25 september 2016

Quiltgroep GADEP, kasteel Le Paige en prachtige quilts!


Waar zal ik beginnen...

Where shall I begin...


Bij de dames die ik vorig jaar op de beurs in Maastricht ontmoette en die me vertelden dat er dit najaar een quilttentoonstelling zou zijn in Herentals?

With the ladies who I met at the OEQC in Maastricht last year? And who told me that this Autumn there would be a quilt show in Herentals?


Of bij mijn Herentalse collega, die me via Whatsapp een foto stuurde van een artikeltje in de krant over een tentoonstelling van quiltgroep GADEP en dacht dat ik dat misschien wel leuk zou vinden?

Or with my colleague from Herentals, who send me a picture via Whatsapp, from a small article in the newspaper, to let me know there was a quilt show from the GADEP quilters which I might like to see?


Of door een Facebookberichtje dat ik toevallig tegenkwam en waardoor ik dacht: "ik ga zeker een kijkje nemen!"

Or with a Facebookpost I came across, and which made me think: "I definately want to visit the show!"


Een bezoekje aan de tentoonstelling en een spontaan voorstel (klik) maakten dat ik, geheel onverwacht, de volgende 3 zondagen ook nog daar was...

A sudden proposal during my visit (click) made that I was there the next 3 weeks as well...


... maar dan, zoals je weet, niet als bezoeker, maar wel met mijn quilts en patroontjes!

... but this time not as a visitor, but with my quilts and patterns!


Wat een prachtige setting! Met buiten torentjes, zuilen, trapjes en versieringen,...

What a wonderful setting! Towers, pilars, steps and decorations on the outside...


en binnen hoge plafonds, deuren waar ook reuzen zonder bukken met gemak door konden, krakende houten trappen, prachtige schilderingen en tegeltjes die meteen quiltinspiraasie geven,...

high ceilings, doors through with a giant could walk without bending his head, creaking wooden stairs, beautiful paintings on the walls and ceilings and very inspirational tile floors...


Er waren meer dan 100 quilts tentoongesteld in de prachtige hal en kamers.

There were over 100 quilts displayed in the hall and chambers.


Veel te veel moois om allemaal in één verhaaltje te plakken...

Way too many beautiful things to show you in just one post...


... daarom zal ik ze (net als de foto's van Sainte-Marie-aux-Mines, die kun je intussen allemaal bekijken) binnenkort in een speciaal fotoalbum op mijn Facebookpagina zetten.

... so I will make (just like for the Sainte-Marie-aux-Mines pictures, which are all online now) a special photo album on my Facebook page.


Zelfs niet-quilters waren onder de indruk van alles dat er te zien was. Therese Keppens en co hadden dan ook een prachtige tentoonstelling gemaakt!

Even non-quilters were impressed by the beautiful quilts. Therese Keppens and co had put together an amazing show!


Gelukkig hadden de dames (en heren, want die hielpen ook allemaal mee!) voldoende koffie, thee en lekkers voorzien voor iedereen die even wilde bekomen van al het moois dat er te zien was. Daarnaast kon je ook lekker wandelen door de aangename parktuin met bijzondere kunstwerken en een prieeltje vanwaar de bewoners van het kasteel vroeger goed zicht hadden op de voorbijrijdende treinen (toen nog een curiositeit! :o) )

Downstairs, the ladies (and gentlemen, because they were all there to help!) made sure everyone had a cup of coffee or tea to enjoy with some pie. One could also take a walk through the garden and take a look at the artworks and the gazebo, from which the occupants of the castle had a good view on the passing trains (which back then were a curiosity! ;o) )


Philippe - chauffeur van dienst - kwam me altijd brengen en halen. Hops, quilts uit de auto, weer in de auto,... het is altijd een hele volksverhuizing en een beetje passen en meten want mijn autootje is niet zo heel groot, maar intussen hebben we er handigheid in.

Philippe - my driver every Sunday - brought me and picked me up again. Quilts out of the car, and back in the car... it's quite a 'migration' as we say in Dutch, and it's a challenge to fit everything in my little car. But after a couple of times, we managed very well.


Hoeveel stofjes en patroontjes we zouden moeten verkopen om een kasteeltje zoals dit te kunnen kopen, vroeg Philippe zich af, terwijl ik alle quilts en patroontjes een plaatsje gaf. Hij zag het al helemaal voor zich. Maar stil thuiskomen na een avondje op café met de voetbalvrienden, dat zit er met al die krakende trappen en vloeren wel niet in ;o)

How many fabrics and patterns do we have to sell to be able to afford a 'house' like this, Philippe wondered, while I was unpacking my quilts and patterns. He could picture himself living here. But coming to bed quietly after a night with his friends, seems quite impossible with all those creaking floors ;o)


'n Dikke merci aan Therese, Marte, Gerda en alle andere dames van quiltgroep GADEP voor de uitnodiging en de goede zorgen en vooral een grote pluim voor de schitterende tentoonstelling!

Fijne zondag! *Zwaai*

A huge 'thank you' to Therese, Marte, Gerda and the ladies from GADEP for inviting me and taking care of me and my patterns and congratulations to a wonderful show!

Have a nice Sunday! Bye!

12 opmerkingen:

Mhalmavanwees zei

Wauw Ellen wat ontzettend mooi. Volgens mij heb ik jouw naam al een paar keer verkeerd geschreven. Dat vind ik heel erg. Sorry daarvoor.
Ik kijk nu al uit naar de foto's. Wordt er elk jaar een quilttentoonstelling gegeven? Prachtige omgeving, mooie ambiance. Schitterend.
Fijne zondag.

Dientje zei

Ik zou ook geen betere plaats weten om jouw quilts te hangen / neer te leggen. En die krakende trappen moet je dan maar voor lief nemen. Philip krijgt vast een kamer beneden om na de voetbal niet de trap op te hoeven. Heerlijk zoveel ruimte. Maar of het praktisch is? Poetsen ipv patchen en quilten. Maar fantaseren is leuk.
Fijne zondag. Groet, Dientje

Ellie's Quiltplace zei

@ Maud: geen probleem ;o) Er is niet elk jaar een tentoonstelling, want het is heel veel werk om het te organiseren en het is natuurlijk ook leuk als er elke keer iets nieuws te zien is en niet elk jaar dezelfde quilts. Therese wilde het misschien wat rustiger aan gaan doen, maar er was veel vraag al naar een volgende tentoonstelling, dus we zullen zien. Ik zal het zeker laten weten als het weer zou zijn!

@ Dini: dan mag hij slapen in de personeelsvertrekken in de kelder, haha! En als we dan toch genoeg geld hebben, dan neem ik natuurlijk ook wel een poetsvrouw en een tuinman ;o)

Truus zei

Wat een prachtige locatie voor de quilts om op te hangen. Je weet bijna niet waar je het eerste zal kijken -de omgeving of de quilts.
Dank voor alle foto's en ik ga kijken op je fb pagina naar de nieuwe foto's van deze tentoonstelling.
Gezellige zondag
groetjes, Truus uit Drenthe

10 zei

Het was een hele mooie tentoonstelling en een locatie met warme uitstraling! Het is vast ook een hele kunst om het allemaal zo mooi te hangen en leggen zodat elke quilt goed tot zijn recht komt. Het is fijn om via de foto's nog eens terug te kunnen kijken! Groetjes, Martine

Ineke zei

Inderdaad, wat een geweldige plaats om quilts te exposeren, schitterende foto's trouwens!
Fijne zondag

monne-floor zei

Het was echt de moeite waard om te gaan kijken ik heb veel ideeën op gedaan zowel van de quilt's als van de beelden .

Guusje, zei

Dat ziet er geweldig uit. Wat zul je genoten hebben.

BezigeBijMirjam zei

Hele mooie quilts in een even mooie ambiance. Dat was voor jou zeker geen bezwaar om in dat kasteeltje 3 dagen door te brengen met jouw quilts en patroontjes.

Elvira zei

Que bonitos quilt estarías emocionada de verlos en directo, colores texturas etc.
Gracias por mostrarlos
Besos

maria zei

Ja mooie tentoonstelling, dat hebben de Dames heel mooi gedaan proficiat allemaal en het kasteel is ook heel mooi en verzorgd met vloeren in patchwork hé Ellen.
Jou standje was ook helemaal in orde hoor met je prachtige quilts.
Groetjes
Maria

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: ze staan erop ;o)

@ Martine: ze hebben er heel veel werk mee gehad, maar het was heel geslaagd!

@ Ineke: dankjewel :o)

@ Simonne: dat geloof ik! Al blijf ik wat mijn twijfels houden bij de glimmende pinguin waar ik vanaf mijn plaatsje uitzicht op had, LOL!

@ Guusje: het was heel mooi en ook super gezellig! Alle dames en heren hielpen mee en waren allemaal even enthousiast!

@ Mirjam: Dat was zeker geen straf en het was ook nog eens naast de deur!

@ Elvira: you're welcome ;o)

@ Maria: dankjewel :o) En inderdaad zoveel quiltideeën op de vloeren, maar ook in de muurschilderingen! Waar gaan we eerst mee beginnen...? ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...