20 november 2011

Appliceren...

Gisteren, tijdens de applicatieworkshop, zijn we aan de slag gegaan met een bloemenblok. Ik had 4 verschillende blokken ontworpen. We werkten maar aan 1 blok, maar op deze manier kan iedereen de aangeleerde techniek thuis verder oefenen zonder steeds hetzelfde blok te moeten herhalen.

During the appliqué workshop yesterday, we made a flower block. I designed 4 different blocks. We only worked on 1, but this way, each of the ladies can practice the technique at home, without having to repeat the same block.


Een workshop is elke keer weer ontzettend gezellig. Voor sommige dames was het het eerste bezoek hier, anderen komen al jaren zo nu en dan een workshop volgen. Hoe dan ook, het is altijd fijn om oude vrienden terug te zien en nieuwe te ontmoeten.

As always, we had a lovely time. For some it was their first visit, others attend workshops every now and then for some years now. Either way, it's always nice to see old friends again and meet new ones.3 van de dames waren vorige keer ook aanwezig op de workshop 'appliceren met freezer paper' en zij showden hun gemaakte blokken. We waren begonnen met het hartenblok en daarna het Sunbonnet Sue blok. Dat is een schattig blok en een goede manier om de verschillende technieken van het appliceren te oefenen.

3 of the ladies attended the 'invisible appliqué' workshop a few weeks ago and brought their finished blocks along. We started with the heart block and then continued with the Sunbonnet Sue block. It's such a cute block and it's a good way to practice different techniques.


Hier zie je een stukje van mijn bloemenblok. Hij is nog niet klaar, want ik werk graag aan mijn blokken tijdens de workshop zelf. Zo kan ik iedereen goed, stap voor stap, laten zien hoe je alles moet doen. Omdat ze nog niet in een quilt verwerkt zijn kan ik ook laten zien hoe alles aan de achterkant eruit ziet, want niet alleen de voorkant is belangrijk!

Here's a picture of my flower blocks. It isn't finished yet, because I like to work on my own blocks during class, so that I can show everybody step by step how everything is done. I also like to flip the blocks, to have a good look at the back, because that's at least as important as the front of the block!


De tijd vliegt altijd, maar bijna iedereen was ongeveer halverwege het blok en de techniek was goed onder de knie! De volgende workshop is de stitchery workshop op 10 december, waar we met een nieuw Engelenquiltje aan de slag gaan. Er is nog 1 plaatsje vrij, dus als je zin hebt om mee te doen, stuur me dan even een e-mail.

Fijne dag!

Time flies by, but everyone was almost halfway their block and everyone got the hang of it quite well! The next workshop will be the stitchery workshop on December 10, where we will work on a new Angel quilt. There's still 1 free spot, so if you like to join, please send me an e-mail.

Have a nice day!

22 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Je schrijft dat ook de achterkant belangrijk is. Jazeker, helemaal mee eens. Maar vervolgens laat je ons de achterkant niet zien. Jammer, hoor.
Wanneer komt het volgende engeltje uit? Of moeten we wachten tot ná de workshop? Ik zou het zo graag bestellen en maken.

mieke zei

Ze zien er allemaal leuk / mooi uit.
grtjs Mieke

Ellie's Quiltplace zei

@ Birgitte: de achterkant is vooral belangrijk vanwege het aan- en afhechten, draden wegwerken, zien dat het niet trekt,... Als dat allemaal netjes gebeurd is er aan de achterkant dus niet zoveel te zien, daarom ook geen foto, maar het is wel handig om tijdens de les het blok om te draaien en alles stap voor stap voor te kunnen doen.
Voor het engeltje moet je nog maar een paar dagen geduld hebben, dat komt namelijk begin december uit.

@ Mieke: ik ben het helemaal met je eens. Iedereen had goed z'n best gedaan!

Inge zei

Workshops bij jou zijn altijd énig en je kan goed uitleggen. Dat weet ik uit ervaring want ik maak nog steeds hartjes op jouw manier, heb het voorbeeldje hier altijd bij de hand.
De dames hebben mooie blokken gemaakt.

Fijne zondag!
Inge

Irena zei

ik ben met Inge eens,jij kan goed uitleggen,ook aan mij die nog nooit iets heeft gedaan,prachtige werkjes,Ellie ik mis op je web de Angel story,kan ik niet spiekken hoe verder,en freezer paper heb ik ook gekocht en weet ik niet hoe het moet,ik moet nog aan jouw hartjes quilt beginnen,maar ik wil zo veel,veel liefs irena

Annelies zei

Eigenlijk werk ik nooit met een festonsteek, maar leg het wel altijd uit. Ik vind de dubbele festonsteek ook erg mooi om te gebruiken.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een mooie vrolijke bloemen, de dametjes en de hartjes zijn ook prachtig.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Zo jammer dat ik ver weg woon , anders had ik zeker een workshop gevolgd, je patronen zijn ook al zo duidelijk dus zo zal je ook wel werken ;o)
Ik hoop ook eens te kunnen zien hoe te werken met freezerpaper maar dat komt vast weleens......het is al fijn even mee te kunnen kijken bij je workshop.
fijne zonfag, Marjolein

Ellie's Quiltplace zei

@ Inge: dankjewel! Ik vind het leuk te horen dat je het hartje nog altijd gebruikt.

@ Irena, Marjolein: bedankt voor de complimenten! Op mijn vorige weblog stonden verschillende tutorials, onder meer ook met freezer paper. Maar helaas is dat allemaal verdwenen met de migratie van weblog.nl. Ik hoop de uitleg ook weer op deze log te kunnen plaatsen.
Ook de Angels Story is op die manier van het web verdwenen. De quilt zit bij mij even in een doos, want ik ben aan veel te veel dingen tegelijk bezig en wil eerst wat afmaken. Maar ik hoop hem binnenkort weer boven te halen. Het is een mooie quilt.

@ Annelies: wat bedoel je precies met de 'dubbele festonsteek'? Met een dubbele draad werken of een andere manier om de steek te maken?

@ Ines: de dames hebben allemaal een mooi werkje gemaakt. Leuk he, die verschillende stoffen en kleuren. Ondanks dat het dezelfde blokken zijn, lijken ze allemaal heel anders.

Nicky zei

mooi hoor

knuffs

Francien zei

Nou Ellen...wat ziet dat er leuk uit zeg!!....je bloemen lijken zo vrolijk en met de festonsteek vind ik makkelijker dan de "needleturn"methode....dat is nogal een gepriegel....voor mij dan...heb net weer met een bakkie koffie je blog goed doorgekeken en wat een schitterende quilts staan er toch op....heerlijk om bij je inspiratie op te doen en je gratis bom en patronen zijn allemaal opgeslagen hoor...bedankt dat je ze wilde delen.....groetjes en een fijne Zondag....Francien.

Guusje, zei

Wat leuk die workshop die je gegeven hebt de dames hebben mooie blokken ge maakt en de blokken met freeserpapier ze zien er geweldig mooi uit. Jammer dat ik zover weg zit.

AnitaS zei

Ik denk dat de dames het best naar hun zin gehad hebben. Het is altijd fijn om goede technieken te leren.

Wieke van Keulen zei

Prachtig, Elly. Mooie foto's en een gezellig verhaal.

Ellen zei

Wat een leuke workshop lijkt me dat. Deze blokken zien er zo fantastisch uit!
Gr, Ellen

Gonny zei

Jij en de dames hebben goed/mooi hun best gedaan. Ziet er weer leuk uit.

Phebe and Jane zei

Mooie blokken. En een mooie duidelijke foto van de festonsteek.
Groeten,
Marian

Fien zei

mooie blokken hoor. Je zal alles wel willen doen, maar helaas.
Maar de dames hebben er iets moois van gemaakt.
Groetjes Fien.

Elzaan zei

Lieflike blokke!

Ellie's Quiltplace zei

@ Francien: bedankt voor je complimenten! Ik heb vroeger voornamelijk met de festonsteek geappliceerd. Dat vond ik makkelijker. Maar het onzichtbaar appliceren vind ik ook heel leuk om te doen. Het vergt wat meer oefening, maar dat is juist een uitdaging! Ik werk altijd met freezer paper: omdat je je stof rond de rand van het papier plooit krijg je je applicatie heel gemakkelijk in de juiste vorm (dus mooi rond of recht, net wat je wil).

@ Petra: dat is inderdaad jammer. Het zou gezellig zijn je eens te ontmoeten!

AnitaS: De dames hebben prachtige blokken gemaakt. Ik vind het ook fijn om mijn technieken en ervaringen te delen en ik hoop altijd dat iedereen er veel van opsteekt!

@ Ellen: de blokken zijn, met een aantal handige tips, helemaal niet moeilijk om te maken. En wat zien ze er leuk uit he, zo samen op de foto!

@ Fien: stel je voor, dat we een emmertje tijd konden kopen en zo alles zouden kunnen leren en maken wat we willen. De tijd-leverancier zou goed aan ons verdienen denk ik ;o)

Gert zei

Leuk is dat he, appliceren. Ik ben er de laatste tijd ook helemaal weg van. En met Sunbonnet Sue heb ik ook plannen: zij zal in de toekomst ook bij mij een keer voorbij komen ;-)

Ellie's Quiltplace zei

@ Gert: vroeger vond ik er niks aan, aan Sunbonnet Sue, maar nu vind ik haar wel schattig. Het enige dat ze, vind ik, nodig heeft, is wat afwisseling met een ander blok, of veel verschillende kleuren jurkjes ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...