27 november 2011

Van UFO naar AFFO...


Alweer een paar jaar geleden, maakte ik dit schattige mini quiltje. Het heet 'Rudolf' en er staan 6 rendieren en een sneeuwman op (natuurlijk, wat anders). Ik ben nog altijd tevreden over het resultaat en zelfs ZusJe, die niet echt speciaal iets met quilten heeft, was er weg van.

A few years ago, I finished this cute mini quilt, called 'Rudolf', with 6 reindeer and a cute snowman (of course). I think the result is perfect and even ZusJe (ZusJe means 'little sister', she hates it when I call her that ;o) ), who isn't really into quilting, loved it.


Ze vond hem zelfs zo leuk, dat ze er zelf ook een wilde. Dus gingen we winkelen. Zij koos de stoffen, Mams zorgde voor de restjes voor de rand en ik begon te naaien. Voor mijn eigen quiltje had ik een zacht flanelletje voor de rendieren gebruikt, maar omdat we voor ZusJes quilt niet de goede stof vonden, kozen we voor vilt.

She even loved it so much, that she wanted to have one of her own. So we went shopping. She chose the fabrics, Mams supplied the scraps for the border, and I started sewing. For my own quilt, I used a flanel fabric for the reindeer, but since we didn't find the right fabric for ZusJe's quilt, we chose to use felt.


En dat laatste is dan ook meteen de reden waarom dit quiltje in de stapel UFO's belandde. Het vilt was veel te dik om in de quilt te gebruiken en ik kreeg kramp in mijn handen terwijl ik probeerde zo goed zo kwaad als het ging de top in elkaar te zetten. Ik had écht geen zin om er mee verder te gaan.

And that's why this quilt ended up in the UFO-pile. The felt was way too thick to use in the quilt, and my hands cramped while trying to piece the top. I really didn't feel like finishing it.


Maar mijn UFO stapel is veel te groot. Daarom heb ik besloten om de UFO's één voor één af te maken, te beginnen met 'Rudolf'. Toen ik het werkje uit het zakje haalde, zag het er zo uit: de helft van het middendeel was klaar en er moest nog behoorlijk wat vilt vastgenaaid worden. Met een nieuwe, scherpe quiltnaald, veel geduld en liters thee, is het middendeel nu toch af. Zelfs de rest van het appliceren is gebeurd en ook een deel van de stitchery.

Over the years, my UFO-pile grew way too large. Therefor I've decided to finish the UFO's, one at a time. 'Rudolf' will be the first. When I took it out of the bag, it looked like this: only half of the centre was finished, and there was still a lot thick-felt-sewing to go. With a new, sharp quilting needle, a lot of patience and loads of tea, I finished piecing the centre. Even the rest of the appliqué and part of the stitchery is done.


Tijd om verder te gaan met de sterren en randen. Ik hoop het quiltje voor volgend weekend klaar te hebben. Dan kan ik het aan ZusJe geven en kan ze er deze Kerst van genieten.

Now, on with the stars and the border. I hope to finish it before next weekend, so I can give it to ZusJe, and she can enjoy it this Christmas.


Rudolf is een patroon van Els

Rudolf is designed by Els

34 opmerkingen:

Nicky zei

zo'n leukerd loll

Annelies zei

Het quiltje heeft iets aandoenlijks. Erg leuk !

inge zei

mooi zeg!

katrien zei

Héél leuk quiltje.

Ellie's Quiltplace zei

@ Vero, Annelies, Inge, Katrien: bedankt voor de complimenten. Het is een schattig quiltje. Was het niet om het vilt, dan had ik het allang afgemaakt. Gelukkig zit al het vilt nu vast en rest alleen nog het leuke werk :o)

Anoniem zei

Wat lief dat je toch doorzet, daar zal Zusje blij mee zijn....en wij leren met je mee dat vilt niet altijd handig is ;o)
fijne zondag......groetjes Marjolein

Roos zei

Wat een lieffie Ellen....
Groetjes Roos

Vlijtige Handjes zei

Het is een schatje. Succes met de vingers.
Fijne zondag groetjes Anita

Els zei

Hoi Ellie, wanneer je minder steekjes gemaakt zou hebben (want vilt rafelt niet dus is intensief festoneren niet echt nodig) had je het jezelf heel wat makkelijker gemaakT! Maar leuk blijft hij, zo jammer dat ik zelf het quiltje kwijt ben. En het nog eens maken....nee, ik maak wel weer wat anders. Succes met het afmaken, groetjes Els

Carin zei

Daar gaat zusje blij mee worden want het een een erg leuk quiltje !

Quibi zei

Wat een gezellige, vrolijke quilt is dit geworden!

Fien zei

Leuk die Rudolfjes en wat een doorzetter ben jij.
Ik denk wel dat je Zusje heel blij gaat maken.
Groetjes Fien.

AnitaS zei

Het is een schattig quiltje en zusje mag wel blij zijn met je doorzettingsvermogen.

Miny zei

Hartstikke leuk!!

Groeten Miny

Ellie's Quiltplace zei

@ Marjolein: tegenwoordig is er mooi dun wolvilt verkrijgbaar, maar een paar jaar geleden was dat nog lang niet overal verkrijgbaar. Het vilt dat hierin zit is perfect bruikbaar voor handwerken, maar om het in een patchworkrand mee vast te naaien, dat raad ik toch niet aan ;o)

@ Anita: dankjewel. Met de vingers gaat het nu een stuk beter.

@ Carin, Fien, AnitaS: dat denk ik wel. Ze vraagt er zo af en toe naar en ze zal wel blij zijn dat hij nu eindelijk af gaat zijn.

@ Els: het appliceren viel wel mee, maar vooral het aannaaien van de blokjesrand was een ramp :o( Neemt niet weg dat ik het een geweldig quiltje blijf vinden. Jammer dat de jouwe kwijt is :o( Wie weet toch *ooit* eens een nieuwe?

Anoniem zei

schattige quilt,
groetjes Judith

mieke zei

Het is inderdaad een heel leuk quiltje.
grtjs Mieke

Guusje, zei

Wat is ie ontzettend leuk, en wat goed dat je hem afmaakt.

Atelier Ullizee zei

Fijn dat je dit projectje gaat afwerken, ik vind de rendieren en sneeuwman ook heel leuk!

Babette zei

Wat is 'ie ontzettend leuk geworden. Daar kan je van genieten deze kerst!
Groetjes Babette.
http://dequiltschuurgoesitaly.blogspot.com

Annet zei

Wat een schattig quiltje. Gelukkig is deze uffo nu een affo. Ik hoop dat je zusje er veel enlang plezier van heeft. Veel succes met je andere uffo's.

groeten Annet

Ellen zei

Echt een geweldig leuk quiltje en wat doe jij je best om hem voor je zus op tijd af te hebben. Thee helpt daar heel goed bij dat weet ik uit ervaring :-)
Groetjes, Ellen

Marga (MarPie) zei

Het is inderdaad een heel leuk quiltje. Had je toen geen flanellen-luier van de Hema kunnen gebruiken ervoor?
Groetjes,
Marga♥

Anja.M zei

Heel leuk quiltje Ellie.

Marie-José H zei

Oh, wat een guitige sneeuwpopjes.

By Pastries zei

Ontzettend leuk quiltje!

Karen zei

So sweet, ZusJe will be very pleased!

Ellie's Quiltplace zei

@ Petra: hoewel ik er een beetje tegenop zag, geeft het toch een goed gevoel om hem af te maken. Ik heb straks een bij ZusJe en een iets kleinere UFO stapel ;o)

@ Ellen: thee is een wondermiddel :o) Ik heb dan ook verschillende smaken. Liters van hetzelfde zou ook maar saai zijn ;o)

@ Marga: we hadden het vilt gevonden en hadden niet stilgestaan dat dat niet zo handig zou zijn om mee te patchen. Daar kwam ik pas tijdens het maken achter. Misschien ben ik te koppig om het dan nog te veranderen ;o)

Rineke en Gerd zei

hoi Ellen,
Rudolf zien wij ook wel zitten :-)

groetjes
Gerd en Carine

Anoniem zei

Oh ellen.. wat zijn het allebei schatjes!

Gert zei

Wat een vrolijkerd, zo met die kudde rendieren erbij ^_^

Ellie's Quiltplace zei

@ Rineke & Gerd: het is gelukt, de reactie staat erop ;o)

@ Monique: ik weet niet welke ik het leukst vind, die van mij of die voor ZusJe. Ik hoop dat ze er blij mee gaat zijn!

@ Gert: ik vind die peer-hoofdjes zo schattig, ze kijken allemaal zo braaf. Maar waar de Kerstman en bijbehorende arreslee zijn gebleven... misschien een idee voor een ander quiltje ;o)

quiltlodge gerda zei

Wat een schatje!

Inge zei

Wat een lief en schattig quiltje!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...