3 januari 2014

De eerste steekjes van het nieuwe jaar...


Het is alweer vrijdag, de derde dag van het nieuwe jaar. Ik wil jullie allemaal heel veel geluk, blijdschap en een goede gezondheid wensen, alsook heel veel creativiteit en quiltplezier in 2014! Ik hoop dat veel van je wensen mogen uitkomen dit jaar. Maar niet allemaal, zeg ik altijd, want je moet altijd iets hebben om naar uit te kijken!

It's Friday, already the third day of the New Year. I want to wish you all a lot of happiness and good health as well as creativity and quilting fun in 2014! I hope many of your wishes may come true this year. I always say 'many', not 'all', because I think you always need something to look forward to!


De eerste dag van het nieuwe jaar heb ik mijn Dear Jane weer eens boven gehaald. Het was al lang geleden dat ik er aan had gewerkt en ik was zelfs vergeten waar ik was gebleven! Dus heb ik eerst alles uitgezocht en de blokken op de vloer gelegd om terug een duidelijk overzicht te krijgen. Het begint al best een flinke lap te worden, maar hij is nog lang niet klaar!

I started the New Year by working on my Dear Jane quilt top. It had been so long since I last worked on it that I didn't even remember what block I was up to. So I sorted everything out and placed the blocks on the floor to get a clear view. It's quite a large quilt already, but far from finished!


Omdat ik nog een flinke stapel losse blokken heb, besloot ik om eerst maar een aantal van die blokken aan de top te naaien in plaats van een nieuw blok te maken. En terwijl ik luisterde naar het nieuwjaarsconcert werd de quilt zo toch weer een heel klein beetje groter :o)

Fijn weekend!

Since I had quite a large pile of finished blocks, I decided to sew them to the top first, instead of starting a new block. While listening to the New Years concert, broadcasted from Vienna, I made a tiny bit of progress on the quilt :o)

Have a nice weekend!

20 opmerkingen:

artisoo zei

prachtig!! en je layout is erg mooi, prachtige kleuren

Corina zei

Prachtig, mooie kleuren gebruik je!

Guusje, zei

Ook voor jullie een geweldig en gelukkig nieuw jaar. Je Dear Jane wordt prachtig.

quilting Jeannet zei

Jij ook Ellen, en ook voor je moeder, en wat is dit een leuke foto zo van jullie kamer, ik ben DOL op boekenkasten! Daar wonen altijd gezellige mensen die veel te vertellen hebben ;)

Saskia Smit zei

Mooi hoir. Ik sla nog even een jaar over en dan hoop ik toch echt te beginnen.

Ria zei

Voor jullie ook goede gezondheid en wat je verder nog voor wensen hebt, mag je zelf invullen. Mooi was het weer hè het nieuwsjaarconcert. Ik heb er ook weer van genoten.

Veel plezier met DJ.

Groetjes Ria V.

AnitaS zei

Ik wens jullie ook een heel fijn en creatief jaar. Het begin is er alweer.

Carin zei

Ook voor jullie nog de beste wensen voor 2014 !
Je DJ is zo leuk om te zien !!

Anoniem zei

Dank je wel en ook voor jullie en je Moeder een gelukkig en gezond nieuw jaar.
En er moet altijd iets te wensen over blijven,want anders wordt het zo saai....
Succes met je mooie DJ>
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Ineke zei

Zo mooi!!!

Beste wensen voor jou en Phillipe.

Liefs, Ineke

Ineke zei

Bedoel natuurlijk Philippe! *Ü*

Anoniem zei

Hoi Ellen,

Wens jullie ook alle goeds voor 2014!

mooi om te zien je Dear Jane,is best al een flinke lap. Net zoals ik de quilt die over je bank hangt ook heel mooi vindt, weer inspiratie genoeg zou ik zeggen.

groetjes Tiemetje

Ellie's Quiltplace zei

@ Artisoo, Corina: dankjewel! Ik heb jaren uitgekeken naar de, voor mij, perfecte kleuren en na al verschillende jaren aan de quilt gewerkt te hebben, ben ik ze nog altijd niet beu gezien!

@ Guusje: dankjewel :o)

@ Jeannet: dat is mooi gezegd :o) In onze boekenkast is vanalles te vinden, maar vooral boeken over de geschiedenis. Dat krijg je met 2 geschiedkundigen ;o)

@ Saskia: met deze quilt moet je niet overhaasten. Ik heb ook jaren gewacht voor ik eraan begon. Alles op z'n tijd.

@ Ria: ik vind het altijd prachtig, ondanks dat ik niet speciaal een Strauss-fan ben. Ik geniet vooral van de Schöne Blaue Donau.

@ AnitaS: het gaat toch snel he. Vandaag is het alweer de 4e. Pfff, soms vind ik het wel heel snel gaan allemaal, maar dat de tijd snel vooruit gaat is gelukkig meestal een goed teken. Enkel als het saai is gaat het voor je gevoel langzaam.

@ Carin: nu met wat nieuwe blokjes erbij is 'ie nog leuker ;o)

@ Truus: het lijkt soms heel makkelijk om alles te hebben wat je wilt. Goede gezondheid, veel geld,... maar je moet ook altijd iets níet hebben, zodat je daar naartoe kunt leven.

@ Ineke: ;o)

@ Tiemetje: dankjewel. De quilt over de bank heet 'Bella Notte' en het is een ster met ronde vormen. Ik hou heel veel van sterpatronen en deze is zo nét weer iets anders.

Anoniem zei


Ik hou het patroon in gedachten Ellen,voor als ik mijn shades of summer af heb, die is ook erg leuk om te maken.

groetjes tiemetje

Sieneke zei

Leuk is dat hè zo ineens komt er weer iets moois uit zon quiltdoos en hop de geest zit er weer in ,
Fijn van genieten,

Gr sieneke

Judy & Marshall zei

Happy New Year! That sounds like a wonderful way to spend your day-great music and quilting :-)
Hello from Idaho,
Judy

inge zei

fijne tijdsbesteding zo op die eerste dag van het jaar! gelukkig nieuwjaar!

Ellie's Quiltplace zei

@ Tiemetje: ;o)

@ Sieneke: gelukkig maar, want anders zou ik erg veel UFO's hebben liggen. Nu heb ik er ook veel, maar zo nu en dan komt er een boven en die wordt dan ook echt afgemaakt. Dat geeft toch een fijn gevoel. En met frisse moed gaat het vaak ook veel sneller vooruit.

@ Judy: I really enjoyed it. I don't listen to classical music very often, but the New Years concert is something special. I used to play the flute and I now many of the tunes.

@ Inge: het had slechter gekund ;o)

Irena zei

lieve Ellen,prachtig,af en toe doe ik ook een steekje aan mijn DJ maar ik vind het zwaar ,een vraag?,de smalle strookjes langs de randen(ik kan geen Engels)hoe veel inch zijn deze?veel liefs irena

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: tussen de blokken zijn de sashings een halve inch breed. Rondom, dus tussen het middendeel en de driehoeken, is het maar een kwart inch breed. Succes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...