23 november 2012

Last minute quiltje...


Ongeveer 2 jaar geleden besloot ik om niet alleen nieuwe projecten te starten, maar ook om wat 'ouwetjes' af te maken. Ik ben er zelf verbaasd van dat ik dit goede voornemen nog altijd vol hou - meestal sneuvelen mijn goede voornemens al een paar weken na Nieuwjaar. Nu er een aantal nieuwe projecten, zoals de Angel, in mijn mandjes zitten, besloot ik dan ook om het laatste lege mandje te gebruiken voor een UFO.

About 2 years ago, I decided to not just start new projects, but to finish some 'old ones' too. I still amaze myself that I keep up with this good intention so well - mostly, I forget about them just a few weeks after New Year's Day. Now that there are some new projects, like the Angel, in my project baskets, I filled the last empty one with a UFO.


Je herinnert je dit quiltje wellicht nog wel. Het patroon was een cadeautje bij je Kerstbestelling vorig jaar. Mijn familie kent mij al langer en weet dat ik altijd met last minute ideeën kom en vervolgens veel te weinig tijd heb om ze uit te werken, en dit is daar dan ook een goed voorbeeld van. Een paar dagen voor onze Christmas in July verkoop startte, kwam ik met het idee voor dit cadeautje en ik had absoluut veel te weinig tijd om iets te ontwerpen én af te maken. Om het patroon zeker met alle bestellingen mee te kunnen sturen, heb ik daarom alleen de top gemaakt.

You might remember this quilt, because the pattern was a gift with your Christmas order last year. My family already knows me for having last minute ideas and too little time to work them out, and this sure is an example of that. I came up with the idea for a gift just a few days before we started our Christmas in July sale, and I hadn't enough time to design and finish the project in time. To make sure we could send the pattern, I only finished the top.


Maar ik vind het zo'n leuk mini quiltje en het is dan ook zonde als het onafgemaakt zou blijven liggen, zeker omdat het enkel nog doorgequilt en afgewerkt moet worden. Zou het niet leuk zijn als het dit jaar met Kerstmis wel op kon hangen? Ik denk dat ik tijdens de quiltvoorbereidingen dit weekend maar eens wat tijd besteed aan het opspannen ervan, dan kan ik het volgende week beginnen doorquilten.

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Since I really love this mini quilt, I definately don't want it to be left unfinished, especially not because it only needs some quilting and a binding to finish it. Wouldn't it be nice if I could hang it this Christmas? I guess this weekend, one of the quilt preperations I'll be doing, is to baste this quilt, so I can quilt it next week.

What are your plans for the weekend?

11 opmerkingen:

AnitaS zei

Goed dat je dat afmaken volhoudt. Mijn plan is om dit weekend mijn Blomkes en Flinterkes af te maken. Want ik heb een leuk patroon voor een nieuwe quilt.

GRANNY'S HOUSE zei

Goed hoor dat je doorgaat met je ufo's, ik mag dat ook wel eens gaan doen ;-))

Groetjes
Ines

Marguerite zei

Ben nog maar pas met quilten begonnen. En begrijp dat je heel veel werkjes moet maken zonder ze meteen af te maken. Hahahah....
Dit is wel een heel leuk quiltje.
Groetjes Marguerite

Anoniem zei

Gewoon verder met "Winter in Blogland". Hoop de 4 geborduurde blokken te voorzien van de kleine hoekblokken en de sashings, Daarna op zoek naar de stof voor de volgende rand. Kleur grijsblauw met kleine gele, groene en rode bloemetjes(hier en daar een klein bloemetje),als verbindende factor met de fying geeserand en de rest van de quilt. Geen idee, waar de stof te kopen. Zal wel goed komen. Ook een fijn weekend.
Groet Mieke

Ineke zei

Ik vind het toch erg knap van je dat je je UFO's even aanpakt om ze af te maken. Bij mij liggen er nog zeker 4 in de kast!
Fijn weekend

Ellie's Quiltplace zei

@ AnitaS: dat is een goede motivatie! Veel plezier!

@ Ines: ik begin nog altijd aan veel meer nieuwe dingen dan dat ik UFO's oppak. Maar de nieuwe dingen maak ik tegenwoordig ook af, ze blijven niet liggen. Toen ik nog niet met Ellie's Quiltplace bezig was, was dat wel anders. Toen begon ik overal aan en maakte ik bijna niks af. Er ligt dus nog een grote stapel UFO's te wachten voor ooit...

@ Marguerite: haha, dat is voor veel quiltsters de regel ja ;o) Al moet ik toegeven dat ik met veel meer plezier aan mijn projecten werk als ik niet zoveel verschillende dingen onderhanden heb en aan een aantal dingen echt kan doorwerken voor ik aan iets nieuws begin. We zullen dat maar plakken onder de noemer 'wijsheid komt met de jaren' ;o)

@ Mieke: heel veel plezier met de Winter in Blogland! Er zijn zoveel mooie stoffen te koop, daar zal vast wel iets tussen zitten wat mooi bij jouw quilt past. Succes!

@ Ineke: dan heb je niks om je zorgen om te maken. Mijn stapel is wel ietsjes groter ;o)

Guusje, zei

Hij is erg leuk en goed idee om hem af te maken. Ik doe het ook steeds bezig met een nieuwe en steeds een ufo afmaken zo komen ze allemaal een keertje af.

Unknown zei

Halli Ik ben gelijk volger geworden van je blog ik ga starten met quilten dus nog een hoop leren maar wat maak jij een mooie creaties

Liefs Nellie

Marie-José zei

Haha een kwaaltje van veel quilters. Aan te veel dingen starten. Maar het is ook enig om met iets nieuws te starten. Desondanks ben ik toch iemand die meestal wel iets afmaakt. Niet dat ik alles afmaak hoor.Als het blijft liggen is er wel echt een reden voor. Meestal omdat het tegenvalt:-) Maar over het algemeen genomen maak ik af waar ik aan begin. Voordeel, het kost minder en het houdt m'n hoofd leeg. Als ik met te veel bezig ben dan wordt ik chaotisch;-)

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: dat voornemen had ik al jaren, de UFO's ook afmaken. Het is pas sinds 2 jaar dat ik het ook volhou ;o)
Maar het werkt inderdaad prima en langzaam maar zeker wordt de stapel UFO's kleiner.

@ Nellie: dankejewel :o)
Heel veel plezier met je eerste stappen op quiltgebied. Het is een heerlijke hobby!

@ Marie-José: dat 'chaos-probleem' ken ik. Ik word heel onrustig van aan teveel dingen tegelijk werken. Nu heb ik nog best wat werkjes onder handen hoor, maar het is overzichtelijk en het werkt prima voor mij!

Minerva zei

Beautiful work, congratulations!!!
I love the colours!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...