18 november 2011

Snotter snotter...


Eindelijk heeft de dierenarts min of meer gevonden waarom Thijs steeds ziek is. Nadat hij, toen hij maar een paar weken oud was, een zeer ernstige vorm van niesziekte heeft gehad, blijft hij precies maar 'verkouden'. De vele bezoeken aan de dierenarts haalden tot nu toe niet veel uit. Antibiotica hielp een paar dagen of weken, maar als de kuur gedaan was, begon het niezen en snotteren gewoon weer opnieuw. Thijsje blijft, ziek of niet, even vrolijk en knuffelig als altijd, maar je merkt dat hij moeilijk ademt en dat hij er veel last van heeft.

Finally, the vet has diagnosed Thijs' illness. After he had severe cat flue when he was only a few weeks old, he's been suffering from 'a cold'. The many, many visits to the vet ever since, didn't have much result. Antibiotics helped for only a few days or weeks, and when the cure was finished, the sneezing started all over again. Sick or not, Thijs is as happy and cuddly as ever, but we notice he has a hard time breathing and he suffers from it a lot.


Eerst zou het astma zijn, daarna een allergie, maar niks hielp. Een paar weken geleden nam de dierenarts wat bloedstaaltjes en een staaltje van Thijsjes snot. Na een paar dagen kregen we nieuws dat het bloed perfect in orde was, maar we moesten nog een paar weken wachten op het resultaat van de snotstaal.

First we believed it was feline asthma, then we were told it was an allergy, but nothing helped. A few weeks ago, the vet took some blood samples, to examine the blood tissue, aswell as a sample from his mucus. Only a few days later we heard that the blood was perfectly fine, but we had to wait some more weeks for the results of the mucus sample.


Dat bleek ook in orde te zijn. Natuurlijk zijn we blij dat Thijs in orde is, maar we weten nog altijd niet waar het niezen en die verkoudheid vandaan komt. Waarschijnlijk is zijn weerstand te laag, en dat proberen we nu wat op te krikken met een homeopatisch middel. We zien wel. Ik hoop alleszins dat het helpt en dan hij snel snot-vrij zal zijn ;o)

That turned out fine aswell. Of course, we're very happy Thijs is fine, but we still don't know why he's always sneezing and having a cold. His stamina is probably too low, and we're trying to cure it with a homeopatic medicin. We'll see. I hope it helps, and  that he'll be mucus-free soon ;o)

18 opmerkingen:

Annemieke Nierop zei

Arme Thijs, want een kat die de hele dag het gevoel heeft dat ie opgestaan is met een kater is ook zo sneu hè....

Fien zei

Arme Thijs, ik hoop echt dat hij er vanaf komt, want dat is verre van prettig.
Groetjes Fien.

Guusje, zei

Ach dat hoop ik ook, wat sneu als ze zo zijn. Ik hoop echt dat er iets gevonden wordt wat hem helpt.

GRANNY'S HOUSE zei

Bij onze Saar gaat het momenteel goed, gelukkig maar, want al die snotjes op de bank is ook niet alles, maar we zijn, net als jij gelukkig met haar en zelf heeft ze er ook niet zo'n last van.
Hopelijk gaat het met Thijs ook beter.

Groetjes
Ines

Ellie's Quiltplace zei

@ Annemieke: haha, goed gezegd! Maar je hebt helemaal gelijk, het is zonde om hem zo te zien snotteren.

@ Fien, Petra: ik hoop dat dit middeltje helpt. Het is op natuurlijke basis en een pak minder duur dan de dierenartskosten. Daar wordt je op den duur ook flink misselijk van. Dit is op advies van de dierenarts, dus hopelijk helpt het!

@ Ines: is het bij Saar ook 'chronisch'? Wat geven jullie haar, of sterkt ze zelf wat aan?

AnitaS zei

Beterschap voor Thijsje. Ik hoop dat het middel helpt.

Jasmijn zei

He thijs!! toch goed nieuws joh!!
En weet je ook ik heb dit probleem en mijn persoonlijk medisch adviseur heeft hiervoor een homeopatisch middel voorgeschreven dat prima helpt. Af en toe geef ik nog wel een niesje of twee drie maar snot....nee daar heb ik geen last van.
En ik ben al best een ouwe kater hoor!
Wil je meer weten?? Stuur ons een mailtje en ik vraag ons mam het allemaal ff door te geven.
He vriend het beste en doe de groetjes aan je baas.
Kees Katermans; oudste broer van Jasmijntje

Marie-José H zei

goh wat sneu voor Thijs dat hij steeds loopt te snotteren. Kost toch ook een hoop energie. Nu maar duimen dat dit middeltje wel helpt. Of misschien weet Jasmijn raad.

Quilting Moesje zei

Wat een lieverdje die Thijs... maar wat een zorgen al om hem...
Fijn dat hij toch niets ernstigs heeft.
Beterschap hoor!

Uitzieken is natuurlijk extra knus op zo'n mooi, lief quiltje....

Anoniem zei

Ocharme, zielig Thijsje toch!
Beterschap ventje! ;-)
En goe weekend Ellen!

Anoniem zei

Ocharme, zielig Thijsje toch!
Beterschap ventje! ;-)
En goe weekend Ellen!

Ellie's Quiltplace zei

@ AnitaS, Marie-José: dankje! Wij hopen het ook. De kat van ZusJe vroeger, was heel goed geholpen met homeopatie. Thijs gebruikt het nog maar pas, dus we moeten het resultaat nog even afwachten. Dat zou pas merkbaar worden na een dag of 14.

@ Kees: we sturen je vrouwtje meteen even een e-mail! Wat fijn dat jij niet meer snottert, want bah, die snot is helemaal niet fijn...

@ Quilting Moesje: ik denk eigenlijk dat Thijs z'n weerstand na de niesziekte zo hard is geraakt, dat hij er nooit echt helemaal bovenop gekomen is. Hij snottert al 3 jaar en tot nu toe hebben we niks kunnen vinden dat écht helpt. En hem een permanente antibioticakuur geven, dat vind ik ook geen oplossing. Nu maar hopen dat dit middeltje zijn weerstand wat op weet te krikken.

@ Yvonne: dankjewel, namens Thijs en mij ;o)

Irena zei

wat een ellende,ja ik zelf heb hooikoorts dus ik leef met de arme Thijs mee,kan niet pollinossan van Dr Vogel iets voor hem te betekenen,of Echinaforce,of heeft die stoffen allergie?

Ellen zei

Wat zijn het toch heerlijke wezentjes, en als zij zich niet in orde voelen worden wij ook onrustig en willen niets liever dan dat ze weer snel de oude zijn. Knuffel maar lekker met hem en homeopatisch lijkt me een goed besluit.
Beterschap voor Thijs !!
Groetjes, Ellen

Hubertine zei

Geef Thijs maar een flinke knuffel van mij en Teun!!!!

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: ik heb nu Euphorbium voor hem, dat gaan we eerst eens uitproberen. Een allergie is het niet, gewoon een te lage weerstand waarschijnlijk. Nu maar hopen dat dit middel werkt en anders zal ik de dierenarts eens vragen of hij iets anders homeopatisch mag proberen. Dat doet normaal toch geen kwaad.

@ Ellen: aan de hoeveelheid knuffels zal het niet liggen, hij is wat dat betreft behoorlijk verwend ;o)

@ Hubertine: een dikke knuffel terug voor jullie!

Mireille zei

Ellie, ik hoop dat het snel in orde komt met Thijs.

11jaar geleden hadden we ook zo'n snotterpoesje in huis. De dierenharts had hem al opgegeven. We zijn toen van dierenarts veranderd en de diagnose was dat hij de niesziekte had van het nest. De vorige dierenarts gaf hem een verkeerde dosis antibiotica, hij moest een dosis van een kleine hond krijgen en niet van een poes omdat hij groot is. We moesten zijn neusje ook spoelen met fysiologisch water zoals bij een baby. En ja hoor hij is er goed doorgekomen en hij is zelfs niet meer hervallen, hij is inmiddels 11jaar onze Elba.
Ik weet hoe ambetant het is als je geliefde huisdier niet goed is.
Sterkte,
Mireille

Ellie's Quiltplace zei

@ Mireille: dat verhaal klinkt me heel bekend in de oren: Thijs had ook niesziekte. De eerste dierenarts was meer met de kleine kitten aan het spelen dan hem aan het verzorgen. Ondanks de medicatie stopte hij een paar dagen later met eten en al zijn snorharen waren afgebroken. Zo zielig! Een andere dierenarts (waar we nu nog zijn) had hem er snel weer bovenop, maar ik denk dat de zwakke weerstand altijd is gebleven. Daarbovenop misschien nog een gevoeligheid voor het een of ander, en een snotterende kat is het resultaat. Thijs is maar een kleine kat, en hij heeft van de 2e dierenarts ook altijd een flinke dosis medicatie gehad, maar helaas verhelpt het de problemen maar even. Het middel dat hij nu heeft kan de klachten waarschijnlijk niet helemaal wegnemen, maar wellicht wel doen verminderen, dus daar hopen we nu op!
Wat fijn dat het met Elba helemaal goed gekomen is. Met een heleboel geduld en wat extra zorg hoop ik dat Thijs straks ook niet meer (zoveel) snottert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...