5 mei 2016

Workshop en Show & Tell bij De Potterije...


Afgelopen zaterdag ging ik met 2 antieke wasmanden, gevuld met quilts, op pad naar De Potterije in Lokeren. Daar wilden 11 dames graag meer leren over de Switch! en kwamen er 's middags nog een paar dames bij voor de Show & Tell.

Last Saturday, I took my 2 antique laundry baskets filled with quilts to De Potterije in Lokeren, where 11 ladies were eager to learn more about the Switch! and 5 more would join us for a Show & Tell in the afternoon.


De dames uit Antwerpen, onder leiding van Gerd, deden ook mee. Wat een leuke verrassing! Ik ken ze al zo lang!
Ondanks dat veel van de deelneemsters al flink wat quiltervaring hadden, heeft iedereen (inclusief ikzelf!) tijdens de workshop weer dingen bijgeleerd. Van 'lelijke lapjes' tot kleurencombinaties en van het aan- en afhechten van je draad tot 'de buurman'.

What a surprise that my quilt friends from Antwerp joined! They had kept their coming a secret and it was so nice to see them again! 
Eventhough many ladies were already very experienced quilters, everyone (including myself!) learned something during the workshop. From 'ugly fabrics' and color combinations, to securing your thread and 'neighbours'.


Dit is het begin van Gerd's Switch! Ze had de stofjes al allemaal geknipt en heeft ze de avond na de workshop meteen allemaal uitgelegd en genummerd zodat ze deze week tijdens de quiltuitstap  naar Nederland meteen aan de slag kan! Dankjewel voor de lieve mail en foto's :o)
" Lieve Ellen!
De dames en ikzelf ook natuurlijk hebben van je workshop genoten , de locatie is op zich al reuzefijn, en de presentatie en de geschiedenis van jou quiltgebeuren en verder naar het ontwerpen van je eigen patchwork stofjes was super !
Gisterenavond was mijn bedje nog bezet met genummerde lapjes voor de switch ! Ik heb flink moeten doorwerken voor ik onder de wol kon , mr tis me gelukt. " 

This is the start of Gerd's Switch! She had already cut all the fabrics and put them in place the evening after the workshop, so she could get started right away! 


De Show & Tell vond plaats in de keuken, waar iedereen onder het genot van een kopje koffie, allerlei lekkers en een glaasje champagne de quilts konden bekijken. Ik begon met mijn allereerste quiltje, alweer 20 jaar geleden gemaakt. Het zit vol fouten, maar het blijft heel dierbaar.

The Show & Tell took place in the kitchen, where everyone could enjoy coffee, cake and champagne and have a clear view on the quilts. I started by showing my very first quilt, which I made 20 years ago. It's full of mistakes, but very special to me!


Natuurlijk had ik ook de quilt en het placemat dat ik van onze Past & Present collectie heb gemaakt, meegenomen.

Of course, I also brought the quilt and placemat I made from our Past & Present collection.


Bedankt Marleen en Dirk, om deze gezellige dag te organiseren. Bedankt Gerd en Els voor de foto's. Bedankt Marleen en Lutgard voor het helpen omhooghouden van de quilts (vooral met de Switch! hebben we spierballen gekweekt, LOL!) En bedankt aan alle dames om er bij te zijn geweest op deze fijne dag! :o)

Thank you Marleen and Dirk, for organising a wonderful day. Thank you Gerd and Els for the pictures. Thank you Marleen and Lutgard for helping me hold the quilts (we sure have excersised our muscles while holding the Switch! LOL!) And thanks to all ladies for spending a lovely day with us! :o)


PS. Er staan nog nieuwe workshops en Show & Tells op het programma, bij De Potterije en op andere locaties. Maar daarover later meer!

PS. New workshops and Show & Tells are planned, at De Potterije and other locations! More about that later!


8 opmerkingen:

Els Duyts zei

Graag gedaan wat de foto's betreft. Ik heb de workshop niet meegemaakt maar heb genoten van de show&tell!

Mireille zei

Wat leuk om zo mee te genieten met de foto's,
en gelukkig ook een prachtige foto van
mij favoriete quilt de Ile aux fleurs,
wat is het toch een prachtig patroon :-)

10 zei

't Lijkt me een hele leuke dag! Onlangs gingen we met de trein naar Gent en stopten we in Lokeren. Toen dacht ik nog:"Dat is niet ver van huis en ergens dichtbij moet de Potterije zijn:)" Ik zal je agenda in de gaten houden en dan kom ik ook eens kijken en luisteren! Fijn (lang)weekend! Martine

Ineke zei

Ziet er allemaal gezellig uit!!! Prachtige foto's

Truus zei

Dank voor de mooie foto's zodat wij er ook een beetje bij waren.
Leuk dat er nog meer van deze ontmoetingen komen en ik hoop en duim dat het ook hier in de buurt zal zijn al is dat voor jou verder weg.
Zonnige dagen
groetjes, Truus uit Drenthe

Kleine Vingers zei

Hallo Ellie, na het zien van je prachtige Switch quilt bij Jookies is mijn moeder gisteren gelijk begonnen met het snijden van stofjes voor haar Switch quilt. En ook ik zit erover te denken om te beginnen, het is zo verleidelijk. Nogmaals hartelijk bedankt dat we je quilt mochten zien. Jammer dat ik vergeten ben er een foto van te maken.
Groeten Aurora

Ellie's Quiltplace zei

@ Aurora: Wat leuk om te horen dat je moeder direct begonnen is! Ja, hij is zeker verleidelijk. Ik vind het soms jammer dat de top al af is. De blokjes waren zo leuk om te maken. Elke keer weer anders. Hopelijk hebben jullie nog een fijne vakantie gehad. Het weer was alvast schitterend!

Unknown zei

Dankie vir die pragtige fotos - fantastiese kwilts - so inspireerend �� waar mag ons die patroon van die kwilt op die sesde foto koop - fiona.fbp@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...