27 september 2011

Bezoek in ons nieuwe huisje...


Ondanks dat ik hier bij blogspot een fijn nieuw thuis heb gevonden, voel ik me soms nog een beetje onwennig. Ik was namelijk niet zeker dat mijn vriendin Sjaan mijn nieuwe thuis wel zou vinden...

Despite that I found a lovely new home here on blogspot, I felt a bit strange sometimes. I wasn't sure my dear friend Jane would find her way to my new home...


Maar laat me eerst even uitleggen, voor iedereen die onze blog nog maar pas volgt, en omdat de oudere verhaaltjes op web-log nog steeds kwijt zijn: Sjaan is de naam van mijn Dear Jane quilt, waar ik in 2007 aan begon. De bedoeling was dat ik 2 blokken per week zou maken, maar dat plan liet ik jaren geleden al varen. Ik maak de blokken wanneer ik er zin in heb, en inmiddels zijn er zo al 93 blokken gemaakt, waarvan er al 63 aan elkaar zitten.

But first of all, let me explain, for those of you who are new to following our blog and since older stories on web-log still are missing: Jane is the name I gave to my Dear Jane quilt, which I started working on back in 2007. I planned to make 2 blocks each week, but I abandoned that plan years ago. I make a block whenever I feel like it, and I've reached a total of 93 finished blocks now, of which 63 blocks are sewn to the top.


De reden waarom ik me nog wat onwennig voel, is enerzijds omdat ik wil blijven doorschrijven waar ik was gebleven op web-log.nl, anderzijds heb ik het gevoel dat heel de voorgeschiedenis van mijn verhaaltjes kwijt is, omdat ik niet naar oudere berichtjes kan verwijzen. Deze verhaaltjes en foto's zweven nog ergens in cyberspace rond...

The reason why I feel a little strange, is because on the one hand, I want to continue writing where I stopped at web-log.nl, on the other hand, I feel like the background of all of my stories is missing, since I can't refer to older posts. These stories and pictures are still floating, somewhere in cyberspace...


Hoe dan ook, ik ben blij dat Sjaan de weg naar mijn nieuwe huisje heeft gevonden. We werkten aan blok B-6 Wild Goose Chase (wilde ganzen jacht), dat uit Heel Veel Kleine Stukjes bestaat! Ik heb maar een klein beginnetje gemaakt, maar ik ben tevreden met het resultaat tot nu toe. Omdat ik bij mijn andere quiltprojecten met grotere stukken stof werk, is dit een leuke afwisseling.

However, I'm happy Jane has found her way to my new home. We worked on a new block, B-6 Wild Goose Chase, which contains Many Small Pieces! I made just a beginning, but I do like the result so far. Working with larger pieces of fabric in my other quilts, this is a lovely change.


Ondanks dat ik me een beetje ontheemd voel, ben ik blij dat ik toch weer een stukje van de voortgang van mijn Sjaantje met jullie kan delen!
Veel quiltplezier!

Despite feeling a bit strange, I'm happy to share the progress on my Dear Jane with you again!
Happy stitching!

29 opmerkingen:

Carin zei

Wat geweldig dat Sjaan je nieuwe huisje heeft gevonden !!! Veel plezier met je vriendin :-)

Patricia zei

Sjaan ziet er al prachtig uit,en met haar zal je je vast snel thuis voelen hoor!

Groetjes Patricia

Joyce zei

Natuurlijk weet ze je te vinden!! Het is hier immers echt Ellie's Quiltplace...of is het eigenlijk Quiltpalace ;o)

Jasmijn zei

Hoihoi, welkom bij blogspot hoor! En ik zie dat die lieve viervoeter ook zijn plekkie al heeft!!
Hij is wel heel mooi aan het worden hoor!!
groetjes van ons allemaal

Anoniem zei

Gelukkig maar dat ze je heeft gevonden, ik volg je nog niet zo lang en kijk met veel plezier naar al je mooie werken.
groetjes Marjolein

Ellie's Quiltplace zei

@ Carin: dat zal wel lukken ;o)

@ Patricia: het voelt alweer een stukje vertrouwder nu Sjaan er weer is, maar toch mis ik alle oude verhaaltjes. Zeker die van Sjaan, die gaan 'al' 4 jaar terug.

@ Joyce: haha! Er zijn veel mensen die onze naam verkeerd schrijven, maar zoals jij het nu zegt, op die toon, had ik het nog nooit bekeken ;o)


@ Jasmijn: Thijs moest het allemaal weer eens van dichtbij bekijken. Niet te schatten, die kat... ;o)

@ Marjolein: welkom en bedankt voor je complimenten! Jammer dat de oude blog niet toegankelijk is, daar stonden nog veel meer verhaaltjes op, maar dat zal hier tzt ook wel komen!

GRANNY'S HOUSE zei

Sjaan is modern en ze heeft waarschijnlijk haar TomTom gebruikt ;-)
Ze wordt wel heel erg mooi.

Groetjes
Ines

Elly's freubel hoekje zei

Het ziet er perfect uit
Je Sjaantje alsook je blog
En goed werk heeft nu eenmaal zijn tijd nodig
Kan me jou dubbel gevoel wel heel goed voorstellen
het is net of men alle bladzijdes met prachtige herinneringen heeft weggescheurd
Leeg vreemd, hoop dat het nog terug komt
Groetjes Elly

veerle zei

Wij zijn ook allemaal blij dat je weer terug bent. Ik lees altijd graag je posts :)

ria vogelzang zei

Toch fijn dat we je weer in blogland kunnen begroeten, hoor!
Liefs, Ria.

Annelies zei

Misschien ontheemd, maar je nieuwe stek ziet er al heel gezellig uit.

Karen zei

I'm glad Jane has made it to your new home. Hopefully all is not lost yet with your old blog.

Béa zei

Happy to find you again, Ellen ! Kiss

Guusje, zei

Wat is je sjaan toch mooi aan het worden en je ziet het ze is gewoon meeverhuisd en heeft het hier ook naar haar zin. En zo zien vind Thijs hem ook helemaal geweldig.

dutchcomfort zei

Je Dear Jane wordt prachtig! Fijn dat zoveel bloggers toch weer een blog zijn begonnen.

Als je jouw oude blog in google reader had staan kun je daarin nog de teksten vinden van je berichtjes. De foto’s zijn helaas verdwenen. Als je maar door blijft scrollen naar beneden dan zie de teksten van je oude berichten staan. Je kunt de tekst selecteren, kopieëren en misschien in een tekstprogramma opslaan.
Het is maar een ideetje!

Elinor zei

Stitch my own Dear Jane is one of my dreams...
So, I'll follow yours here. Thanks for sharing your progress, Ellen ! :-)

MiSala zei

Ellen the result has been wonderful.
Congratulations!

Erica zei

Prachtig je Dear Jane!

AnitaS zei

Sjaantje is een hele slimme mied hoor, die vind iedereen weer terug. Zis ook een hele mooie meid.

Ellen zei

Ellen wat word hij mooi, vind hem helemaal geweldig. Ja een nieuw huis is even wennen je moet er je plekje zien te vinden, t'heeft even tijd nodig maar t'komt vast goed !!
Gr, Ellen

Fien. zei

Natuurlijk heeft ze je gevonden, jullie kunnen toch niet zonder elkaar? en je weet het, samen sterk! Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Ines: dat zou ook goed kunnen. Sjaan is een hippe dame ;o)

@ Elly: ik vind het jammer dat alle verhaaltjes weg zijn, maar zeker die van Sjaan, want dat is toch al 4 jaar 'geschiedenis' waar elke keer weer een stukje wordt bij verteld. Hopelijk komt het allemaal terug online, en anders zullen we hier een nieuw dagboek beginnen, en oude herinneringen terug ophalen.

@ Veerle & Ria: ik ben ook blij er weer te zijn, maar zonder al die oude verhaaltjes en foto's voelt het toch nog een beetje anders en onwennig...

@ Annelies: blogspot blijkt heel gebruiksvriendelijk te zijn bij binnenhuis-klusjes-werk ;o)

@ Karen: I hope not, but since the migration is already taking more then a month, I'm afraid I have to start a complete new 'blog-diary'.

@ Béa: Hi! Nice to see you here again!

@ Guusje: Thijs moet er weer met zijn neus bovenop zitten, zoals een echte kat betaamd ;o)

@ Nicolette: Voor de teksten is het een goed idee! Jammer dat de foto's niet mee kunnen, want om alles dan uit te zoeken en terug online te plaatsen, dat is een enorm karwij :o(

@ Sylvie: who knows, maybe one day... ;o)

@ Manoli: thank you! Nice to meet you here!

@ Erica, Anita & Ellen: dankjewel! :o)

@ Fien: dankjewel! Inderdaad, Sjaan en ik vormen een goed team. Op naar de volgende blokjes ;o)

Inge zei

Ook ik wil nog even zeggen dat ik je Sjaantje schitterend vind.
Hetzelfde gevoel dat jij hebt met Sjaantje heb ik met mijn Grietje. Ook zij verblijft zonder voorgeschiedenis op mijn nieuwe blog en dat is, vooral ook voor nieuwe lezers, best lastig. Zij snappen er niks van waarom Celine opeens Grietje heet. Irritant Weblog.nl.......

Groetjes,
Inge

www.atelierlapjesendraadjes.blogspot.com zei

Hallo Ellie,

Je Sjaantje wordt erg mooi. Zelf ben ik er ook mee bezig en ook ik vind het leuk om te doen en werk er aan als ik zin heb. Op dit moment heb ik 8 rijen klaar en aan elkaar gemaakt. Daarnaast heb ik al 8 punten klaar. Deze zijn ook heel arbeids intensief, dus misschien handig om af en toe een punt te maken.
Mijn verrichtingen aan Dear Jane kun je zien op mijn web-log.
Verder maak je mooie dingen en ziet je web-log er leuk uit.

Groeten, Annet

Yvonne aka sommeke zei

Prachtig Sjaantje!
Ik hoop mee dat onze oude logjes weer boven water komen ....
Goe weekend!

Gert zei

Fijn dat Sjaan de weg gevonden heeft naar je nieuwe stek. Misschien heeft zij stiekum een TomTom geraadpleegd? Het ziet er mooi uit. *Ooit* hoop ik ook dat Sjaan eens bij mij op bezoek komt. (maar eerst moet Sylvia weer een langskomen: die is al *heel* lang niet bij mij geweest...)

Ellie's Quiltplace zei

@ Inge: misschien kunnen we stukje bij beetje de voorgeschiedenis wat herhalen. Zo komt het toch weer allemaal terug en is het alles voor iedereen ook weer duidelijk.

@ Annet: ik werk vanuit het midden dus de punten komen pas als laatste aan de beurt. Zo kan ik precies zien welke kleur/stof ik waar wil gebruiken. Dat ze arbeidsintensief zijn geloof ik maar al te graag!

@ Sommeke: misschien als we allemaal samen heeeeeel hard hopen..... ;o)

@ Gert: ik zal Sylvia naar je toe sturen, hier staat ze aan te kloppen, maar ik laat haar niet binnen. Met Sjaan is het al druk genoeg ;o)

Letty zei

Ben ook overgestapt van web-log naar blogger en het is inderdaad wel even wennen en jammer dat onze blog-voorgeschiedenis op dit moment grotendeels verdwenen is, maar hopen dat dat ooit wel weer goed komt.
Sjaan ziet er mooi uit, ben ook ooit begonnen maar ben nog lang niet zo ver als jij.

Ellie's Quiltplace zei

@ Letty: hopelijk komt alles inderdaad weer terug online. We wachten gewoon af. Ik ben blij dat we in de tussentijd hier verder kunnen bloggen, want ik begon het heel erg te missen.
Je Sjaan komt vanzelf wel. Ik ga ook helemaal niet snel. Ik ben al 4 jaar bezig en er zijn nog geen 100 blokken af, maar het gaat me om het plezier en dat beleef ik er zeker aan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...