1 oktober 2011

Herfst?...


Het is de eerste dag van een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuw patroontje. Turkey Trouble is een schattig mini quiltje, om deze herfst gezellig op te hangen. Je vraagt je wellicht af waar de naam van dit quiltje vandaan komt. In het Engels wordt het geluid van een kalkoen geschreven als 'gobble gobble' en met dat én het traditionele Thanksgiving feestmaal in gedachten, dacht ik meteen 'Gobble Gobble, Turkey Trouble!' ;o) In Europa wordt Thanksgiving dan wel niet gevierd, toch vind ik dit een schattig quiltje.

It's the first day of a new month, so time for a pattern release. Turkey Trouble is a lovely mini quilt, to decorate your house this fall. You might be curious about the origin of the name. In English, the sound of a turkey is written as 'gobble gobble' and thinking of this and the traditional Thanksgiving dinner, I thought 'Gobble Gobble, Turkey Trouble!' ;o) In Europe we don't celebrate Thanksgiving, but I do love this little quilt.


Binnen worden de herfstquilts bovengehaald, maar buiten is het eigenlijk nog heerlijk weer, met temperaturen van wel 26 graden. We hebben heel de zomer niet zulke hoge temperaturen gehad! Maar het is fijn om nog even van de zon te kunnen genieten, voordat de koude en regenachtige seizoenen beginnen.

Though we are decorating our homes with Fall colors and quilts, outside the weather is still lovely, with temperatures up to 26 degrees Celsius. We haven't had temperatures this high during the Summer! But it's good to enjoy some more sunshine before the cold and rainy days arrive.


En niet alleen wij genieten van de zon en de heerlijke temperaturen, ook de vijgenboom geniet met volle teugen. Er groeien bijna 40 vijgen aan, maar vanwege de donkere en regenachtige zomer, bleven ze hard en groen. Maar een beetje zon doet wonderen, want kijk eens hoe deze groene vruchten ineens veranderd zijn in paarse vijgen! Mmm... Heerlijk! Laten we hopen dat de kleine vijgen die aan de boom zitten de winter overleven, zodat we er volgend jaar van kunnen genieten. Nu hebben we nog een klein beetje zon nodig, zodat ook de laatste vijgen kunnen rijpen.

Fijn weekend en geniet van de zon!

The sunshine and lovely temperatures are not only appreciated by us, but also by our fig tree. There are almost 40 full grown figs, but because of the dark and rainy Summer, they had remained green. But a little sunshine can couse miracles, because look how the green fruits have changed into deep purple figs! Mmm... I love the taste of the fruits! Let's hope the small figs will survive the winter, so we can eat them next year.
For now, we just need a little bit more sunshine, for the last figs to ripen.


Have a lovely weekend and enjoy the sunshine!

11 opmerkingen:

Irena zei

Hallo Ellie
de vijgen overleven de winter,ik heb al aantal jaren vijgen boom en weet je ook groen smaken ze prima.
mooi quiltje ik moet iets met kippen hebben? mijn baas neem afscheid en ze is gek van kippen
groetjes irena

AnitaS zei

Het is een leuke tijd herfst, maar dit weekend nog maar even van deze onverwachte zomer genieten. Die vijgen zullen straks lekker smaken.

Annelies zei

Ik vind het een heel leuk quiltje !
Vijgen, mjammie, ik ben er dol op.

Francien zei

Oh wat is het quiltje leuk geworden Ellen...ik ben nog niet zover....leuk met de kalkoen erbij..en van vijgen weet ik niks...nog nooit geen boom ermee gehad...ik eet ze alleen uit die pakjes....mmm.....groetjes Francien

Inge zei

Superleuk quiltje! Mooie foto's heb je gemaakt van de vijgen. Ik houd van vijgen, heerlijk.

Fijne zondag,
Inge

Plakhuis zei

Ja ik heb jou ook weer gevonden. En wat een lief quiltje.

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: ik ben heel benieuwd! Onze vijg staat in een pot en ik wil hem deze winter wel extra beschermen. Ik heb ook ergens gelezen dat je oude sokken rond de kleine vijgen moet binden tegen de kou. Ik heb niet zulke groene vingers, dus ik hoop dat de boom de winter goed overleefd.
Op onze website vind je een aantal patroontjes met kippen. Leuk en niet te moeilijk. Ik mail je even!

AnitaS: bij ons staat het weekend meestal in het teken van de voetbal (eerst de 'klein mannen' die wij coachen en op zondag speelt Philippe). Met dit weer is het absoluut geen straf om te kijken!

@ Annelies, Francien & Inge: ik had er nog nooit gegeten, want ik vind de binnenkant er eigenlijk een beetje vies uitzien, haha! Maar van onze eigen boom, die moest ik natuurlijk wel proeven, en ze zijn heerlijk!

@ hoi Heleen! Leuk je hier weer te zien! Nu heb ik jou ook ineens weer gevonden ;o)

Elinor zei

Very cute, this turkey ! I love it !
Well, here in the Pyrenees, we had autumn in July. Now, there's summer in October, with 30 °C. Very good for my neighbor's fig tree. Its fruits are delicious ! ;-)
Hugs from France, Ellen !
Sylvie

Ellie's Quiltplace zei

@ Sylvie: the same here! It was very, very warm yesterday. We will have more 'Summer'days this week, but I think then Autumn will set in...

Ann zei

Hoi Ellie!

'k Heb deze zomer ook overwogen om een vijgenboom te kopen maar ben er nog niet aan toegekomen gezien het slechte weer! 'k Heb gehoord dat die boompjes zo lekker ruiken en dat je er heerlijk van kan eten is natuurlijk ook mooi meegenomen ;-!

Zoals eerder gezegd, heb ik geen quiltervaring, maar ik krijg ontzettend zin om eraan te beginnen ... zeker als ik alle mooie Dear Jane's op het net zie? Of is dat toch te hoog gegrepen (en moet ik misschien met iets kleins en simpels beginnen)? :-)
Verkoop jij ook toevallig dat boek in je webwinkeltje?

Groetjes,
Ann

P.S.: Ik vind dat je een mooie nieuwe webstek hebt, maar ik zou toch nog n's graag je foto's van de Provence bewonderen! :-)

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: ik raad iedereen aan een vijg te kopen, want het ziet er zo leuk uit! De bomen ruiken inderdaad héérlijk, maar, alleen als het echt warm weer is. Dat hebben we hier niet zoveel, maar als het dan zo is, dan heeft de boom een heerlijk volle, wat zoete geur. En de vruchten zijn heerlijk. Ook die groeien hier niet zo goed als in Frankrijk, maar dat maakt de oogst die je wel hebt, wel extra leuk!

Als je nog nooit hebt gequilt zou ik een Dear Jane niet meteen aanraden, daar is toch wel wat oefening voor nodig. Ik heb ook een paar jaar gewacht voor ik aan de mijne begon. Het boek vind je in verschillende (online) quiltwinkels, maar helaas niet in de mijne ;o)
Ik zou beginnen met eenvoudige blokken (bv de piramide, die is heel leuk én heel eenvoudig), want ook die geven een prachtig resultaat. En als je in de mogelijkheid bent om ergens een cursus te volgen, moet je dat ook zeker doen. Dat is niet alleen leuk en leerzaam, maar je leert ineens een paar quiltvriendinnen kennen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...