6 januari 2013

Opmeten...


Een van de belangrijkste dingen bij het renoveren van een huis is dat je een idee hebt van de afmetingen van de kamers, muren, ramen,...

One of the essential things of renovating a house, is having an idea of the measurements of each room, each wall, each window,...


Daarom begonnen we gisteren met het opmeten van het huis. De eigenaars waren zo vriendelijk ons de sleutel te geven. Het is toch nog een beetje een vreemd idee dat het er over een paar maanden helemaal anders uit zal zien en dat we er dan ook echt zullen wonen!

Therefore, yesterday, we made a start in measuring up the whole house. The current owners kindly gave us the key. It's strange to imagine that in a couple of months the house will look completely different and that we will actually live there!


We begonnen met de belangrijkste ruimtes (de badkamer en keuken), gevolgd door de woonkamer en het de zitkamer, die hier zo mooi 'het salon' wordt genoemd. Er moet nog veel opgemeten worden, maar het is een begin... Nu kunnen we eindelijk concrete plannen maken voor de kamers, en onder meer zien waar ik dit poppenquiltje kan hangen. Nee hoor, grapje! Al ben ik zeker dat ik daar ter zijner tijd wel een mooi plekje voor vind ;o)

Fijne zondag!

We started with the two most important rooms (bathroom and kitchen), followed by the living room and the salon. There's still much measuring to be done, but it's a start... Now we can finally make some concrete plans for these rooms, like where I can display this little doll quilt. No, just kidding! But I'm sure that I will find a nice place for it in time ;o)

Have a nice Sunday!

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk om plannen te maken voor je nieuwe huis!Klinkt wel chique-de salon...
Heel veel succes en plezier met het inrichten van jullie eigen plek.
Er zullen best wel quilts komen te hangen.
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Marguerite zei

Spannend hoor!! Een nieuw huis. Het inrichten is een heel karwei. Maar het komt vast helemaal goed.
Succes met dagdromen en met je quilt.
Marguerite

veerle zei

Waar gaan jullie ergens wonen? Nog veel werk natuurlijk maar wel erg leuk om zo je eigen stekje te hebben :)

Judith zei

Wat een heerlijk vooruitzicht. Heel veel succes met het maken van alle keuzes!

Erica zei

Spannend en toch heel leuk, die voorbereidingen voor de verhuizing.
Ga je nog een extra fraaie quilt maken voor de "salon"?

Bed, breakfast en quilts zei

heerlijk, weer een huis om in te richten!

Marjolein Ztm zei

Spannend. Een huis inrichten is altijd leuk. Maar er moet altijd zo vreselijk veel gebeuren. Verven, behangen, vloer leggen. Gordijnen ophangen. Pfff, je bent al me als je eraan denkt. Maar ondertussen staan de radertjes in je hoofd niet stil.
Veel plezier en sterkte de komende tijd.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

AnitaS zei

Wat spannend he om een huis helemaal naar je zin inrichten. Maar wel heel leuk. Probeer niet te veel in de stress te schieten en er vooral van te genieten.

Guusje, zei

Wat geweldig dat jullie al een in het huis mochten om eea op te meten, spannend hoor want nu gaat het natuurlijk nog meer leven.

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk dat je nu concreet met jullie huis bezig kan zijn, vanalles uitzoeken en veel, heel veel doen en dan ineens is het zover...genieten meisje ;-))

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Wat kan ik me dat nog levendig indenken.. De eerste stappen in je nieuwe thuis.. De eerste geurtjes, ontdekkingen, verbazingen...

Veel plezier!

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: dat zal zeker wel! Al zal ik ook niet heel het huis volhangen met quilts. Philippe vind veel goed, maar, zoals hij altijd zegt, hij wil niet in een quiltmuseum wonen ;o)

@ Marguerite, Marjolein Ztm, AnitaS, Ines: toen ik een paar maanden geleden tegen een collega aan het mopperen was dat een huis kopen zoveel werk was (attesten voor vanalles en nog wat opvragen, keuringen van dit en dat bekijken,...) zei ze dat de drukte en het vele werk pas echt zouden beginnen eenmaal dat we het gekocht hadden. Ze had absoluut gelijk. Maar we moeten vooral denken aan het eindresultaat, en hoe we daar straks van zullen genieten!

@ Veerle: in een gehuchtje vlakbij het charmantste dorp van de Kempen! ;o)

@ Judith: dankjewel!

@ Erica: ik heb ruim 100 quilts dus een 'extra' zal niet nodig zijn ;o) Ik heb vast nog wel iets wat daar prima past!

@ Karen: dat is zeker! Al zal ik blij zijn als alle grote werken voorbij zijn.

@ Guusje: het was nog maar de 2e keer dat we in het huis waren. Grappig eigenlijk, want daarvoor hebben we verschillende huizen meerdere keren bekeken, maar hetgeen dat we uiteindelijk gekocht hebben, hadden we maar 1 keer gezien. We hadden ook niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar des te beter.

@ Monique: het besef dat we er zaterdag nog maar voor de 2e keer waren was vooral heel vreemd. Het is nu nog alles ontdekken, al zijn er gelukkig tot noch toe niet teveel verrassingen geweest ;o)

Irena zei

dat is de mooiste tijd,om plannen te maken,in je hoofd al helemaal aan inrichten,zenuwen,en spanning,maar o zo fijn als het klaar is en dan de voldoening,veel liefs irena

Carin zei

Heerlijk toch die plannen maken en het zal zeker mooi worden !! En vergeet vooral niet te genieten in deze drukke tijd !!

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena, Carin: ik denk dat ik heel blij zal zijn als al dat plannen, kiezen,... achter de rug is. Ik vind het enerzijds ook heel leuk, maar anderzijds ook heeeeeel energierovend. 's Avonds na het werk nog snel naar een keukenwinkel crossen en elke zaterdag in een bouwmarkt ronddolen is toch niet echt mijn idee van vrije tijd ;o) Maar het zal het op het eind allemaal waard zijn :o)

Ineke zei

Oh, heerlijk, succes met alles op te meten en alle voorbereidingen.
Groetjes

Rossy zei

Dear Ellen
I like your blog really much...your work its so beautiful.
Nice greatings from Berlin
Rossy

Rossy zei

I´m Sorry......You make a Amazing work.Thanks for so much Inpiration for a Patchwork Newcomer like me.
Greating from Berlin.
Rossy

Ellie's Quiltplace zei

@ Rossys: thank you for leaving a message on my blog! I remember when I just started quilting: I was so amazed by everything there was to see and to make! Actually, I still am, since possibilities are endless. Enjoy!

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: enerzijds wel, anderzijds kan ik ook niet wachten om het allemaal ingericht en klaar te zien!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...