14 februari 2012

Weer of geen weer...


De kou van de afgelopen weken heeft plaats gemaakt voor grijs en regenachtig weer. Zondag kleurde de lucht 's morgens nog prachtig lichtblauw, geel en roze, maar sinds gisteren hebben de mist en de dikke regendruppels de laatste sneeuw doen verdwijnen en de wereld ziet er weer grijs uit. Maar, weer of geen weer, niks weerhoudt Sjaan ervan om mij een bezoekje te brengen!

The cold from the past weeks has made room for grey and rainy weather. Sunday, the morning sky looked very beautiful, with light blue, yellow and pink colors, but since yesterday mist and thick raindrops have made the last snow disappear and everything looks grey again. But, good weather or bad weather, nothing keeps Jane from visiting me!


Deze week maakte ik blok E-12 'Mary Ruth's Corset' (het korset van Mary Ruth), een gemakkelijk blok en toch kreeg ik het voor elkaar om het midden verkeerd in elkaar te naaien. Ik weet niet waar ik zat met mijn gedachten, maar in elk geval niet bij mijn quiltwerkje...

This week, I worked on block E-12 'Mary Ruth's Corset', an easy block, but somehow I managed to sew the middle part wrong. I don't know what I was doing, at least I was not paying attention to my block...


Hoe dan ook, het blok is nu klaar en ik heb een aantal andere blokken aan elkaar genaaid, zodat deze rij later aan de top kan worden gezet. Er moet nog flink wat aan gebeuren, maar ik weet dat deze quilt ooit echt helemaal af zal zijn... :o)

Happy stitching!

Anyway, the block is finished and I've also sewn together another row of blocks to add to the top later. Eventhough there's still a lot of work to be done, I know that one day, this quilt will actually be finished... ;o)

Happy stitching!

16 opmerkingen:

AnitaS zei

Uiteindelijk toch een mooie blok geworden. Fijne Valentijnsdag.

Terray zei

Prachtige blokken weer......na 2 blokjes gemaakt te hebben ligt mijn DJ even helemaal stil hahaha. Maar inderdaad ooit....zal hij helemaal af komen.

Groetjes
Tertia

Carin zei

Wat een super blokje weer en dat je wel eens iets verkeerd in elkaar zet, herken ik helemaal :-)

Janet zei

Ik heb echt respect voor quiltsters die aan deze quilt werken! wat ontzettend knap maar vooral zoooo mooi!!En ja dat je gedachten afdwalen is heel herkenbaar, hopelijk wel naar leuke dingen!!
groetjes janet

Anoniem zei

Het weer is inderdaad erg veranderd, grijs en saai.
Gelukkig heb je je mooie kleurige blokken om te laten zien; de piramides en het korset van Ruth.
Mispoes.

Anoniem zei

Als je natuurlijk zo'n uitzicht hebt dan kan dat natuurlijk heel makkelijk gebeuren dat je even afgeleid bent. Het resultaat mag er zeker wezen, ondaks het foutje.

Groetjes,
Marga♥

Inge zei

Zo knap, Ellen, het maken van de Sjaantje blokken. Gepriegel vind ik het en ik bewonder je ten zeerste om je geduld. Dit is toch ook maar mooi weer een prachtig blok geworden.

Ellie's Quiltplace zei

@ AnitaS: gelukkig is het goedgekomen met het blokje. Ik leg het altijd uit in mijn blokkenboek en tóch verkeerd aan elkaar gezet... Dom! Maar zo'n klein stukje is snel uitgehaald en gelukkig ook snel weer genaaid ;o)

@ Tertia: ik ben ook al een paar jaar bezig en nog lang niet klaar. Maar dat moet ook niet. Ik werk er met veel plezier aan en dat is veel belangrijker. De ene week maak ik 4 blokjes, dan weer weken geen. En echt, ooit zullen ze allemaal af en doorgequilt zijn ;o)

@ Carin: het gebeurt me niet vaak, want uithalen vind ik maar niks, dus let ik goed op. Maar hier had ik duidelijk mijn gedachten er niet bij!

@ Janet: absoluut, tijdens het quilten denk ik alleen maar aan leuke dingen! Wie weet start je zelf ook nog wel eens een DJ. Het is een ontzettend leuke uitdaging!

@ Josee: weer of geen weer, altijd quiltweer, toch? ;o)

@ Marga: het foutje is gelukkig weer rechtgezet. Het uitzicht is nu wat grijzer, maar met die sneeuw heb ik er echt van genoten!

@ Inge: ik krijg vaak de vraag waar ik het geduld vandaan haal, maar ik denk eigenlijk dat elke quiltster heel veel geduld heeft!

Jasmijn zei

Dit is toch heerlijk quiltweer! En mooie blokjes heb je gemaakt!!
groetjes van ons allemaal

Karen zei

Oh yes, you will finish this quilt, slow and steady to a beautiful end. :)

Ellie's Quiltplace zei

@ Jasmijn: dat is het zeker, maar ik vond die wondere witte wereld toch mooier ;o)

@ Karen: thank you :o)

Guusje, zei

Wat een mooie blokken, en ach dat verkeerd in elkaar zetten lukt mij ook soms.

Gert zei

Sjaan trekt zich gelukkig van het weer niets aan. Je hebt weer mooie blokken erbij, het blijft een prachtige quilt.

Ellie's Quiltplace zei

@ Petra: gelukkig ben ik niet de enige ;o)

@ Gert: dankjewel. Ik ben blij dat Sjaan zo weer-bestendig is, anders kwam die quilt nooit af ;o)

Elzaan zei

Dis altyd lekker om te sien hoe jou DJ vorder. Veels geluk met nog 'n voltooide ry.

Ellie's Quiltplace zei

@ Elzaan: dankjewel. De sashings vind ik minder leuk om te maken als een blok, maar als het dan aan elkaar zit, ben ik toch altijd weer blij!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...