25 januari 2012

'n Beetje creativiteit...


Thijsje ligt (zoals gewoonlijk...) te slapen tegen de verwarming, Philippe geeft voetbaltraining en ik heb de afwas gedaan, de handdoeken gewassen en de woonkamer gepoetst. Tijd dus om lekker te gaan zitten, met natuurlijk een quiltwerkje bij de hand.

Thijs is (as usual...) sleeping next to the central heating, Philippe is giving a weekly football training, and I have cleaned the dishes, washed the bathroom towels and cleaned the living room. Now it's time to sit down and quilt.


Er zijn weer 2 blokjes van mijn Dear Jane klaar om geshowed te worden. Zijn ze niet leuk geworden? En zelfs gemaakt uit de juiste stoffen ;o) Het eerste blok is C-12 Family Reunion (familiereünie) en het bestaat uit maar liefst 49 kleine stukjes stof, allemaal samengevoegd tot dit kleine blokje.

Two more blocks of my Dear Jane quilt are ready to be shown. Don't they look lovely, made out of the right fabric? ;o) The first block is block C-12 Family Reunion, consisting 49 pieces of fabric, all assembled in this tiny block.


Het tweede blok is blok D-12 Crossed Swords (gekruiste zwaarden) en het bestaat dan wel uit minder stukjes dan het vorige blok, maar het was daarom niet gemakkelijker om te maken! Ik was van plan om de rode vierkantjes in de witte 'zwaarden' te naaien, maar na 1 naadje kwam ik er al achter dat dat toch niet de makkelijkste manier was... Ik had echt geen zin om het blokje voor een derde keer te knippen en dus heb ik de andere naad van het vierkantje geappliceerd. Ik moet eerlijk zeggen dat het er prima uitziet! Een beetje creativiteit zo nu en dan kan dus helemaal geen kwaad ;o)

Happy stitching!

The second block is called D-12 Crossed Swords and it consists of less pieces, but, with the sharp Y-seam, it wasn't easier then C-12 at all! I started piecing the red squares into the white 'sword', but after one seam, I decided this wasn't the right way to do it at all... I really didn't feel like cutting the pieces a third time, so I appliqued the rest of the square and I must say it turned out quite well! Let's just say that there is a creative solution to every problem ;o)

Happy stitching!

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Soms werkt het op een eigen manier een stuk beter dan in een patroon staat. Het ziet er nogal ingewikkeld uit met die zwaarden. Beide blokken goed geslaagd.

GRANNY'S HOUSE zei

En het zijn prachtige blokjes geworden.

Groetjes
Ines

Janet zei

Wat niet weet wat niet deert toch. ze zien er prachtig uit. Ik heb bewondering voor je dat je dit project aan durft, voor mij nog een maatje te groot!
groetjes janet

Anoniem zei

Lovely work Ellie, it is nice when all the jobs are done and you can enjoy some patchwork. Have a lovely weekend.

AnitaS zei

Het zijn mooie blokken geworden. En ieder doet het toch op zijn eigen manier?

Irena zei

wauw de Dear Jane is toch behoorlijke quilt,wel met alle mogelijke blokjes,wat een werk?

Roos zei

Ze zien er in ieder geval weer netjes uit Ellen, er zijn per slot van rekening vele wegen die naar Rome leiden.
Groetjes Roos

Gonny zei

Mooi meegenomen als het nog lukt naar je zin ook.
Hoe is het met Thijs nu hij weer wat meer binneb is? En heeft de kuur bij jezelf een blijvend goed resultaat?

Gert zei

Je bent goed bezig. Mooi werk weer.

Anoniem zei

wat een mooie blokken heb je weer gemaakt en als ik alleen al naar die kruisende zwaarden kijk denk . oei dat zal moeilijk zijn......

Jasmijn zei

Zijn wel mooie blokjes hoor! En geef je thijs een knuffel van ons? Toch wel een slim ventje om een plekje te zoeken bij de kachel.
groetjes van ons allemaal

quiltlodge gerda zei

Prachtige blokjes!

inge zei

leuke blokjes in leuke stofjes!

Guusje, zei

Wat een mooie blokken zie ik hier je gaat geweldig goed en wat leuk ik ben degene met al die kleine blokjes nu aan het maken.

Ellie's Quiltplace zei

@ Josée, Janet: bij de DJ staat er helemaal geen beschrijving in het boek, dus is het altijd maar uitzoeken wat de beste manier is. Normaal ben ik niet zo van het 'frullen', maar ik vond het nu prima, en het ziet er netjes uit. Geen probleem toch? ;o)

@ Ann: thank you. I agree. Quilting is a nice reward when all work is done.

@ AnitaS, Roos: ik volg verschillende mensen die ook de DJ maken en inderdaad, iedereen doet het op zijn eigen manier. Leuk om te zien dat er dan toch hetzelfde resultaat wordt behaald.

@ Irena: dat maakt het juist zo leuk om aan te werken. Elk blokje is weer een verrassing.

@ Gonny: Thijs is nog altijd flink aan het snotteren. De homeopathische kuur helpt wel een beetje, het houdt het ergste tegen, maar het is (lang) niet helemaal weg. Er is nu een gespecialiseerde dierenkliniek in het dorp gekomen, we willen daar binnenkort toch eens naartoe gaan. Wie weet...

@ Marjolein: eigenlijk viel het best goed mee. Er zijn veel moeilijkere blokken in de quilt. Door de scherpe punten lijkt het een moeilijk blok, maar als je heel nauwkeurig speldt, komt elk stukje precies op z'n plaats terecht!

@ Jasmijn: het liefst ligt hij met zijn kop bovenop de cv, vindt hij heeeeeerlijk! Het kan voor hem niet warm genoeg zijn ;o)

@ Petra: dat vond ik een hele leuke om te maken, maar wel heel veel werk voor zo'n klein blokje. Ik ben benieuwd naar de jouwe. Het is altijd leuk om dezelfde blokjes in verschillende stoffen/kleuren te zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...