11 januari 2014

Zaterdagochtend...


Mijn zaterdagochtend start om 6 uur. Ik geef eerst Thijs eten en maak dan mijn eigen ontbijt. Daarna zet ik mijn computer aan voor mijn wekelijkse afspraak met Mams. We babbelen over vanalles en nog wat: van privé dingen tot, natuurlijk, quilten. We bespreken nieuwe ideeën, werken aan de volgende editie van de nieuwsbrief,... Omdat Mams in Nederland woont en ik in België is naar elkaar bellen heel duur, maar zo via de computer gaat het ook prima!

My Saturday morning starts at 6.00 AM by feeding Thijs and making breakfast. I then log in to my computer to chat with Mams. It's our weekly meeting and we talk about private stuff and of course quilting. We share ideas, work on the upcoming edition of our newsletter,... Because we live in different countries, a phone call is very expensive, but our weekly chat works well this way!


Om ongeveer 9 uur ga ik douchen (ik hou niet van die superlange pyjama-momenten) en begin ik met poetsen. Omdat ik fulltime werk gebeurt het poetsen voor het grootste deel in het weekend. Ik vind het niet echt leuk om te doen, maar ik geniet wel van een vlekkeloos resultaat. Philippe zegt altijd voor de grap dat ik niet poets, maar dat ik ontsmet ;o) Vandaag zullen we ook de Kerstboom weg doen. Ik weet het, dat moest eigenlijk vorig weekend al, maar ik vond het zo gezellig dat we hem nog een weekje hebben laten staan.

At about 9.00 AM I take a shower (I don't like long pyjama moments) and I start cleaning. Because I have a full time job, cleaning is mostly done during the weekends. I don't really like it, but I do love a spotless result! Philippe always jokes that I disinfect instead of just cleanse :o) We will also remove our Christmas tree today. I know, we should have done it last weekend, but I love the sight of it so much, that we kept it a week longer.


Als alles dan aan kant is hoop ik dat er nog genoeg tijd over is om met een nieuwe quilt aan de slag te gaan. Mams en ik hebben hem samen ontworpen en het is weer eens een project met veel applicatie, dus ik heb er al zin in. Hier alvast een klein voorproefje van de stoffen.
Fijn weekend!

When our house is tidy again, I hope there's some time left to work on a new quilt Mams and I designed. It's a lovely project with appliqué and I love to get started on it. Here's a little sneak peek of the fabrics. Have a nice weekend!

10 opmerkingen:

monne-floor zei

mooie stoffen.

Tiemetje zei

ben heel benieuwd,mooie stoffen en kleuren!

groetjes Tiemetje

AnitaS zei

Jij ook een fijn weekend. Mooie stoffen heb je klaar liggen.

Ineke zei

Ja dat poetsen komt iedere week weer terug, maar je hebt een leuk vooruitzicht, lekker bezig met stofkes.

Liefs, Ineke

Guusje, zei

Ben benieuwd naar jullie nieuwe ontwerp. Ja jammer dat we elke week weer moeten poetsen.

Régine zei

Fijn weekend. Na het poetsen liggen er in ieder geval mooie stoffen op je te wachten!
Groetjes, Régine.

Anoniem zei

Poetsen is nu eenmaal een noodzakelijk kwaad vooral als je 'buiten' woont en ook nog 2 poezen waarvan 1 langharig hebt.Maar de beloning is daarna te mogen spelen met lapjes en draadjes!
Mooi de stoffen die liggen te wachten...
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Marguerite zei

Wat een prachtige stofjes.

Tania zei

Die stofjes zien er weer prachtig uit!
Ik vind als je full-time werkt, je een poetshulp verdiend. Ik lees dat je in België woont, dus met dienstencheques is het echt niet zo duur.

Ellie's Quiltplace zei

@ Simonne, Tiemetje, AnitaS, Régine, Marguerite: dankjewel :o)

@ Ineke: Ik heb nog altijd geen kaboutertjes gezien die dat voor me willen doen... Nou ja, zo erg is het nu ook weer niet. Wat ik zeg, ik kan daarna genieten van een schoon resultaat!

@ Guusje: het is weer helemaal in onze stijl. En de laatste tijd heb ik voornamelijk patchwork gedaan, dus ik heb zin om weer eens echt met applicatie aan de slag te gaan.

@ Truus: hier op 'den buiten' heb ik al wel gemerkt dat alles sneller vuil wordt: zand en rommel dat we op ons appartement (2 hoog) niet binnenliepen, maar nu volop en ook veel meer spinnen en andere beestjes die binnen een onderkomen zoeken, met de voor hen nodige comfortaanpassingen, zoals spinnewebben. Brrrr. Thijs komt niet buiten, maar volgens mij is hij permanent in de rui ;o)
Met zo'n langharige kat zul je ook wel een en ander binnenkrijgen. Nou ja, gelukkig is binnen een paar uur alles weer blinkend schoon.

@ Tania: via mijn werk stellen zij zelfs poetshulpen via dienstencheques tewerk! Ik heb er al over nagedacht hoor, maar voorlopig kan ik het nog zelf. Het is niet mijn hobby, maar er zijn ergere dingen denk ik altijd maar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...