5 maart 2016

Parijs...


Afgelopen zondag ging ik naar Parijs. Ik had er een afspraak met een groothandel om de mogelijke verkoop van onze stoffen te bespreken. Maar omdat mijn afspraak pas om 4 uur 's middags was, besloot ik eerst even de stad te bezoeken.

Last Sunday, I went to Paris, to meet with wholesale companies to discuss the possibilities of selling our fabrics. But because my appointment was at 4 in the afternoon, I decided to visit the city first.


Na 3,5 uur in de auto en een grondige grenscontrole (wat na al die verschrikkelijke aanslagen helaas nodig is...) parkeerde ik mijn auto onder het gebouw van de Philharmonie de Paris.

After a 3,5 h drive and border control (unfortunately that's necessary after the terrible attacks that took place...) I parked my car at the Philharmonie de Paris.


Dit moderne gebouw is vorig jaar geopend en ondanks dat ik veel liever oude dan moderne gebouwen zie, vond ik dit een waar kunstwerk. De aluminium vogels op de gevel leken in het zonlicht wel tot leven te komen.

This modern building opened last year and eventhough I prefer old building over modern ones, this one was really beautiful. The aluminium birds on the facade really came to life in the sunlight.


Ik pakte de metro naar Montmartre. Philippe en ik waren samen enkele jaren geleden al eens in Parijs geweest en toen hebben we Montmartre 's avonds bezocht, toen het donker was. Dat was heel mooi en gezellig, maar ook in het daglicht is het er prachtig. In het park op de heuvel was al het al volop lente!

I took the subway to Montmartre. Philippe and I visited Paris a couple of years ago and saw Montmartre by night, which was very beautiful, but it was nice to see it in daylight as well. In the park on the hill were so many signs of Spring!


Er stonden drommen mensen aan te schuiven om de Sacre Coeur te bezoeken, dus besloot ik die links te laten liggen en Montmartre zelf te verkennen.

Crowds were waiting to visit the Sacre Coeur, so I decided not to, and to visit Montmartre instead.


In de smalle straatjes van deze 'artiestenbuurt' is vanalles te zien...

It's fun to walk through the narrow streets, because there's so much to see in this 'neighbourhood of artists'...


... zoals keramiekwinkeltjes die hun waren buiten in het zonnetje tentoonstelden...

... like ceramics shops, displaying their merchandise outside in the sunlight...


... kunstgallerijen voor hen die graag iets duurders kopen, zoals een 'waterig' horloge ;o) ...

... art galleries if you like something more expensive like a watery watch ;o)...


... cafés...

... bars...


... restaurants...

... restaurants...


... en nog meer 'kunst' in de vorm van de typisch Franse advertenties.

... and more 'art' galleries with the typical french advertisements.


Schilders, zangers, muzikanten... je vond er op elke straathoek terug. Montmartre is zo'n gezellige, levendige wijk!

Painters, singers, musicians,... seemed to be on every corner of the street. Montmartre is such a lovley, vibrant neighbourhood!


Maar ik wilde niet alleen Montmartre zien, dus nam ik de metro naar het Île de la Cité, het hart van Parijs. Daarover een volgende keer meer...

Fijn weekend!

Montmartre that wasn't all I wanted to see in Paris. I took the metro to the Île de la Cité, the heart of the city. But that's for another post...

Have a great weekend!


8 opmerkingen:

Dientje zei

Als je daar dan toch bent, haha. Ik zou ook zulke combi's maken. Leuk. Gr. Dientje

Ellie's Quiltplace zei

@ Dini: voor een half uurtje op en af naar Parijs vond ik wat te zot ;o) Ik had veel geluk dat het mooi weer was. Koud, maar droog en 's morgens scheen de zon. Heerlijk!

Truus zei

Hè net nu het leuk gaat worden hou je op met vertellen! Al weer heel wat jaren geleden dat wij voor het laatst in Parijs waren. Dat was in 1993 denk ik.
De vogels in de rand van het dak van dat nieuwe gebouw is mooi voor een quilt.
Gezellig weekend
groetjes, Truus uit Drenthe

10 zei

Hallo Ellen,
ik was nog nooit in Parijs maar zo door jouw ogen gezien lijkt het een hele leuke stad! Ik ben al benieuwd naar het vervolg:)
Groetjes, Martine

Ineke zei

Herinneringen komen allemaal weer naar boven bij het zien van de foto's genomen in Montmartre. 1984, weekendje Parijs, nooit meer geweest, jammer genoeg.
Fijne zondag

Annie Kingma zei

Deze maand word jongste dochter 42 jaar, toen zij 1 jaar werd,
waren wij met een personeel uitje in Parijs.
Zolang geleden, maar de straatjes en Montmartre
zal het nooit vergeten denk ik
Groetnis Annie

Saskia Smit zei

En horen we dan ook hoe het is gegaan met je stoffenpraatjesafspraak?

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: de vogels deden me denken aan Escher, zoals ze in elkaar verweven zijn. Zou inderdaad een quiltpatroon kunnen zijn!

@ Martine: het is een prachtige stad, echt de moeite van een bezoekje waard!

@ Ineke: dat is inderdaad al even geleden! Wie weet komt het er nog eens van om opnieuw een bezoekje te brengen!

@ Annie: de stad is heel mooi, maar Montmartre is zo gezellig! Ook ik herinnerde me het nog heel goed van de vorige keer dat we er waren, al was dat wel minder lang geleden dan jij ;o)

@ Saskia: voorlopig kan ik daar nog niet te veel over zeggen. Eerst maar eens zien hoe alles loopt. Maar sowieso hou ik jullie op de hoogte rond de stoffen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...