5 juni 2013

Quilt-therapie...


Afgelopen vrijdag hebben we de sleutels van ons appartement teruggegeven aan de eigenaar. Dat hoofdstuk is nu afgesloten. Tijd om dozen uit te pakken in ons nieuwe huis, want enkel het hoognodige was maar uitgepakt.

Last Friday, we returned the keys of our appartment to the owner. A chapter closed. Time to start unpacking the boxes in our new home, because we hadn't unpacked anything more then just the highly necessary things.


Maar ineens was ik doodmoe van al dat renoveren, verhuizen, inpakken en weer uitpakken. Ik had nergens meer zin in en elk klusje dat ik oppakte leek fout te gaan.

But all this renovating, moving, packing and unpacking and everything that comes along, all of a sudden made me feel so tired. I didn't feel like doing anything and if I picked up a chore, it wouldn't work out the way I wanted it to.


Gelukkig had ik mijn quiltwerkjes niet uit het oog verloren, en dus grabbelde ik in de doos naar wat lapjes, naald en draad en kon ik aan de slag. Want weet je, die kleine steekjes maken, daar wordt ik rustig van en tegelijk geeft het me nieuwe energie. Het is een moment waarin in enerzijds even aan niks moet denken en anderzijds mijn gedachten, die soms als een gek door mijn hoofd heen en weer rennen, rustig kan ordenen. Ik noem het 'quilt-therapie' en ik kan je garanderen dat het altijd, elke keer weer, werkt (zeker als er ook nog eens een schaaltje pinda M&M's binnen handbereik staat ;o) )

Fijne dag! Het is eindelijk zomer!

Luckily, I have never let my quilt projects out of sight so I grabbed some fabrics, thread and a needle from the box and started sewing. Making those tiny stitches really helps me to calm down and get more energy at the same time. It's a moment to clear my mind and get a grip on all those thoughts that are running around in my head like crazy. I call it 'quilt therapy' and I can guarantee it works every single time (especially when there's also a bowl of peanut M&M's nearby ;o) )

Have a nice day, it seems Summer has finally set in!

19 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Goed van je dat je even lekker gaat zitten met je lapjes. dat werkt inderdaad het beste.
Het is ook wel veel he? Alles met elkaar!
sterkte nog en ga maar lekker een poos naar buiten vandaag, daar word je sowieso een ander mens van.
groetjes
Wietske

Guusje, zei

Goed van je dat je even een moment van rust pakt. Als ik erg onrustig ben of als niets meer lukt dan doe ik dat ook.

Marguerite zei

Heerlijk dat het hoofdstuk van je appartement nu afgesloten is. Voordat je de sleutels af kan geven is het ook nog even spannend. Maar als dan de sleutel overgedragen is. Overvalt de rust. Even bij komen met je lapjes en nu vooral genieten.
Groetjes Marguerite

Annelies zei

Zo'n verhuizing hakt er toch in. Het hoeft niet allemaal in één keer af. Sterkte.

Vlijtige Handjes zei

Het helpt zeker. Lekker even tijd voor jezelf nemen en straks gaat het weer vanzelf...... Emotioneel is een verhuizing ook niet niks....
Groetjes Anita

Marga (MarPie) zei

Ja heel herkenbaar, geniet ervan.

Groetjes,
Marga♥

AnitaS zei

Groot gelijk dat je even ontspant. Zo'n verhuizing is niet niks. En nu ook even buiten zitten. Geniet van het mooie weer.

Bed, breakfast en quilts zei

de beste therapie is quilttherapie, even dat hoofd weer in balans brengen!

Tania zei

Ja, bij mij werkt het ook.
Af en toe moet ik echt een borduurtje vastpakken om tot rust te komen.
Mijn man zegt altijd dat ik daat ZEN van wordt ;-)
Groetjes,
Tania

Céleste zei

Quand il n'y a plus d'énergie, il faut recharger les batteries...mais avec le soleil qui revient, vous devriez vous retaper en un rien de temps!...
je vous embrasse,Ellen ...
Et vive les Treets!
Céleste

Anoniem zei

Even wat anders aan je hoofd dan dingen die wie weet waar neergezet moeten worden.
Vergeet niet te genieten van jullie nieuwe huis,omgeving en de zon.
gezellige quiltuurtjes
groetjes,Truus uit Drenthe

Unknown zei

Neem fijn de tijd, jullie hebben nu weer 1huis
Geniet er van, die dozen komen wel als het regent.
Maaike

Anoniem zei

heerlijk die rust kunnen vinden in de lapjes hé!

Unknown zei

Mooi zo,n verwen moment geeft weer energie

Anoniem zei

Heel goed, dat je nu ook even ontspanning neemt en uitrust. Ik vroeg me al af of je poes nu buiten komt/mag. Ik neem aan dat hij eerst alleen op het balkon kwam?

Heel veel quiltgroetjes van Wilma

Ineke zei

Tijd om even te ontspannen, verstandig hoor!
Geniet maar lekker van de M&M's
Groetjes, Ineke

By Pastries zei

Groot gelijk! Lekker even ontspannen! Lapjes, draadjes en borduurwerkjes ontspannen mij ook altijd:-) Heerlijk!

quiltlodge gerda zei

Nou Dat herken ik wel! Eigenlijk te onrustig om rustig te gaan zitten en als je het dan toch doet merk je dat het je juist rust geeft... En kijk, die M&Mmetjes die versterken het effect effect inderdaad met nog eens 100% ;)

Ellie's Quiltplace zei

@ Wietske, AnitaS: we hebben nog een flink stuk gefietst. Dat doet ook altijd deugd!

@ Guusje, Anita, H Haan, Patricia, Gerda: gek genoeg ben je dan toch rustig genoeg om wel die kleine steekjes te maken. Ook nu heeft het weer geholpen om daarna weer met frisse energie verder te gaan.

@ Marguerite: wi hebben bijna 4 jaar in het appartement gewoond en altijd goede vrienden met de huisbaas. Maar vanaf het moment dat wij de huur opzegden deed hij ineens moeilijk. Jammer is dat dan, dat het zo afgesloten moet worden. Zeker dan vraagt zoiets nog (onnodige) extra energie. Maar nu we dat afgesloten hebben kunnen we verder aan een nieuw hoofdstuk en ondanks alle rommel dat er nog ligt en al het werk dat er nog moet gebeuren, is dat goed gestart :o)

@ Annelies: gelukkig moet het niet allemaal in 1 keer af, maar ik wil toch ook niet nog jaren in de rommel zitten, wat je bij sommige mensen ook ziet.

@ Marga, Karen, Inge, Ineke: :o)

@ Tania: Philippe is meer van het grovere werk, dus die snapt niet zo goed dat ik juist van dat gepriegel met die kleine steekjes kalm wordt :o)

@ Céleste: the sunshine does a wonderful job. Most things we have to do are inside the house, but every day I take some time to go outside as well. Like you say, to reload the batteries ;o)

@ Truus: genieten doen we wel hoor :o) Zelfs als ik tussen de rommel zit en ik kijk naar buiten, dan besef ik dat we heel veel geluk hebben dat we dit huis hebben kunnen kopen.

@ Maaike: elke keer als ik langs een doos wandel pak ik er 1 of 2 dingen uit om op te ruimen. Zo gaat het 'als vanzelf'.

@ Wilma: Thijsje mag nog niet buiten, want hij kent dat allemaal nog niet. Een terras is toch iets heel anders. We pakken hem wel eens op en gaan dan zo met hem buiten staan, vlakbij de deur. Zo kan hij het langzaamaan allemaal leren kennen. Maar hij schrikt nog van elke vogel die langskomt en elke fietser en nou ja, bijna alles ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...