24 november 2016

Quilt en zo...

Het Nederlandse tijdschrift Quilt en zo is momenteel bezig met een heropleving: nieuwe uitgever, nieuwe website, nieuwe patronen,... Als onderdeel daarvan vroegen ze enkele quiltblogsters om af en toe een stukje te willen schrijven op het eigen, nieuwe blog van Quilt en zo. 

The Dutch quilt magazine Quilt en zo recently had a makeover: new publisher, new web site, new patterns,... As a part of that, they asked several quilting bloggers to write a blog post on the Quilt en zo blog every now and then.Recent hoorde ik in blogland enige terughoudendheid om hierop in te gaan. Geen verloning, mogelijke censuur, commerciële doelen,,... De meningen zijn verdeeld.
In mijn contact met Quilt en zo kwam dit echter helemaal niet zo naar voren. Ik heb besloten dat ik mij hier dus graag voor wil engageren. Quiltsters inspireren, daar gaat het immers om, niet om het commerciële. En alle kanalen die hiervoor kunnen dienen zijn dan ook welkom.

I noticed there was a difference of opinion in 'blogland' on this topic. No payment, possible censorship, commercial purposes,... Nothing of this sort was mentioned in my contact with Quilt en zo, so I decided I would like to  be part of this. Inspiring other quilters, that's what it's all about in fact, not commercial objectives. Every new channel to do so can be seen as an opportunity. 


Los daarvan blijf ik natuurlijk op mijn eigen blog onze nieuwtjes plaatsen, net zoals dat altijd al geweest is. Daar verandert niets aan.
O ja, wil je ons graag ook bij Quilt en zo volgen? Zondag kun je ons eerste verhaaltje lezen op hun website!

Fijne avond!

Besides that, I will continue to post all EQP news on my own blog, nothing is going to change about that!
O, would you like to follow us on Quilt en zo as well? You can read our first post on their website next Sunday!

Have a nice evening!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk dat je dit gaat doen. Ik heb juist het laatste nummer van mijn abonnement gehad en het viel mij weer zo tegen. Het hele jaarabonnement al. Dus ik heb het opgezegd. Maar met wat jij schrijft, zal ik eens een los nummer kopen. Succes ermee. Groetjes Wilma

Anoniem zei

Leuk om je verhaal in een quilt tijdschrift te lezen. Voor jou is het schrijven in zo'n tijdschrift anders dan voor iemand die alleen een blog schrijft. Veel schrijfplezier.
Gezellige dag
groetjes, Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Heerlijk ,er is al genoeg negativiteit in de wereld ,ben blij dat jij er anders over denkt.
Ik zal het stukje zeker gaan lezen,veel succes.

Gr Ans.

Dientje zei

Een tijd kocht ik losse nummers. Vond het de laatste tijd tegenvallen. Ik ga nu maar weer eens kijken. Hopelijk wordt het leuker. Aan jouw blogs en die van Judith en Wietske zal het niet liggen. Ik wacht af. Succes. Dientje

quilting Jeannet zei

Veel plezier met het schrijven voor het blad Ellen......;)

Unknown zei

Ben net gaan piepen op de website! Niet alleen een naald maar ook een pen doet het goed in jouw handen:). Je weet je blogjes, nieuwsbrieven ed steeds heel leuk vorm te geven! Veel succes met deze- weeral nieuwe-uitdaging!
Groetjes, Martine

conny's quilts en creaties zei

Succes Ellen. Ik ben zo'n blogger die werd gevraagd en dat niet zag zitten. Ik hoop dat het jou wel lukt naast al jouw drukke bezigheden en dat het geen moeten wordt. (iets waar ik wel bang voor was) groetjes, Conny

Marguerite zei

Heel veel succes.
Je blog lees ik altijd met heel veel plezier.

Ellie's Quiltplace zei

Bedankt allemaal voor de leuke reacties! De kennismaking staat er vandaag al op, binnenkort volgen de blogverhaaltjes :o)

GewoonAleid zei

Leuk dat je in het tijdschrift gaat schrijven. Ik ben nog maar een beginner en ben wel benieuwd waarom er zoveel kritiek is op het blad? Ik vind het dus best een leuk blad, maar goed, voor mij is veel leuk, omdat je net begint natuurlijK!, Ben erg onder de indruk van alle info die ik overal zie en lees....tis soms wel veel..maar ben echt verslingerd eraan geworden! Groeten Aleid

Ellie's Quiltplace zei

@ Aleid: er zijn bij alles voor- en tegenstanders. Zeker als beginner haal je overal mooie ideeën en inspiratie uit. Als je wat langer quilt heb je ook al wat meer gezien en wordt je misschien wat kritischer, wat niet per se betekent dat het ene blad, patroon of boek dan beter is dan het andere. Dat blijft altijd heel persoonlijk. Ik zou zeggen: lekker blijven genieten van het lezen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...