altijd moeilijk inschatten, maar omdat de stukken redelijk groot zijn, was het te aanwezig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...