25 september 2011

Over Mummetjes en hoe ik met quilten begon...


Onderlaatst was ik op bezoek bij Mams en ze gaf me een stapel restjes mee voor mijn piramidequilt. Toen ik juist begon met quilten, had ik zelf nog niet veel stoffen en mocht ik die van haar gebruiken. Het was halverwege de jaren 1990, toen vooral de patronen en stoffen van Debbie Mumm heel erg populair waren. Ik vond haar stoffen vaak mooier dan andere stoffen, vanwege de prachtige warme kleuren en de leuke, gezellige prints. Ondanks dat deze stoffen al meer dan 15 jaar oud zijn, gebruik ik ze nog altijd graag in mijn quilts. Ze gaan me nooit vervelen!

When I visited Mams a while ago, she gave me a pile of scraps for my pyramid quilt. When I first started quilting, I didn't have any fabrics of my own, and she let me use hers. It was back in the '90's, when Debbie Mumm fabrics and patterns where very, very popular. Often I preferred her fabrics over others, because of their warm colors and pretty prints. Eventhough these fabrics are over 15 years old, I still like to use them in my quilts. Somehow they never seem to bore me.


Mijn eerste (echte) quilt was een mini quilt met 4 zeilbootjes, gebaseerd op een patroon van Debbie Mumm. Ik heb het patroon een beetje aangepast, het kriebelde toen vast al om zelf patronen te ontwerpen ;o)

My first (real) quilt, was a mini quilt with four sailboats, based on a Debbie Mumm pattern. I changed the pattern a bit, I guess designing was already in my blood ;o)


Niet alle stoffen komen in mijn quilts voor. Sommige stoffen komen enkel in de van Mams voor. Je vraagt je wellicht af waarom ik ze dan in mijn quilt gebruik. Voor ik quiltte hielp ik Mams met haar quilts. Ik kon nog niet zelf naaien (ik was nog maar 8 jaar), maar ik mocht wel de lapjes aan elkaar spelden en de mallen voorzichtig op de stof overnemen. Veel van deze stoffen doen me dus denken aan hoe mijn liefde voor het quilten is gegroeid.

Not all fabrics actually appear in my quilts. Some fabrics are only used by Mams. You might wonder why I use them in my quilt. Before I started quilting I helped Mams while making her quilts. I couldn't sew yet (I was only 8 years old), but I loved pinning the fabrics for her and tracing templates. Many of these fabrics remind me of how my love for quilting grew.


Ik heb de stoffen bij de andere restjes gedaan, zodat ze later in mijn piramidequilt kunnen terugkomen, samen met de andere stoffen. Het is leuk om al deze stoffen weer eens te gebruiken, want ze brengen vele herinneringen boven...

Fijne dag!

I mingled the fabrics among my other scraps, so they will reappear in my scrap quilt later, combined with the other scraps. It's nice to use alle these fabrics again, it brings back memories...

Have a nice day!

19 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een mooie piramides. Als ik toch eens een emmertje tijd ergens had begon ik ook hier aan.
Fijne zonnige dag gewenst.

katrien zei

Succes met de piramides.
In die periode was ik ook fan van Mumm stofjes ,heb er ook een hele stapel liggen en moet zeggen dat ze nog zelden gebruikt worden.

inge zei

ik begon pas later met quilten, dus heb helemaal geen debbie mums. maar ik vind het wel leuk dat je op die manier er een echte herinneringsquilt van maakt

AnitaS zei

De mumstofjes waren ook de eerste stofjes die ik kende. Degene die mij quilten leerde gebruikte alleen deze stofjes. Leuk dat in je piramides alle stofjes waar je herinneringen aan hebt terugkomen.

GRANNY'S HOUSE zei

Leuk dat je daar je stofjes voor gebruikt, ik heb mijn dochters nooit aan het quilten gekregen en ik ben bang dat het nooit zal gebeuren ook.

Groetjes
Ines

Fien. zei

Mijn dochters quilten ook niet,het lijkt me leuk als je dat kunt delen.
Voor mij wordt het steeds moeilijker om niet aan de pyramides te beginnen.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: ik ben ook nog altijd op zoek naar de winkel die dat verkoopt ;o)

@ Katrien: ik gebruik ze nog regelmatig. Ik heb ook nog een aantal stapeltjes liggen, echt voor Mumm-patroontjes die ik ooit wil maken.

@ Inge: ik heb er zelf ook niet veel, daarom maakt het ze extra bijzonder, omdat dat specifiek de stoffen zijn die ik van Mams gebruikte.

@ AnitaS: de piramides worden een mengelmoes van allerlei herinneringen en het is fijn alles zo samen te voegen!

@ Ines & Fien: je weet maar nooit. Mijn zusje quilt ook niet, en veel dingen vindt ze ook niet zo mooi. Mams maakte voor haar een quilt met felle, effen kleuren op een zwarte achtergrond en dat vindt ze wel prachtig. Maar goed dat iedereen zijn eigen smaak en voorkeuren heeft!

Yvonne aka sommeke zei

Poging 2!
Mooi blok, je piramidekes en lekker kleurig!
(ik zit op m'n handen)

Atelier Ullizee zei

Ik was vroeger ook weg van Debbie Mumm, kocht leuke stofjes om later te gebruiken. Ik heb er dus nog heel wat... Fijn dat je het quilten zo vroeg al mee kreeg, ik hoop dat mijn dochter ook de patchwork microbe te pakken krijgt, ik doe mijn best.

Ellie's Quiltplace zei

@ Yvonne: Misschien moet je daar gewoon snel vanaf komen ;o)

@ Natascha: wie weet! Ik was altijd wel graag met lapjes en draadjes bezig, ik maakte vanalles voor mijn pop. Dat leek nog nergens op, haha. Met de Mummetjes kreeg ik het quiltvirus echt te pakken en het is nooit meer weggegaan ;o)

Irena zei

ellie wat een discipline heb je,en de piramide groeid geweldig,trouwens onze eerste les bij Jacqueline achter de rug veel te kort,groetjes irena

Inge zei

Wat een leuk verhaal over die Mummetjes. Ik heb hier ook nog allerlei restjes liggen, ben daar ook heel lang een liefhebber en verzamelaar van geweest.

Groetjes,
Inge

Ann zei

Hoi Ellie,
't Is hier leuk op je nieuwe blog! ;-)
Je piramidequilt is echt groot aan het worden. Mag ik je ook zeggen dat ik de presentatie in het begin super vond = in de vorm van sterren. Zou dat ook niet iets kunnen worden?
Groetjes,
Ann

P.S.: Ik zou ook echt graag willen beginnen quilten, maar heb de moed nog niet gevonden tot nu toe.

Anoniem zei

Leuk hoor, om hier je eerste quilt te zien. Veel plezier met je piramides: het ziet er al vrolijk uit.

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: leuk dat je het naar je zin hebt gehad bij Jacqueline! Hoe meer piramideblokken ik heb, hoe leuker het er gaat uitzien. Het geheel, met al die verschillende stofjes, staat zo gezellig!

@ Inge: zelf heb ik er lang niet zoveel als Mams. Toen ik begon met mijn eigen lapjes-voorraad te sparen, liep het Mumm-tijdperk wat op z'n einde. Dat neemt niet weg dat ik de stoffen nog altijd geweldig leuk vind!

@ Ann: welkom! Ik vond de sterren ook heel leuk, en dat is zeker een idee voor later, maar met de afmeting die ik voor de piramides had, kwam dat patroon niet zo goed uit. Maar... restjes genoeg, dus wie weet ;o)
Voor quilten heb je geen moed nodig, gewoon veel zin en enthousiasme en een goede uitleg/cursus, en dan komt het vanzelf goed!

@ Gert: je eerste quilt blijft toch altijd iets speciaals. Ook al is hij al 16 jaar oud, ik hang hem toch bijna elke zomer op.

Karen zei

I still have one piece of Debbie Mumm fabric that is many years old. I use a piece of it now and then in my quilts. It was from the Noah's Ark fabrics.

Ellie's Quiltplace zei

@ Karen: I like the 'Noah's Ark' series a lot! You can see some of the fabrics in the pictures. I love the cute animals, but many prints are quite large and I didn't use much of the fabric yet. Well see, maybe I can use some in my scrap quilt ;o)

Karen zei

Cute sailboats!!! I love the old and new fabric just the same. You can always find the perfect place for it in a quilt.

Ellie's Quiltplace zei

@ Karen: I agree! I've never seen more perfect Autumn and Winter colors then in her fabrics (and Sandy Gervais... I love her fabrics too!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...