9 juni 2013

Mini van Mams...

Ondanks dat Mams het liefst grote (sprei-formaat) quilts maakt, vindt ze het ook leuk om zo nu en dan tussendoor een mini te maken.

Although Mams prefers to make large bed sized quilts, every now and then she likes to make a mini for a change.


Omdat ik het druk had met renoveren en verhuizen, bood ze aan om het Mei quiltje voor de Mini Quilt Club te maken. Het ontwerp is, net als dat van de Dresden Star die ze pas afmaakte, een beetje van Mams en een beetje van mij. Een goede combinatie vind ik, want het resultaat is zo schattig geworden!

Since I was busy renovating and moving, she offered to make the May quilt for the Mini Quilt Club. The design, just like the Dresden Star she recently finished, is a little bit of Mams and a little bit of me. A good combination I think, because the result is so cute!


Het quiltje heet 'My Favourite Things', omdat bloemen, harten en vogels in verschillende van onze quilts voorkomen. De stofjes zijn allemaal restjes van vorige quilts en er zijn er ook een paar 'nieuwe' bij uit de voorraad. Het quiltje ziet er daarom gezellig scrappy uit. Ik ben vooral verliefd op het hart, met de drie verschillende knopen. Ik hou wel van die country uitstraling en ik heb me voorgenomen om zelf ook eens wat meer knopen te gaan gebruiken in mijn quilts!

The quilt is called 'My Favourite Things', because flowers, hearts and birds appear in many of our designs. All fabrics are left overs from previous quilts as well as some 'new' fabrics from her stash, so the result looks warm and scrappy. I especially love how the heart turned out, with the three different buttons. I like the country look, and I think I should use buttons in quilts more often!


Ondertussen ben ik bezig aan het volgende mini quiltje, voor juli. Dat begint er al erg mooi uit te zien, maar ik moet het nog even geheim houden. Vandaag willen we eerst de vloer in de gang leggen en daarna wil ik het middendeel van de top af maken. Hopelijk lekker buiten, in de heerlijke 'zomerse' zonneschijn!

Fijne dag!

In the meanwhile, I'm working on the July mini quilt, which is starting to look real charming, but I have to keep it a secret a little longer. Today we will first lay the floor in our hallway and afterwards, I hope to finish the center of the top, hopefully while enjoying some more 'Summer' sunshine!

Have a nice day!

11 opmerkingen:

Marguerite zei

Zijn helemaal mijn kleurtjes.
Leuk patroon zeg!
Groetjes Marguerite

Tania zei

Wat een leuk quiltje!
Dat hebben jullie samen mooi gedaan.

Anoniem zei

Leuk om zo samen met je Moeder aan een quiltontwerp te werken.Helaas hier geen moeder/dochter samenwerking met lapjes of ander handwerk-ze heeft meer met haar paard.
Je kunt Thijs ook laten wennen aan de grote boze wereld door hem een tuigje aan te doen en dan aan een lijn mee naar buiten te nemen.Doordat je hem vasthoudt,voelt dat voor Thijs aan als -eng-.
Succes met het leggen in de gang.
fijne zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

inge zei

ja, 't is een mooitje! leuk dat je dit samen met je ma kan doen!

quiltlodge gerda zei

Hij is inderdaad schattig. Gelukkig maar dat je mams zo af en toe ook wel een mini wil maken anders was deze niet geboren. Hopelijk is er bij jullie meer zonneschijn dan hier.

AnitaS zei

Wat een mooi quiltje is het geworden. Jij boft toch maar met je mams.

John'aLee zei

Your quilt is so cute!

Guusje, zei

Wat een leukerd is dit,

Ineke zei

Schattig patroontje!
Succes met de vloeren leggen!
Groetjes

Unknown zei

Wat is dat een ontzettend schattig quiltje geworden. Mijn complimenten en vanuit Andijk: Heel veel liefde geluk en gezondheid in jullie nieuwe huis.

Groeten Annet

Ellie's Quiltplace zei

@ Marguerite: het leuke van al die kleuren is dat ze niet per se bij elkaar passen. Maar in het geheel ziet het er super uit!

@ Tania, Inge, Guusje, Ineke, Annet: dankjewel :o)

@ Truus: we hebben Thijsje al een paar keer een tuigje aangedaan, maar hij wurmt zich er binnen de minuut uit en dan is hij weg... We wandelen steeds een beetje verder met hem, dan mag hij eens hier aan snuffelen, dan eens krabben aan de boom,... En zo leert hij het allemaal kennen. Over een paar weken de pootjes op de grond en dan kan hij zelf eens rondzien :o)

@ Gerda: hier was het stralend weer. Ik heb er echt van genoten! Ik hoorde dat ze voor morgen weer regen verwachten. Nou ja, dat is weer goed voor de plantjes.

@ AnitaS: :o)

@ Johna'Lee: thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...