14 februari 2016

'n Mini van Restjes: Susan's Scrap Quilt


Heb je onze nieuwsbrief gelezen? Dan heb je ons nieuwe patroon 'Susan's Scrap Quilt' al voorbij zien komen.

Have you read our Newsletter? Then you already saw our new pattern: Susan's Scrap Quilt.


Ik heb veel van mijn restjes in deze mini gebruikt: rood van mijn Pins & Needles Winter speldenkussen, lichtpaars uit een Thimbleberries quilt die ik járen geleden maakte, donkerblauw uit een winterquilt waaraan ik 12 jaar geleden begon en die nog altijd niet af is... en nog veel meer!

I used several of my scraps for this mini: red from my Pins & Needles Winter pincushion, light purple from a Thimbleberries quilt I made years ago, dark blue from a winter quilt which I started 12 years is ago and is still not finished... and much more!


Ik heb er zelfs het roze lapje met de tulpenveldjes in gebruikt. Dat is zo één van die lapjes waarvan ik achteraf niet zeker was waarom ik het had gekocht... Ik vind er echt niks aan, maar de kleur past perfect bij alle rest. En om dan maar snel van die Fat Quarter af te geraken, heb ik het ook als achterkant gebruikt.

I even used the pink fabric with the oval tulip fields. It's one of those fabrics of which I was not sure why I had bought it... I don't really like it, but the color matches great with everything else.
And to get rid of this Fat Quarter asap, I used it for the backing as well.


Achteraf had ik er spijt van, want die kleur, ja, die was toch wel heel handig en die had ik vast in andere scrap quilts ook nog wel kunnen gebruiken. Gelukkig had Jacqueline de stof nog in de winkel, dus ben ik nu weer de gelukkige eigenaar van een nieuwe FQ ;o)

But afterwards, I felt a bit sorry, because this color is so great, I definately could have used it in future scrap quilts. Luckily, Jacqueline had some of the fabric left, so I'm not the proud owner of a new FQ ;o)


Rond de bloemen heb ik echo quilting gedaan. Het is niet iets dat ik meteen bij elke quilt zou doen, want het is verschrikkelijk veel werk en ik denk ook niet dat het overal bij past. Maar in deze quilt staat het heel leuk.

I have tried echo quilting around the flower. It's not something I would do in every quilt, because it's a lot of work and I don't think it would fit every type of quilt, but in this quilt, I think it turned out just lovely.


Zin om met je eigen Susan's Scrap Quilt aan de slag te gaan? Kijk voor het patroon in onze webwinkel en  kom maar op met die restjes! ;o)

Fijne dag!

Can't wait to start your own Susan's Scrap Quilt? Look for the pattern in our web shop and bring out those scraps! ;o)

Have a nice day!


8 opmerkingen:

Dientje zei

Is leuk geworden. Weer warm en sfeervol. Groet, Dientje

10 zei

Mooi quiltje! Het echoquilten rond de bloemen geeft een heel leuk effect! Het verhaaltje van het roze stofje waar je eerst vanaf wilt en dan toch niet zonder kunt klinkt heel herkenbaar!
Groetjes, Martine

Truus zei

Mooi is dit quiltje geworden en warm van kleur. Herkenbaar je verhaal over dat ene lapje.
Gezellige avond
groetjes, Truus uit Drenthe

Mhalmavanwees zei

Ik vind het prachtig Ellie. Ik vind echo-Quiltnieuws juist erg leuk, komt het motief mooi naar voren. Echt heel mooi!

Mhalmavanwees zei

Ik bedoel echo-Quilting! Sorry. Tablet was sneller dan ik!

Ineke zei

Wat een mooi patroon!!! En een snoezig quiltje! Mis nog maand-quiltjes januari op Pinterest.
Liefs, Ineke

Ellie's Quiltplace zei

@ Dini: dankjewel :o)

@ Martine, Truus: het kan soms gek gaan met stofjes. Ik zal er in eerste instantie wel iets in gezien hebben hoor, toen ik heb kocht. Maar ach, dat maakt het juist ook weer zo leuk!

@ Maud: ik vind het ook heel leuk, maar het hangt van de quilt af. Bij applicatie past het goed, maar bij patchwork bijvoorbeeld weer niet altijd.

@ Ineke: Februari stond er nog niet op, dat heb ik gedaan :o) Welke mis je nog van januari?

Ineke zei

Oh sorry Ellen, ik zie het quiltje van januari er in, maar staat die van Inge er niet in van de maand januari?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...