10 september 2012

Eerste stop: Venetië...


Drie weken geleden vertrokken we op vakantie. Wij zijn niet het type mensen om heel de dag stil te zitten, dus we hadden een druk programma.

Three weeks ago, we left for Summer vacation. We're not the type of people to sit around and do nothing, so we had a busy program.


Onze eerste stop was Venetië, de 'stad op het water'.

Our first stop was Venice, the 'city on the water'.


Wat moet ik zeggen... het was warm (we huppelden van de ene naar de andere schaduw voor een beetje koelte, wat - met 40 graden, zelfs in de schaduw - vrij onmogelijk was), het was druk, en het was duur... Maar ondanks dat was het één van de meest charmante steden die ik ooit heb bezocht.

What do I say... It was hot, (we hopped from one shadow to another to keep cool, which - with 40 degrees C even in the shadow - was quite impossible), it was busy, and it was expensive... But besides all that, it was one of the most charming cities I've ever visited.


Het water, waardoor de stad zo beroemd is, is tegelijk ook een groot probleem. De meeste huizen zijn gebouwd op houten palen, en die worden meer en meer aangetast door het zeewater. Veel huizen en gebouwen verzakken. Er zijn veel restauratiewerken en andere projecten aan de gang om de stad te beschermen tegen het water en de vele overstromingen.

The water, which makes the city that famous, is also a huge problem. Most houses are build on wooden poles, which are getting more and more damaged by the sea water. Many houses and buildings prolapse. There are restauration works going on aswell as other projects, to protect the city from the damage done by the water and the many floodings.


Natuurlijk hebben we het stadscentrum bezocht, met de beroemde San Marco plein, het Dogepaleis en de Canal Grande met de Rialto brug. Maar ook de minder bekende straatjes en pleinen daar rondom zijn zeker een bezoekje waard.

Of course we visited the centre of the city, with the famous San Marco Square, the Doge's Palace and the Canal Grande with the Rialto bridge. But also the less famous streets and places definately are worth a visit.


Onze volgende stop was meer naar het zuiden, in het prachtige Toscane, maar dat hou je nog even tegoed...

Fijne maandag!

For our next stop, we went more South, to the lovely region of Tuscany, but more about that later...

Have a nice Monday!

10 opmerkingen:

Annelies zei

Ik ben er zelf nooit geweest, maar mijn ouders gingen er in 1957 op huwelijksreis, dus het heeft iets speciaals voor me.

Erica zei

Lang geleden (40 jaar al?) geweest en de stad heeft toen ook een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Prachtige gebouwen en al dat water.....

Guusje, zei

Wat mooi, wat zullen jullie genoten hebben.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat moet dat mooi geweest zijn, zelf ben iker nooit geweest.

Groetjes
Ines

Monica zei

Ben er nooit geweest, maar met jouw mooie foto's toch een beetje de sfeer geproefd, leuk! vooral het nagenieten.

Carin zei

wat een prachtige foto's !!
Nogmaals bedankt voor de gezelligheid afgelopen zaterdag :-) En op mijn blog kun je de stofjes zien die het uiteindelijk zijn geworden voor die country quilt, duurde eventjes maar dan heb je ook wat.

Ellen zei

Prachtige foto's van een geweldig mooie stad.
Je vakantie quiltje uit je vorige bericht is ook super leuk en een goeie tip voor mij om zoiets mee te nemen en van te voren goed voor te bereiden die onthoud ik hoor.
Gr, Ellen

Hubertine zei

Schitterende foto's. Venetie......zucht.......staat ook nog op mijn lijstje.

Irena zei

nou zo dan ben ik ook al in Venetië geweest,mooi en gratis ook hi hi ,veel liefs irena

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies: wie weet kunnen jullie samen hun huwelijksreis eens 'overdoen'. Het is een schitterende stad!

@ Erica: inderdaad veel prachtige gebouwen. Jammer dat het zo ver weg is, want we zijn op zoek naar een huis ;o)

@ Monica: wie weet... ooit... Het is alleszins zeker de moeite!

@ Carin: het was heel erg gezellig! Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gekozen hebt.

@ Ellen: zo'n goed voorbereid werkje, dat was super gemakkelijk. Ik had alles per rij verpakt in een apart zakje. Zo kon er niks door elkaar gaan of kwijtraken. Eigenlijk is deze methode voor thuis ook wel handig. Dan hoef je nooit lang te zoeken waar je nu precies gebleven bent met je werkje en wat het volgende is dat je eraan moet doen.

@ Irena: dat is ook een goede manier van vakantie houden ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...