19 december 2011

'n Middagdutje...


Terwijl ik verder werk aan mijn Dear Jane is Thijs z'n pootjes aan het wassen. Hij is zich aan het klaarmaken voor zijn middagdutje. Volgens mij houdt Thijs evenveel van slapen als ik van quilten, en hij slaapt wel 20 uur per dag... (even voor de duidelijkheid: ik quilt geen 20 uur per dag hoor, LOL).

While I'm continue working on my Dear Jane, Thijs is carefully washing his feet. He's preparing for his afternoon nap. I guess Thijs loves sleeping as much as I love quilting, and he sleeps almost 20 hours a day... (just for the record: I don't quilt 20 hours a day, LOL).


Als hij ligt te slapen ziet hij er altijd schattig en vredig uit. Soms beweegt hij een oor of gaat er een oog een klein stukje open, want hij houdt alles wat er in de kamer gebeurt goed in de gaten. Andere keren trekt hij met zijn poten en maakt hij geluidjes, dan is hij vast druk aan het jagen op een droom-muis.

Asleep he does look very cute and peaceful. Sometimes he moves an ear or opens an eye, still aware of everything that happens in our living room, other times he moves his feet and makes noises, probably chasing a dream-mouse.


Ondanks dat hij er zo slapend erg lief uitziet, is er wel één probleem... dat dutje doet hij namelijk bovenop mijn blokkenboek! Ik snap het wel hoor: de bladzijden zijn namelijk gemaakt van een heerlijk zachte katoenen tussenvulling, dus ongetwijfeld vormt het een heerlijk bedje voor een poezebeest. Maar ik had toch liever gehad dat hij een ander plekje had gekozen ;o)

Happy stitching!

Though very cute, the problem about Thijs taking a nap is... that it's right on my block book! Oh, I do understand: the pages are made from a soft cotton batting, so I'm sure it's the best place for a cat to take an afternoon nap, but I do wish he had chosen another spot ;o)

Happy stitching!

22 opmerkingen:

AnitaS zei

Ja en het erge van poezenmoeders is dat je zo'n lieverd niet wil storen. Dan maar iets anders doen.

Anoniem zei

Haha! Wat herkenbaar!
Al doe ik íets minder quilten en slaapt poes zo mogelijk nog meer dan twintig uur ;o)

Birgitte aka Bietje zei

Misschien moet je een eigen blokkenboek voor Thijs maken.

Anja.M zei

Ach wat lief, een heerlijk bedje jou blokkenboek.

Anoniem zei

Wat zijn dat toch schattige foto's. Daar kan je soms uren naar kijken.

Gonny zei

"Gemideld slaapt een kat 24 uur per dag. Het liefst nog meer" staat er in een poezen-spreuken-boek bij mij. Heerlijk is dat hé? En inderdaad heel herkenbaar: net daar liggen waar jij moet zijn/bezig bent...... En toch zijn ze om van te genieten!!!

Marga (MarPie) zei

jammer hé dat we zelfs niet de helft ervan aan quilten per dag besteden. Optie: nog een blokkenboek maken! Vind het altijd zo vertederend dat ze graag zo dicht bij je willen slapen. Ander blokje ziet er toch al heel goed uit.

Groetjes,
Marga♥

Karen zei

Funny Thijs, they always seem to be in the way!

Jasmijn zei

tja ik denk dat een eigen blokkenboek toch de enige optie is... met een kattenquiltje erin natuurlijk.

Francien zei

Ja Thijs heeft het voor elkaar zo Ellen en bij alle mensen die poezenkinders hebben is het heel herkenbaar.....de onze liggen soms samen of om beurten op mijn opengeklapt staande strijkplank....natuurlijk als je net een andere blouse nodig hebt die nog gekreukt is of iets quilterigs plat moet.....wat doe je dan...juist...de alternatieven....een truitje...en aan een ander blok beginnen....... en het poezenkind lekker laten slapen....groetjes Francien.

Fien zei

Ja, ze kunnen je echt voor het blok zetten, weg jagen of niet,
Niet dus, veel te lief.Ik herken het ook. Ik heb twee dezelfde gehad(Britse korthaar?) en mis ze nog steeds.
Groetjes Fien.

Anoniem zei

hihi het is wel net precies mooi voor hem gemaakt, hij past er helemaal op ;o)......

Terray zei

Wat een lieverd is die Thijs toch, die verdiend toch de allerbeste en allerzachtste en allerwarmste plek van het huis ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

Irena zei

is toch lief,maar jouw boekje is ook interessant,zeker zelf gemaakt?,groet irena

Anoniem zei

Anderen suggereerden het ook al : een tweede blokkenboek maken Ellen! ;-)
't Is zo'n schattig zicht, hij ziet er supertevreden uit!

Ellie's Quiltplace zei

@ AnitaS: ik heb de blokjes dan maar op de omslag van het boek gelegd. Thijs tevreden en ik tevreden ;o)

@ Monique: hier zit er af en toe nog wat beweging in, maar hij is dan ook nog best jong (3 jaar). Ik zou bijna moe worden van zoveel slapen...

@ Bietje, Marga, Jasmijn, Yvonne: ik wil wedden dat hij dan toch nog op die van mij gaat leggen. Katten zijn er immers heel goed in om de onhandigste plekjes te kiezen om te gaan liggen :o)

@ AnjaM: ik kan hem geen ongelijk geven hoor, dat blokkenboek is natuurlijk veel zachter dan de tafel. Maar op de stoel naast mij ligt een heerlijk zacht kussen... Ik denk dat hij daar niet ligt omdat hij dan niet genoeg in de weg ligt ;o)

@ Quiltvitrine: in het echt heb je er ook nog wat luisterplezier bij, want hij snurkt behoorlijk! LOL

@ Gonny: die spreuk is helemaal waar! Maar inderdaad, ik zou hem voor geen goud willen missen. Zo'n pluizebol in de buurt is misschien niet altijd even handig, maar wel heel gezellig.

@ Karen: I love how they can be in the way. It's not so practical, but very cozy indeed ;o)

@ Francien: dat is inderdaad heel herkenbaar! En je kunt er nooit boos op zijn, want ze zien er altijd zo lief en onschuldig uit! Inderdaad, dat andere truitje zit dan net zo lekker ;o)

@ Fien: Ze laten je inderdaad weinig keus, wegjagen is gewoon geen optie!

@ Marjolein: ik denk dat hij hetzelfde heeft gedacht. Al ligt hij ook vaak op mijn bureau en al slapend rolt hij daar langzaam af. Ik heb hem al een paar keer moeten opvangen, en andere keren duw ik hem zachtjes een stukje verder terug op de tafel. Het is dan wel maar een klein stukje waar hij op ligt, maar het is tegen de verwarming, dus geef ik hem echt geen ongelijk dat hij zich daar legt!

@ Tertia: da's waar, maar moet dat dan net mijn blokkenboek zijn? ;o)

@ Irena: dat klopt! Ik gebruik het om mijn geknipte lapjes voor patchworkblokken in te bewaren. Je kunt ze zo precies goed leggen, zodat je niet altijd moet puzzelen welk stukje waar komt, en je kan het perfect opbergen of meenemen. Maar zoals je ziet vormt het ook een heerlijk poezenbed ;o)

Phebe and Jane zei

Wat een schatje, die poes van jou.
Groetjes,
Marian

Marie-José H zei

Plaatjes van huisdieren blijven leuk. Thijs is net zo fotogeniek als onze Fleur. En inderdaad, op de een of andere manier zijn ze het liefste in de buurt van hun baasje en het liefst op de stof, quilt in wording of dus je blokkenboek:-)

Ellie's Quiltplace zei

@ Marian: een schatje is het zeker!

@ Marie-José: heerlijk he, zo'n vriendje in de buurt.

Guusje, zei

O wat herkenbaar dat kan Philana ook zo heerlijk zo boem bovenop hetgeen gaan liggen en diep in slaap vallen. Wat ziet hij er lief uit zo.

Ellie's Quiltplace zei

@ Petra: dat is echt katten-eigen. Wat leuk dat die kleine van jou dat ook al allemaal doet. Ze blijven schattig, maar zeker als ze zo klein zijn is het een genot om naar te kijken!

Hubertine zei

Het blijven zulke lieve schattige innemende beestjes!! Wij zijn ook zo "fliet"op onze Teun!!
Groetjes, Hubertine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...