18 december 2011

Wild Goose Chase...


Gisteren begon met een workshop. 6 dames lieten hun stitchery-vaardigheden los op het Angel Blessingspatroon. Na wat oefenen en hier en daar een stukje achteruit-stitchen, had iedereen het goed onder de knie!

Yesterday started with a workshop. 6 ladies came over to practice their stitchery-skills on the Angel Blessings pattern. After some trial and error and sewing backwards, everybody got away with it very well!


's Middags kreeg ik bezoek van iemand anders. Het was al lang geleden dat ik haar had gezien, zo'n twee-en-een-halve maand om precies te zijn. En de reden? Blok B-6 Wild Goose Chase (Wilde Ganzen Jacht). Ik vind het echt niet erg om met kleine stukjes stof te werken, maar deze waren minuscuul en het blok leek maar niet vooruit te gaan. Dus verdween alles in de kast...

In the afternoon, another 'visitor' came by. It was a long time since I had seen her, about two-and-a-half months to be exactly. And the reason for it all was block B-6 Wild Goose Chase. I don't mind piecing small parts, but these were very tiny and the block just didn't seem to proceed at all, so I put it away...


Maar met het in de kast te stoppen los ik het probleem niet op. Er wonen hier geen kaboutertjes, die de vervelende klusjes voor me opknappen (als jij er toevallig een paar bij jou hebt wonen, wil je er dan eens over nadenken om ze af en toe naar mij te sturen om een beetje te poetsen of de strijk te doen? Ik zou heel dankbaar zijn. Echt waar!) Dus, ik heb het blok weer boven gehaald, en met een grote kop thee erbij en de nieuwe cd van Secret Garden op de achtergrond ging ik aan de slag. En weet je, éigenlijk was het helemaal niet zoveel werk om het blok af te maken! Het resultaat is heel mooi geworden, maar ik ben toch blij dat al die wilde ganzen weggejaagd zijn en dat ik met een nieuw blokje kon verdergaan ;o)

Fijne zondag!

But putting it away doesn't solve the problem. I don't have any gnomes living here, who do odd jobs for me (if you have some at your place, please consider sending them to me every now and then, to do some cleaning or ironing. I would be grateful. Really!). So I took out the block, made myself a large cup of tea, put on the new Secret Garden cd and got started. And you know,  finishing the block wasn't that much work at all! Though I love the result, I am happy all wild geese have been chased away and I could start on a new block ;o)

Have a nice Sunday!

19 opmerkingen:

Terray zei

Goed gedaan Ellen, wegstoppen van het blok schiet je niks mee op he ;-)
Maar je hebt het keurig in elkaar gemaakt dus op naar de volgende

Groetjes
Tertia

Annelies zei

Goed dat je blok af is. Ik zie dat je het volgende blok op een andere manier maakt dan ik heb gedaan, maar er leiden meer wegen naar Rome.
Succes en fijne zondag.

Anoniem zei

Yes well done Ellen, lovely block with cute fabrics! No gnomes over here ~ unfortunately, kindest regards, Ann ~ Australia.

Fien zei

Moedig van je. Maar zo geeft het wel de meeste voldoening
succes verder en fijne zondag.
Groetjes Fien.

Annemieke zei

Wild Goose..... een toepasselijk patroon om in deze tijd van het jaar te maken! ;-)

inge zei

mooi blokje! het is soms raar hé, we leggen het aan de kant, omdat het te moeilijk is, en een tijdje later is het eigenlijk helemaal niet zo veel werk/moeilijk

AnitaS zei

Je kunt zo'n moeilijk blok maar beter gelijk afmaken anders blijft het als een donkere wolk boven je hoofd hangen. Nee ik heb helaas geen kaboutertjes. Wel een lieve DH en die krijg je niet.

Erica zei

De workshop gisteren was gezellig Ellen, ik ben thuis gewoon verder gegaan met achteruitnaaien ;)
Mijn huiskabouters heb ik nog nooit gezien, kan ze dus niet sturen helaas.....

Guusje, zei

Mooi blok is het geworden, ik kan me voorstellen dat je dit gedacht hebt ik heb ook toen keer gezucht voordat hij bij mij af was.

Quilting Moesje zei

Net zo als de kleine huisjes (project 2012)die zij vooral lief...
De blokken bij jou worden vooral heel mooi ... de deeltjes zien er ook heel klein uit !
Ben gek op die tinten (geen kleuren toch ...)van de blokjes die je hier laat zien !

Ellie's Quiltplace zei

@ Tertia, Fien, Inge: zou het niet handig zijn als problemen zichzelf oplossen als we het wegstoppen? Maar eigenlijk is het ook niet slecht om het gewoon aan te pakken. Vaak valt het inderdaad allemaal behoorlijk mee.

@ Annelies: ik heb erover gedacht om reverse appliqué te doen, maar dit leek me minder werk, met hetzelfde resultaat ;o)

@ Ann: do you think a signpost would help the gnomes to find our homes? Maybe it's worth a try... ;o)

@ Annemieke: helemaal waar, daar had ik nog niet eens bij stilgestaan.

@ AnitaS: die lieve DH moet je koesteren :o) Ik mag ook niet klagen over Philippe hoor, al zou die vast ook geen bezwaar hebben tegen wat kabouterhulp ;o)

@ Erica: ik vond het ook heel gezellig. Je werkje zag er keurig uit hoor!

@ Petra: ik heb wel meerdere keren gezucht ;o) Maar gisteren was het zo klaar. Misschien was het de vorige keer gewoon niet het juiste moment om aan het blokje te werken.

@ Moesje: de blokjes zijn 11 cm dus het is inderdaad een behoorlijk gepriegel. Gelukkig heeft niet elk blok zóveel stukjes! ;o)

Wieke van Keulen zei

wat een prachtig blok, Elly; super mooi!

Anoniem zei

Ellie, de workshop zaterdag was heel gezellig en ik (als beginneling) heb er weer dingen bijgeleerd. Dapper dat je het 's middags nog verder aan dat blok bent gegaan. Ik heb jouw werken mogen bewonderen en ik zeg alleen maar: CHAPPEAU.

Groetjes van WilmaO

Roos zei

Haha, ik heb een letterbak vol kaboutertjes maar iets doe...ho maar, maar zo te zien had jij ze ook helemaal niet nodig.
Groetjes Roos

Carin zei

Leuk weer een blokje te zien van Sjaan !

Marga (MarPie) zei

You have got to face the problems.. dat werd al gezongen in de sound of music film. Dat heb jij echt heel goed gedaan want ik vind het een schitterend blokje geworden.

Ellie's Quiltplace zei

@ Wieke: dankjewel. Nu hij af is ben ik er zelf ook heel tevreden over :o)

@ Wilma: bedankt voor de complimenten en ik ben blij dat je veel hebt opgestoken. Je hebt duidelijk een goede vooruitgang gemaakt in de les, dus dat komt helemaal goed met je engel. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

@ Roos: daar heb ik nog nooit van gehoord, kabouters die niks doen! Misschien heten ze allemaal Kabouter Lui, zoals die van Kabouter Plop ;o)
Uiteindelijk had ik ze voor dit blok misschien niet nodig, maar voor het huishouden mogen ze nog altijd eens langskomen hoor!

@ Carin: ik vind het ook fijn dat ik het weer opgepakt heb. Eigenlijk had ik dat al veel eerder moeten doen...

@ Marga: dat is al lang geleden dat ik die film nog gezien heb, maar hij blijft schitterend. Eén ding weet ik zeker, en dat is dat blok B-6 niet bij 'my favorite things' hoort ;o)

Karen zei

Your block turned out beautiful! Sometimes it is wise to set it aside for a bit.

Ellie's Quiltplace zei

@ Karen: you're absolutely right, but I think putting it aside for 2,5 months is too long. I'm glad I picked it up again and finished the block.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...