19 april 2013

In dezelfde richting...


Ik vind het heerlijk om aan een nieuwe quilt te beginnen: lapjes kiezen, knippen, de stukjes één voor één aan elkaar naaien,...

I love starting a new quilt: choosing and cutting fabrics, piecing them together,...


Maar eenmaal dat ik bij het quilten ben aanbeland, kan ik niet kiezen welk deel van het hele maakproces ik het liefst doe.

But once I get to the quilting, I can't decide which part of the process I love more.Het duurde enkele jaren voor ik echt de slag van het doorquilten te pakken had en voordat al die kleine steekjes dezelfde richting uitkeken en min of meer even groot waren.

It did take me several years to really getting the hang of quilting: making those tiny stitches all point in the same direction and try to make them more or less the same size.


Ik ben een Pietje Precies en omdat ik heel veel tijd en liefde steek in de voorkant van de quilt, wil ik ook graag dat de achterkant er mooi uitziet. Daarom probeer ik ook daar mooie, gelijke steekjes te maken. Toen ik nog maar net quiltte was er aan de achterkant geen enkel steekje te bekennen, of soms toch, een heel kleintje. Het is pas na verschillende jaren dat ze begonnen te lijken op die van de voorkant - zoals het hoort.

I'm quite precise and because I put a lot of love in making the front of the quilt, I do want the back to look nice as well. Therefore I try to get even stitches on the back of my quilt. When I just started quilting, I remember not seeing any stitches, or teeny tiny ones, at the back. Only after years of practice they started to look like the ones on the front of the quilt - like they're supposed to.


Er zijn nog best wat hartjes te gaan, en dan het veer-achtige patroon in de rand. Dat is altijd veel werk - ik heb al geleerd om niet meer te denken dat ik 'bijna klaar' ben als enkel het middendeel gequilt is ;o)

Fijne dag!

There are quite some more hearts to go, and then the feathery pattern in the border. That's always a lot of work - I have learned not to think I'm almost done when only the centre is quilted! ;o)

Have a great day!

17 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Hij is prachtig en ik ben ook zo'n pietje precies, alleen het in de ditch quilten wil bij mij nooit zo mooi worden, daar heb ik mij bij neergelegd.

Groetjes
Ines

Atelier Ullizee zei

Dat wordt weer héél mooi, leuk die gequilte hartjes!
Fijn weekend,
Natascha

monne-floor zei

Een mooie quilt word dat weer, en dat doorpitten is moeilijk om gelijkmatig te doen ,oefenen en oefenen.

Carin Wijnand zei

Mooi! Quilt je met een ring? Mij lukt dat niet hoor zo netjes ;)

AnitaS zei

Mooi quiltwerk. De borders zijn vaak het meeste werk.

Anoniem zei

Het geeft mij moed te horen dat het jou een paar jaren gekost heeft om mooi en gelijkmatig te quilten. Ik quilt voor de eerste keer sinds augustus 2012 en ik probeer ook van alles op mijn quilt om het zo gelijkmatig mogelijk te doen en ook zo dat ik het prettig vind, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Groetjes Wilma

Carin zei

Ik heb ook nog steeds problemen om de steekjes allemaal even groot te krijgen, maar ik denk maar zo ... zolang ik het leuk en mooi vindt, vind ik het prima ;-)

conny's quilts en creaties zei

Prachtig hoor, wat een mooie steekjes heb je gequilt!

Guusje, zei

Wat een mooi quiltwerk laat je zien en net wat je zegt gewoon doorgaan dan is hij ineens af.

Saskia Smit zei

En wat heb je een gave spelden/naaldenkussen!

Unknown zei

Ook al is het veel werk, hij wordt prachtig.

Groeten Annet

Ellie's Quiltplace zei

@ Ines: bedoel je met in the ditch echt IN de naad of een klein stukje ernaast? Vaak merk ik dat mensen moeite hebben met het laatste en dat het gemakkelijk kan worden opgelost door de naadtoeslagen iets korter af te knippen. Dan moet je door niet teveel lagen prikken en gaat het quilten gemakkelijker en netter.

@ Natascha: dankjewel. Jij ook een heel fijn weekend! Hopelijk met veel zon.

@ Simonne: ik denk dat ik vroeger te snel vooruit wilde en het daarom niet goed onder de knie kreeg. Sinds enkele jaren gaat het ineens 'als vanzelf', alhoewel ik de eerste ben om toe te geven dat ik best nog wel eens een steekje uithaal als ik vind dat het niet netjes zit.

@ Carin: ik quilt altijd met de ring. Ik kan het ook zonder, maar met ring wordt het resultaat minder bobbelig en dat vind ik zelf mooier. Het fijne is ook dat je met een ring een goed overzicht hebt over het stukje van de quilt waaraan je werkt.

@ AnitaS: dat is waar. Maar vaak geven ze ook net nog dat beetje extra dat de quilt nodig heeft, dus ik werk er altijd met plezier aan.

@ Wilma: ik kan alleen maar aanraden om gewoon te blijven quilten. Ik quiltte vroeger zo min mogelijk, omdat het niet zo goed lukte en ik veel moeite moest doen om het netjes te krijgen. Maar zo ga je het niet leren. Gewoon lekker blijven doorprikken dus, dan komt de routine van het (rechte) steekjes maken vanzelf.

@ Carin: daar heb je gelijk in. Ik vind ook dat je nooit iemands werk mag beoordelen. De een is pietje precies, de ander vind het belangrijker om snel iets af te hebben en zo zijn er nog 100 verschillende meningen. Het belangrijkste is dat we er plezier aan hebben en dat we kunnen genieten van het eindresultaat.
(trouwens, in de werkjes die ik van jou heb gezien is er volgens mij niks mis met de steekjes ;o) )

@ Conny, Annet: dankjewel :o)

@ Guusje: tijdens het quilten groei je echt mee naar het eindresultaat toe. Ik wordt dan altijd zo nieuwsgierig hoe het er uit zal zien, ook al werk ik er al maanden aan en zie ik de quilt in elk stadium. Maar die nieuwsgierigheid maakt het juist zo leuk. Dus vanavond weer een paar steekjes en weer een stapje verder ;o)

@ Saskia: mijn speldenkussen heb ik vorig jaar eigenlijk min of meer per ongeluk ontworpen. Mams en ik zijn er tijdens een weekend mee aan de slag gegaan en we hebben er elk een gemaakt. Hij is zo handig! Ik raakte vroeger altijd mijn naalden kwijt in de vulling van mijn speldenkussen, maar sindsdien ben ik er nog niet een kwijtgeraakt. Moest je interesse hebben, het patroontje staat in de webwinkel.

Marga (MarPie) zei

het ziet er nu al zo mooi uit.

Groetjes,
Marga♥

anita zei

Ik vind jou quiltsteekjes altijd heel mooi.
Aan de voorkant lukt het me vrij goed maar de achterkant mist meestal vele steekjes.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: na het quilten en voor ik de quilt opberg hou ik hem altijd even op om te kijken. Die quiltsteekjes maken hem nog zoveel mooier. Echt een genot om aan te werken.

@ Anita: de truc is om je naald schuin naar achteren door de 3 lagen te steken, dus eigenlijk 'terug' in de richting waar je vandaan gequilt komt. Dan de naald kantelen en weer naar boven laten komen. Zo krijg je aan de achterkant ook een mooi steekje.

Ann zei

Ik ben ook zo'n pietje precies ... helaas nog maar in het beginstadium van doorquilten dus ik weet dat ik nog wat jaartjes voor de boeg heb alvorens alles echt mooi is :-)
Groetjes,
Ann

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: dat komt vanzelf wel. Het heeft bij mij ook lang geduurd, maar ik heb verschillende lessen gegeven en er zijn mensen die er heel snel mee weg zijn en andere mensen doen er wat langer over. Maakt ook niks uit, het is een hobby, en plezier hebben in wat je doet is veel belangrijker dan gelijkmatige steekjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...