18 augustus 2013

Op avontuur...


Ook als je ziek bent is het niet slecht om even naar buiten te gaan en wat zon-vitamienen op te doen. Een beetje zonne-energie doet wonderen tegen verschillende kwaaltjes. En omdat Thijsje graag naar buiten wilde om de dames Paard van dichterbij te bekijken (niet te dichtbij, want die zijn reusachtig vergeleken met zo'n klein grijs pluisje), gingen we op avontuur.

Even when ill, it's not bad to go outside and enjoy the sunshine. I always believe that sunshine is a free medicine that cures many diseases. And since Thijsje would love to go outside and look at the ladies Horse a bit closer (not too close of course, they're huge next to this tiny grey fluff), we went on a small adventure.


Thijs heeft nu een leibandje en hij houdt ervan om buiten te zijn. In tegenstelling tot een paar jaar geleden, toen hij zich er direct uitwurmde, probeert hij nu niet meer te ontsnappen.

Thijs has a leash now and he really enjoys being outside. Unlike a couple of years ago, when I tried letting him out on a leash as well, he doesn't try to escape anymore.


Hij wandelt niet veel, hij zit liever gewoon in het gras naar de krekels en vlinders te kijken. Hij heeft ook de brandnetels ontdekt. Hij wandelde er recht in, en sprong er meteen weer uit, niet begrijpend waarom die gemene plant hem 'aanviel'. Maar een knuffel van 'zijn mensen' doet alle pijn en jeuk weer vergeten :o)

He doesn't walk much, he prefers to just sit in the grass and watch the crickets and butterflies. He also discovered nettles. He stepped right in, but got out again immediately, not understanding why the evil plant had 'attacked' him. But a hug from 'his humans' cured everything :o)


Ik had beloofd hem vandaag ook weer even mee naar buiten te nemen, maar het regent pijpestelen, dus moet het even wachten. Of misschien vind hij het alternatief ook wel prima: lekker bij mij op schoot in slaap vallen onder een quilt-in-wording.
Fijne dag!

I promised to take him outside again today, but we'll have to wait untill the rain is over. Well, maybe he'll settle for the alternative: sleeping on my lap, under a quilt-in-progress.
Have a nice day!

18 opmerkingen:

Anoniem zei

It is wonderful to see Thijs feeling a little better and yes you are right, sunshine is a wonderful way to feel better! If you have a chance Ellie, I have just put a photo on my blog of our new chocolate Labrador puppy. Ann

quiltingmieke zei

piep, blij dat Thijsje alweer wat beter is n de frote wereld weer kan ontdekken

knuf van e gote poezevriend

Anoniem zei

Leuke foto zo van Thijs die de wereld verkend.Leuke foto van Thijs bij Phillippe op de arm-zien we hem ook eens!Heb je hem en jullie zelf wel gecontroleerd op teken?Sorry hoor,maar je weet maar nooit en onze Gijs had er 1 en is naderhand daar echt behoorlijk ziek van geweest.We ontdekten het pas,toen het al zo groot als een koffieboon was-jak.
Heb net op de tv naar een engels quiltprogramma gekeken--heb schoteltv,dus heb je heel veel andere programma's.
een gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Irena zei

wat kan je goed schrijven,Thijs is een prachtige kat,veel liefs irena
ga je naar open dag bij Jacqueline?

Ria van Kasteel zei

Wat schattig.

Groetjes van Ria ;0))

Ineke zei

Ach wat is het toch een lieverd, wat ontdekt hij nou veel met de wandelingetjes buiten. Lekker vertroetelen is ook goed voor zijn gezondheid!!!
Fijne (prik)zondag

Diana zei

Hier is die regen inmiddels opgehouden en onze kat kon niet wachten om toch nog naar buiten te gaan. Beterschap.

Unknown zei

Hé Thijs, goed te zien dat je alweer rond loopt! Jammer van de regen, maar op Ellens schoot zal het ook wel lekker relaxen zijn...en dat is wat je moet doen als je een beetje ziekjes bent!
Liefs ook van Colin xx

Anoniem zei

Ja, Thijs moet de buitenboel nog leren kennen. Fijn dat het al iets beter met hem gaat. Fijne zondag nog. Groetjes Wilma

AnitaS zei

Fijn dat het al wat beter met Tijsje gaat.

jjthor zei

glad he is feeling better!!

Sieneke zei

Heerlijk dat het met Thijs beter gaat ,sjonge die wordt ,echt verwent hi
Heb je dik voor elkaar ,poezenvent hihi

Gr. Sieneke

Carin zei

Goh ik moest even bijlezen, want we zijn druk met ons geklus in huis.
Beterschap met Thijs ! Wat een leuke plaatjes van hem buiten aan zijn bandje.
En je groene vingers die doen goed hun best zie ik al in je vorige berichtje ;-)

Céleste zei

Héhé!!Thijs est de nouveau sur pattes....cela fait plaisir à voir!
Et je lui trouve un p'tit air de famille avec mon gros chat!! comme deux cousins!
Bises de France
Céleste

maria zei

Zie Thijsje fier stappen.....lief hé.
Goed dat hij weer beter is....

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: your puppy looks so cute! And he has a beautiful color.

@ Mieke: dat ontdekken, dat doet hij op z'n gemakje hoor, hij rent niet echt rond. Hij bekijkt het allemaal rustig en vindt het volgens mij wel prima :o)

@ Truus: we hebben hem goed gecontroleerd. Gelukkig geen teken gevonden (bah, dat vind ik zulke vieze beesten!), maar hij hing wel vol klitten. Geen idee van welke plant, maar ze hadden goed hun werk gedaan, want ik kreeg ze er maar moeilijk uit. Thijs gaf er allemaal niet om, die heeft onderwijl op schoot een dutje gedaan :o)

@ Irena: Mams en ik gaan morgen naar de Open Dag. Ik heb een dagje vrij kunnen nemen en ik kijk er al enorm naar uit! Ga jij ook?

@ Ria: :o)

@ Ineke: als het alleen aan het knuffelen lag, dan zou hij nooit ziek worden denk ik ;o) Knuffels genoeg!

@ Diana: Thijs geeft niet zo om natte pootjes, hij stapt zo in de douche als die nat is. Maar regendruppels, nee, dat vindt hij niks. Ik denk dat jullie kat iets heldhaftiger is :o)

@ Colin: ik ben intussen gelukkig weer helemaal genezen. Bah, die pijn in mijn buikje... Gelukkig krijg ik veel knuffels en mag ik als ik ziek ben nog wat extra vragen. Nu lig ik weer lekker op mijn nieuw kussentje en ga ik nog een dutje doen. Het is nog veel te vroeg om al wakker te zijn.
Kopje, Thijs

@ Wilma: hij wil heel graag buiten, maar eenmaal dat hij daar is, zet hij zich en beweegt hij niet veel meer :o) Ik ben blij dat hij niet zo avontuurlijk is, want ik moet er niet aan denken dat hij de straat oversteekt, zeker niet 's avonds, dan rijden hier veel traktors rond.

@ AnitaS: gelukkig is de medicatie goed aangeslagen! De dierenarts wist ook de oorzaak niet, dus nu letten we nog goed op dat het niet terugkomt.

@ Jennifer: thank you! He's feeling better now and he's still as cuddly as when he was feeling ill. I guess he liked all the extra attention we gave him :o)

@ Sieneke: ik denk inderdaad niet dat hij te klagen heeft :o) Maar het is dan ook zo'n lieverd. 't Is echt een modelkat ;o)

@ Céleste: maybe Thijs really has some far away family in France ;o) Give your cat a huge hug!

@ Maria: het is zo jammer dat ik het brandnetel voorval niet kan laten zien, haha, daar viel hij even uit zijn stoere rol :o) Nou ja, je moet het allemaal leren, en het is een beetje zoals bij kinderen. Toen ik klein was moest ik ook eerst eens goed in een brandnetel pakken voor ik wist wat het was! Wel leuk om te zien hoe hij nu alles ontdekt. Vooral hommels vindt hij ook interessant. Dat zoemt en is dik en wollig, maar toch weer niet geschikt om mee te spelen ;o)

Irena zei

Ellen,ik heb morgen ook vrij hoe laat zijn jullie daar? kom ik ook ,liefs irena

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: wij proberen er om 11 uur meteen te zijn. Kwestie van dat er zeker nog niks uitverkocht is dan ;o)
Kijk er al naar uit, leuk je dan weer eens te spreken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...