16 april 2013

Nieuws van het huizenfront...

Even wat nieuws van het huizenfront, waar...

Just a quick update from our new house, where...


... Philippe een sleuf heeft gegraven voor de aanleg van de pijpleidingen voor gas, elektriciteit en Internet/TV

... Philippe has dug a slot for the gas, electricity and Internet/TV pipelines


... de ramen-man onze vensters vervangt

... the window-man is replacing our window glass


... de vocht-man een gaatje in zijn agenda heeft gevonden en onze muur al kon behandelen. Die ziet er trouwens nu heel grappig uit, met al die dingetjes die eruit steken. Gelukkig mogen die er later weer uit.

... the moisture-man found an opening in his planning to treat our wall, which looks quite funny with all these thing-ies sticking out (they will be removed later)


... ik heb geprobeerd om de verf van deurkrukken, raamhendels en scharnieren te verwijderen, maar ben er nog niet in geslaagd. Er is namelijk telkens opnieuw overheen geverfd, en op sommige plaatsen kom ik wel 7 lagen oude verf tegen...

... I tried to remove the paint of door knobs, window handles and hinges, but I didn't yet succeed, since they were painted over and over and over, sometimes up to 7 layers of old paint...


... ik nog meer verf van de raamkozijnen heb verwijderd. De ramen zijn allemaal dichtgeverfd, dus toen we begonnen met klussen kon er geen enkel raam open :o( Gelukkig lukt het om met het juiste gereedschap en veel geduld de verf te verwijderen, zodat de ramen weer open kunnen

... I removed even more paint from the window frames. The parts that usually open are all painted over, so all windows are stuck :o( Luckily, with the right tools and some patience, the paint can be removed and the windows can open again


... ik de plafonds van het salon en de badkamer heb geschilderd. Het doet goed om eindelijk iets van onszelf aan het huis te hebben toegevoegd, in plaats van dat we alleen maar de oude en kapotte dingen verwijderdern of lieten repareren. Het lijkt nu, ondanks dat er nog heel veel moet gebeuren, dat het einde toch al een beetje in zicht is!

... I painted the ceiling of our sitting room and the bathroom. It feels so good to finally add something of our own to the house, instead of just remove everything old and have things fixed. It feels like, eventhough there's so much more work to do, the end is in sight!


... oh en niet te vergeten, het lek in het dak is gemaakt, maar denk maar niet dat ik op een ladder klim om daar een foto van te maken! Daarom maar een foto van de bloemknoppen in onze boom ;o)

Fijne dag!

... oh, and last but not least, they fixed the leak in our roof, but no way you get me up a ladder to take a picture of that! So I'll show you a picture of the flower buds in our tree instead ;o)

Have a great day!

17 opmerkingen:

Annelies zei

Heel veel sterkte en klusplezier !!

Monica zei

Het gaat vast heel mooi worden, succes en sterkte

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Wat een werk, wat een werk!!!!!
En wat knap van jullie
groetjes
Wietske

Anoniem zei

Het begin van het einde komt eraan.
Als je weer kunt beginnen met opbouwen,geeft dat een heerlijk gevoel.
Wat een rare mensen toch om je ramen dicht te verven.Het is toch heerlijk om je ramen open te kunnen doen?
Succes en fijn lenteweer
groetjes,Truus uit Drenthe

GRANNY'S HOUSE zei

Wat kunnen jullie straks genieten als het huis helemaal jullie huis is geworden.

Groetjes
Ines

Wilma Kuin zei

Wat een werk!!!
Straks genieten van al je werk,..

Marguerite zei

Leuk om tijdens het afkrabben van de verf te fantaseren of wat voor mensen er voor jullie in het huis gewoond hebben. Het zijn er vast heel veel geweest als er wel 7 lagen verf op zit. Jullie maken de ramen nu vast wel weer zo dat ze open kunnen?
Heel veel klusplezier.
Groetjes Marguerite

AnitaS zei

Gelukkig is het nu veel beter weer om aan het huis te werken. Succes.

Ineke zei

Als je het zo opsomt, klinkt het verschrikkelijk veel werk, maar het is meer tijdrovend volgens mij. Ook ik heb ooit zo verf af ge-krabt, wat ik een onplezierig werkje vond.
Succes verder en ik kijk uit naar de volgende "klusverhalen"aan jullie woning.
Groetjes,
Ineke

Anoniem zei

Jullie pakken het wel goed en grondig aan. Is ook verstandig. Ik moest wel lachen, vandaag heeft mijn DH ook een sleuf gegraven, want wij gaan een nieuwe verwarmingsketel aanschaffen en nu op gas en dus moesten we ook eerst zelf een sleuf graven. Wat je dan allemaal tegenkomt en dat je soms niet weet waar het voor dient, wat je allemaal in de grond ziet liggen. Nog heel veel sterkte met de rest. Groetjes Wilma

Carin zei

En ik maar denken die Ellen durft alles .... gaat ze niet eens op een laddertje om voor ons een foto te maken :-)

Jullie zijn in elk geval goed bezig en heerlijk is dat, nietwaar, als je dingen kunt gaan doen, die er meteen zo lekker nieuw uitzien en van jezelf.

Vlijtige Handjes zei

Het komt goed.....en dan zit je ineens te quilten in je eigen hoekje en trots op wat jullie bereikt hebben.

Roos zei

Wat een werk allemaal, jullie moeten wel heel blij zijn als jullie strakjes in jullie opgeknapte huis samen op de bank kunnen zitten...
Groetjes Roos

Hubertine zei

Complimenten! Wat een project, maar zo te zien gaat het jullie goed af! En het resultaat zal prachtig zijn.

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies, Monica: dankjewel!

@ Wietske: inderdaad veel werk, maar het leuke is, dat we er ook al veel van hebben geleerd!

@ Truus: dat dacht ik ook. Maar voor ons, woonde er een oudere vrouw. Misschien heeft familie het voor haar snel snel geschilderd zodat het huis toch redelijk onderhouden bleef?

@ Ines, Wilma: genieten doen we nu al een beetje. Elke keer als er iets klaar is, voelt als een klein feestje.

@ Marguerite: de voorgeschiedenis kennen we al, het huis was van een echtpaar met 6 kinderen. De kinderen (die het huis verkocht hebben) hebben we enkele keren ontmoet en zij hebben ons verteld wat zij allemaal hebben meegemaakt toen ze er woonden. Heel leuk om al die verhalen te horen!

@ AnitaS: de zon doet ons echt goed. Dat maakt het klussen ineens een heel stuk aangenamer!

@ Ineke: het is inderdaad veel werk en het gaat niet zo snel vooruit. Als ik 1 raam per dag afkrab, en dan nog een klein ander klusje doe, dan is het al veel. Maar ja, ook met kleine stappen komen we er!

@ Wilma: er komen hele schatten uit de grond! Wij hebben voornamelijk kapotte bakstenen van de bouw van het huis gevonden en wat oude gereedschappen. (Gelukkig) nog geen andere spannende dingen ;o)

@ Carin: ik vind het niet erg om te werken, maar een heel huis verbouwen zag ik op voorhand niet zitten. Mijn collega zei toen nog: ik vond verbouwen super leuk, jij gaat het ook vast leuk vinden. En hij krijgt nog gelijk ook ;o)

@ Anita: daar kijk ik best wel naar uit. Een nieuw quiltplekje, heerlijk uitzicht, veel inspiratie,.. Dat kan alleen maar goed komen.

@ Roos: de datum dat we dat kunnen komt toch wel heel snel dichterbij. Nog 6 weken... Er moet nog veel gebeuren, maar gelukkig is er ook al veel klaar, waardoor we het toch nog positief tegemoet zien. Niet alles zal klaar zijn voor de verhuis, maar de belangrijkste dingen/ruimten wel, zodat we inderdaad op het einde van de dag lekker op de bank kunnen ploffen.

@ Hubertine: het ene gaat al wat sneller vooruit dan het andere, maar inderdaad, het resultaat voor ogen houdend, gaat het allemaal goed vooruit.

Ann zei

Wat een werk om alles in orde te krijgen maar ... één maal alles gedaan is zal het echt jullie stekje worden!
Ik kan niet wachten om n's een cursus bij jullie thuis te komen volgen (b.t.w. heb je ondertussen al je appartement terug kunnen verhuren?)!
Groetjes,
Ann

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: het appartement is nog niet verhuurd, er zijn zelfs nog geen mensen komen zien! Maar ja, ik maak me er geen zorgen om. Dat is het voordeel van huren: je zegt op en dan zit jouw taak erop. De rest is voor de huisbaas.
Natuurlijk zal ik weer cursussen geven. Hopelijk dit najaar alweer. Ik heb in elk geval ideeën genoeg voor leuke cursussen/workshops.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...