21 augustus 2013

Over ochtendnevel en plannen voor de dag...


Vanmorgen werd ik wakker en vond ik de wereld bedekt onder een laag ochtendmist. Dat vind ik heerlijk: ik ga even buiten een frisse neus halen, ik zeg dag tegen Bob - die eigenlijk een veel mooiere, maar ook veel moeilijkere paardennaam heeft, dus hou ik het op Bob :o) - en ik start de dag.

This morning, I woke up to find the world covered in an early morning mist. I love it: I go outside for just a few minutes to breath in the fresh morning air, say Hi to Bob - he has a much prettier, but very difficult horse name, so I prefer to call him Bob :o) - and I start my day.


Terwijl ik mijn ontbijt eet, bedenk ik me wat ik ik vandaag allemaal wil doen. Er ligt een grote stapel was die gedaan moet worden (het voetbalseizoen is weer begonnen!) en de keukenvloer mag wel eens goed geschrobt worden. O, en niet vergeten om Philippe eraan te doen denken die grote spin die me deze ochtend in het salon verwelkomde te verwijderen. In een huis dat 2 jaar heeft leeggestaan komt er nog geregeld van alles tevoorschijn. Hij beweegt niet, dus ik denk dat hij dood is, maar dat maakt voor mij geen verschil, ik blijf ze even griezelig vinden!

While eating breakfast, I think of the things I'm going to do today. There's a huge pile of wash that needs to be done (football season has started again!) and the kitchen floor could use some good scrubbing. Oh, and I must not forget to remind Philippe to remove the huge spider that welcomed me this morning in the living room. Our house has been vacant for 2 years, so things like this are popping up from time to time. It doesn't move so I think it's dead, but for me that doesn't make any difference. I still find it scary!


Vanavond komt de garagedeurenman langs. We moeten de kleur kiezen voor onze nieuwe deur. En daarna? Daarna pak ik er lekker een quilt bij. Deze, om precies te zijn. Ik heb er de laatste dagen ook al aan gewerkt, maar ik ben niet zoveel opgeschoten, omdat Thijs liever op, dan onder, de quilt ging zitten. Ik denk dat ik vanavond het knuffelen aan hem en Philippe overlaat (er is nog voetbal opgenomen. Dat kijken ze altijd samen, dus dat komt helemaal goed) en probeer een blokje of twee te quilten.

Fijne dag!

This evening, the garage door guy is coming by, because we have to choose the color for our new door. And after that? I think I will sit down with a quilt. This one, to be more specific. I have worked on it for the last couple of nights as well, but I wasn't much productive since Thijs prefered to sit right on top of the quilt instead of under it. I think I'll let him and Philippe do the cuddling tonight (I taped yesterday's football match. They always watch that together, so they will be allright) and I try to quilt another block or two.

Have a great day!

12 opmerkingen:

Nanske zei

Hoi Ellen,
Grote spinnen ...je woont wat landerig,he nu...en ik denk dat dit er nu wat bij hoort.
Hier deze week ook net een supergroot harig dier gevangen...
Ellen was aan het het knutselen en kwam me verschrikt halen daar die net zowat boven haar hoofd liep...
Brr...ben er niet bang van maar vind ze ook zo vies,he...zeker als je er je handje mee kunt vullen...pfff...Maar heb er een speciale plumeau...en die gaat superwel.
Maar...
Ken je het gezegde?
Waar 1 zit zitten er 2...
En dat is hier normaal gezien al altijd zo geweest dus eventjes afwachten...

Je quilt is zéér mooi...je ontwerp en kleuren en je werkt ze altijd zo mooi af,he...
Ben blij dat je zo goed jullie draai gevonden hebben als jong koppeltjes zo in je eigen stekje...
En nu Thijsje nog...je schrijft er vandaag niet meer over dus ik neem aan dat hij weer helemaal de goeie kant op gaat...
Fijne leuke dagen nog...Nanske

Marga (MarPie) zei

Och dear, als je het verhaaltje van Nanske leest dan staat jullie huis binnenkort weer te koop?
Het zijn ook niet echt mijn vriendjes hoor.
Van de week zat Indy bij haar mandje op de grond en dan begint er al zo belletje te rinkelen hé.
Voorzichtig het quiltje eerst eruit gehaald, daar was niks. Toen het mandje voorzichtig op getild nu daar zat hij/zij.
Ben drie meter achteruit gegaan en heb aan DH gevraagd of hij zijn maat 45 erop wilde zetten.
Deze was echt een joekel, nu ik er weer aan denk krijg ik weer kippenvel.
Je quilt is wel een plaatje.

Groetjes,
Marga♥

Ineke zei

Ah getsie, ik ben er ook geen vriendjes mee, soms, als wij hier de deur héél lang open hebben gehad, wil het nog wel eens gebeuren dat er een joekel van de ene kant naar de andere kant van de kamer "rent"in de avonduurtjes. Nou, ik gil dan altijd van de schrik en gelukkig heb ik hele coole mannen in huis die ze lekker naar buiten zetten. Maar van kleine spinnetjes ben ik niet bang, maar ze worden wel snel verwijderd.
Succes met het door-quilten, zal vast wel lukken, vanavond!
Fijne dag!

Anoniem zei

Tja,'huisdieren' horen bij het buiten wonen-dat is hier wel zo.Gaat Thijs ze niet vangen voor je? Josie(1 van de poezen)rent er altijd achteraan en dan vangt ze het voor mij.
succes vanavond met het doorpitten.
groetjes,Truus uit Drenthe

Marguerite zei

Mijn stofzuiger lust alles ook spinnen. Het schijnt dat ze dood slaan als ze door de buis vliegen. En na het zuigen zet ik wel altijd de buis omhoog. Heb zo nu en dan wel van die beelden van al die opgezogen spinnen die boven aan de trap op zolder staan te wachten met de 2 voorpoten omhoog. Als een soort leger, booskijkend.....
Is nog nooit gebeurt hoor!!! Maar je weet het natuurlijk nooit. Hahaha...
Wat word je quilt toch mooi.
Groetjes Marguerite

maria zei

Hihi die verhalen hier...
Spinnen in huis is een gezond huis Ellen....dat zeggen ze toch.
Ik heb het er ook niet mee hoor maar ik doe ze wel zelf weg.....vroegen niet hoor.
Quilt ze vanavond....
Groetjes
Maria

Ellie's Quiltplace zei

@ Allemaal: o jee... waar er 1 zit, zitten er 2?????!!!! Brrrrr!
Ik haal er wekelijks een tiental weg in elke kamer. Waar ze vandaan komen? Geen enkel idee. Het lijkt wel of ik nooit poets, maar het tegendeel is waar. Het zal wel komen omdat ze hier 2 jaar een heerlijk leefklimaat hebben gehad. Nou, ik denk dat het toch tijd is dat ze verhuizen!
Meestal zijn het van die kleine, dunne spinnen, die kan ik nog wel aan, maar dit was me toch een griezel!
Philippe had hem naar buiten geveegd, maar daar lag 'ie dan, prachtig voor de voordeur... Heb ik hem, met veel ge-brrrr en ge-bah, maar een eindje verder geveegd, de planten in. Dan zie ik hem tenminste niet meer.
Het zijn natuurlijk super nuttige beestjes, maar wees eerlijk, in de tuin zien ze er toch veel leuker uit dan binnen!

Céleste zei

Thank you for the huge hug! Our cat says thanks cousin!!
Your post is great and your new quilt is beautiful as usual!
Kisses from France
Céleste

karin zei

Hoi Ellen, vraagje, de quilt waarmee je daar bezig bent is dat toevallig ook van een charmpack gemaakt? Ik zit al steeds tussen je patronen te snuffelen want ik wil graag mijn eigen charmpack gaan aansnijden... maar wel met een leuk , niet al te moeilijk patroon. Leuk om steeds te zien hoe jullie steeds verder met jullie huis komen! groet Karin Warmerdam

Ellie's Quiltplace zei

@ Céleste: what's the name of your cat?
My new quilt is already one of my favourites. It has quite modern fabrics, but still an 'old' look.

@ Karin: het patroon van deze quilt komt in september in de webwinkel, dus nog even geduld. Het is inderdaad van een Charm Pack gemaakt en echt een super leuk en eenvoudig werkje.
Het huis heeft nog wel wat werk nodig. Dit weekend gaan we de vloer in de living leggen. Spannend! Dat zal al ineens weer een ander zicht geven.

Nanske zei

Ja, Ellen,vieze beesten,he...
En als je het mag geloven door de opwarming van het klimaat komen er hier meer vreemde soorten voor! Da's ook brrrrr...
Ik heb vanmorgen m'n tweede gevonden...
Weer zo'n groot beest...een beetje kleiner en ietsje lichter van kleur maar meer een agressiefke ...ik denk dat het het vrouwtje was ;-)...
Ik heb gelezen dat ze op pad gaan om een partner te zoeken om te paren...
En dat het zo komt dat je ze af en toe es ziet...ik bedoel dan geen langpoters maar van die dikke handjevolle dikke spinnen,he...
Voel me nu weer wat geruster...ik heb er twee...
Vele groetjes,Nanske

Ellie's Quiltplace zei

@ Nanske: brrrrr! Nog meer van die enge dingen. Van mij mogen ze blijven waar ze vandaan komen!
Wij hebben in de haard een heel nest gevonden. Waarschijnlijk vonden ze dat een ideaal plekje. Ik heb Philippe gevraagd het te verwijderen nu het nog eitjes zijn. Dat leek me beter dan wachten op de rondwandelende versies!
Ik heb mijn tweede dikke nog niet gevonden, maar ik kijk goed uit hoor! Ik hoop maar dat hij niet ineens naast mijn bed zit als Philippe op voetbaltraining is ofzo
;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...