10 april 2014

Inspiraasieloosheid...


Hoe graag ik hier ook een nieuw berichtje wil plaatsen, het ontbreekt me even aan inspiratie. Mams en ik noemen het 'inspiraasieloosheid'. Je krijgt het als alles gewoon even te druk is en je je gedachten niet meer rustig op een rijtje kunt zetten om overzicht te houden op alles. 
Deze keer steek ik de schuld op de rommel in huis. De schilder werkt hard door en ik ben blij met het resultaat tot nu toe. Maar... omdat al het houtwerk in heel het huis moet gebeuren, hebben we al onze meubels en spullen die in de buurt van de deuren en ramen stonden moeten opzij zetten, waardoor er echt niks meer op z'n plaats staat en alles stoffig en vuil is. Daarbovenop besloot mijn stofzuiger om, na 15 jaar trouwe dienst, de geest te geven, en ik kan komend weekend pas om een nieuwe. Dus momenteel overheerst het gevoel van stof en rommel en zijn de omstandigheden voor het maken van foto's voor de blog niet ideaal, want alles wat ik neerleg ziet binnen een mum van tijd bruin van het stof.

As much as I would like to write a new blog post, I seem to lack inspiration. Mams and I call it 'inspirationlessness'. It comes to you when life is too busy to order your thoughts and keep a clear view on everything.
This time I blame the mess in my house. The painter is working really hard and I'm glad with the result so far. But... because the whole house needs to be done and we had to remove all our stuff and furniture away from windows and doors, nothing seems to be in place and everything is dusty and dirty. On top op that, my vacuum cleaner passed away after about 15 years of faithful service, and I have to wait for the weekend to buy a new one. So the feeling of dust and mess overrules at the moment and I have no possibility to make any photo's because everything ends up light brown from the wood dust...


Natuurlijk zijn er wel andere dingen waar we van kunnen genieten, zoals de witte paarden, die weer in de wei achter ons huis staan (we wachten nog op de terugkomst van de twee bruine dames) en de boom in onze voortuin staat helemaal in bloei. Het schilderwerk binnen is, gelukkig, bijna klaar, dus ik beloof dat ik snel weer terug ben met quilterige verhaaltjes!

Fijne dag en geniet van je schone huis ;o)

Of course there are lots of things to enjoy, like the white horses, that have returned to their meadow behind our house (we're still waiting for the brown ladies) and the tree in our front yard is in full bloom. The work inside the house is, luckily, almost done, so I promise to get back to you with more quilty stuff soon!

Have a nice day and enjoy your clean house ;o)

11 opmerkingen:

Elizabeth zei

Van tijd tot tijd hebben we er allemaal last van, en het gaat ook weer vanzelf over...
Ik kan me voorstellen dat - nu alles op z'n kop staat binnenshuis - er niet de rust is voor nieuwe creatieve ideetjes!
Maar bloggen over de schilder is ook leuk, of over de tuin en de natuur...

Groetjes, Elizabeth

quiltingmieke zei

piep, oh meid....ben zo bang, ze beginnen bij ons zaterdag, hele woonkamer, alles kachel eruit, schilderen, nieuwe vloer, voel me niet in mijn eigen huisje...en duurt drie weken want is alleen voor en na in d WE :(
knuf

Karen - Quilts...etc. zei

you will be glad to have your house done and back in order - hope you enjoy it all then

Unknown zei

Courage het is bijna gedaan en als alles weer op zijn plaats is komen de lapjes en de inspiratie vanzelf terug .

Ineke zei

Dat heb je soms, je kunt dan geen rust vinden en dan heb je echt geen inspiratie. Laat ik je gerust stellen, ik zit ook in deze fase, daarom blog ik al een paar weken niet, maar het komt helemaal goed, want het is mij eerder overkomen.
Geniet maar van alles om je heen, de paarden en de prachtige natuur.

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Nog even en dan kan alles weer op z'n plek-even nog de tanden op elkaar! Kijk maar naar buiten naar al het moois wat nu opkomt en bloeit.Prachtig is je prunus voor 't raam.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Elizabeth: het zal hier zeker niet stil worden hoor, maar normaal moet ik eigenlijk nooit op een verhaaltje broeden, dat komt vanzelf, maar dat gevoel is ergens tussen de rommel verstopt denk ik... Nou ja, ik denk dat vandaag de laatste dag van het binnenschilderwerk is, dan kan ik morgen eerst een nieuwe stofzuiger gaan halen en dan aan de slag met de poetsdoek!

@ Mieke: veel succes! Hier zijn ze ook al 3 weken bezig. De buitenboel moet straks ook nog helemaal. Het zal allemaal zo mooi zijn als het klaar is! En dat gaat bij jullie ook zo zijn. Het is even vervelend, maar je zult tevreden zijn met het resultaat!

@ Karen: I'm sure I will, but for the moment, I just hope they will finish work soon, so I can start cleaning and organising again ;o)

@ Marijke: dat is dan het voordeel van die Mini Charm Packs: daar kun je meteen, zonder al te veel nadenken, mee aan de slag. Dat is dan ook wat ik momenteel onder handen heb. Een 'werkje-zonder-nadenken'!

@ Ineke: ik weet dat het goed komt, en het zal er straks zoveel mooier uitzien dan ervoor! Maar ik hou niet van dat rommelige, onrustige gevoel. Gelukkig kunnen we 's avonds nog naar buiten. Gisteren heerlijk gefietst en uitgewaaid.

@ Truus: de prunus was zo'n mooie welkom-thuis vorige week! Hij stond al helemaal in bloei en voor we vertrokken was er nog geen bloemblaadje te zien. Na de storm van de week had ik even schrik, maar er is gelukkig nog niet veel afgewaaid, dus kunnen we er nog lekker van genieten.

Irena zei

zo te zien hebben jullie prachtige vakantie gehad,en ja de rommel is ook weer tijdelijk,ik dacht dat bij jouw zo iets niet kan gebeuren,ben blij dat het wel zo is,jij ben ook een mens,en het doet me goed,want ik heb vaker van die inspiraasieloosheid,geweldige woord,veel liefs irena

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: haha, ja bij mij gebeurt zoiets regelmatig hoor! Ik probeer het me niet teveel aan te trekken, want inspiraasieloosheid, daar hou ik niet van. Maar dit was een beetje teveel van het goede. Zodadelijk om een nieuwe stofzuiger en dan er tegenaan! ;o)

Anoniem zei

Hi Ellie, it will all be worth it when your whole house is painted. Your photos are beautiful, as always. It is nice to catch up with your blog. Ann

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: thank you for your compliments! The painter has finished the work inside the house and I'm very pleased with the result. Now it's time to 'think quilts' again ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...