8 januari 2016

De uitslag...


Nogmaals bedankt voor al jullie lieve commentaren op mijn blogje over Thijs vorige week. We hebben intussen de uitslag van het labo gekregen: de blaasproblemen worden veroorzaakt door steentjes in de blaas. Dit verdwijnt hopelijk met speciaal voer, medicatie en een ontstekingsremmer. Zo niet, dan moet het chirurgisch verwijderd worden, maar zover is het gelukkig nu (nog) niet.

Thank you again for your sweet comments on my blog on Thijs last week. In the meanwhile we have received new from the laboratory: the problems with his blatter are caused by blatter stone, which hopefully will disappear with special food, additional medicine and anti-inflammatory drugs. If not, they will have to remove the blatter stones surgically.


De problemen met zijn longen worden veroorzaakt door een chronische ontsteking die hij waarschijnlijk al 8 jaar heeft en waartegen alle anitibiotica die hij al heeft gehad niet voldoende konden helpen. Nu moeten we hem 'aerosollen', twee keer per dag. We hebben het nu al twee keer geprobeerd en de eerste 5-10 minuten houdt hij zich goed, maar daarna is hij het beu en wil hij uit zijn reismandje. De dierenarts zei dat de meeste katten er redelijk snel aan wennen, dus hopelijk is dat ook bij Thijs zo.

The lung problems are caused by a chronical infection, which he's probably been suffering from for already 8 years and which didn't go away with the many antibiotics he has had. We now have to try aerosol therapy, two times each day. We have tried it twice now and he's quite OK for the first 5-10 minutes, but then he really wants to get out of his cat carrier. The vet assured me most cats get used to it quite quickly, so I'm hoping the same for Thijs.


Door al dat gedoe moet hij wel even niks meer van me hebben, ik ben immers degene die hem altijd die vervelende medicatie geeft en hem in zijn mandje stopt. Philippe is gepromoveerd naar favoriete knuffelpartner, maar als die er niet is, komt hij na wat wikken en wegen toch nog gewoon naar mij ;o)

Fijne dag!

In the meanwhile, he's a bit mad at me for doing all those unpleasant things to him. Philippe now is is his prefered cuddle partner, but when he's not there, I'm still second best ;o)

Have a nice day!

21 opmerkingen:

10 zei

Fijn dat jullie Thijsje met medicatie en aerosollen goed kunnen helpen. Vooral dat laatste lijkt me niet gemakkelijk... ik voel met je mee... hopelijk moet je het niet heel lang doen en komt hij dan binnenkort weer gezellig op je schoot liggen ook als Philippe er is! Groetjes,
Martine

Annelies zei

Sterkte met alles !

Annelies zei

Sterkte met alles !

Anoniem zei

Oei, de lieverd. Veel sterkte met alles. Groetjes Wilma

Bizzy Martine zei

Wat goed dat jullie nu weten wat er aan de hand is.
Hopelijk slaat de medicatie aan. Aerosollen!!! Ik moet
er niet aan denken dat ik dat bij één van mijn 4 poezen
moet doen. Goede moed!!!

Grtjs, Martine

quiltingmieke zei

piel ik hoop dat Thysje snel weer opknapt knuf

Ria zei

Och het arme beestje. Hij begrijpt niet dat jullie het zo goed met hem menen. En denk alleen maar dit wil ik niet. Succes hoor. Groet Ria V.

Truus zei

Gelukkig dat het niet ernstig is en met het juiste voer knapt Thijs vast snel weer op.
Beide poezen krijgen hier krijgen al tijden speciaal voer voor blaasgruis en ze zijn helemaal happy.
Wat is aerosollen??? Nog nooit van gehoord en geen idee wat ik me moet voorstellen hierbij. Wij hebben een poes gehad die snorde als een tortelduif en de dierenarts kon niet ontdekken waardoor dit kwam.
Heel veel succes met Thijs en beterschap.
groetjes, Truus uit Drenthe

monne-floor zei

Ja die katten he'je kunt er veel zorgen om hebben maar alles zal wel goed komen/

jjthor zei

Im so glad you found some answers. Heres hoping the treatments work. Blessing to you and yours.

gerda zei

Veel succes met het aërosollen ... ik hoop dat ik het nooit moet doen, zelfs niet bij mijn makkelijke lieve cocker. Daar zou hij beslist niks van moeten hebben. kan me best voorstellen dat Thijsje jou nu niet zo lief vindt. maar dat betert natuurlijk als hij er aan gewend is.

Gypsy Quilter zei

Poor wee kitty. Hope he feels better very soon.

Dientje zei

Gelukkig een oorzaak gevonden. Hopelijk slaan de medicijnen aan. Succes. Dientje

Ineke zei

Ach die Thijsje toch, beterschap voor hem en sterkte met alles!

Dom zei

Bonnes nouvelles pour Thijs.Plein de papouilles pour lui et meilleurs voeux pour 2016 à tous les 3 !!!

Ellie's Quiltplace zei

@ Martine: dat zal wel weer in orde komen, hij moet er even aan gewoon geraken. Vanmorgen heeft hij toch alweer bij mij op schoot zitten slapen :o)

@ Annelies, Wilma, Mieke, Ineke: Dankjewel!

@ Martine: hij blijft er redelijk rustig onder. Gisteren voor het eerst het volle kwartier gedaan. Hij is natuurlijk heel blij dat hij er weer uit mag, maar hij zit redelijk rustig in zijn mandje. Hij vind het niet leuk, maar hij heeft al wel door dat er niet echt iets gebeurd ofzo. Als hij er weer uit komt is hij niet bij de dierenarts, zoals meestal het geval was als hij in het mandje had gezeten, maar nog gewoon thuis :o)

@ Ria: je kunt het hem inderdaad niet uitleggen. De dierenarts gaf de tip om hem na het aerosollen een snoepje te geven, zodat hij weet dat er wat leuks komt, maar Thijs geeft niet veel om snoepjes... Nu doen we laaiend enthousiast als hij weer uit zijn bakje komt, net zoals bij kleine kinderen, haha! Hopelijk heeft hij dan door dat hij flink is geweest!

@ Truus: blaasgruis + voer had hij al, maar nu zijn het echt steentjes, weer iets anders dus! Volgens mij is er weinig dat hij nog niet heeft gehad ;o)
Aerosollen is zoiets als 'stomen', maar dan met een machientje in plaats van een pan kokend water. De nevel komt door een slang, door het reservoir waar een bepaald medicijn inzit (samengesteld afhankelijk van de kwaal) en wordt door een mondstukje ingeademd. Natuurlijk is dat voor katten niet zo handig, dus gaat Thijsje in zijn reismandje met een handdoek erover, zodat de stoom er niet uit kan, en dan hang ik dat mondstukje voor de opening. Behalve dat het niet zo warm is, kun je het een beetje vergelijken met een mini sauna waar hij in zit. Het wordt bij mensen vooral toegepast bij astma en longproblemen.
Ik hoop maar dat het niet is als bij jullie poes en dat ze nu bij Thijs echt wel gevonden hebben wat de oorzaak is en welke medicatie helpt!

@ Simonne: na 8 jaar mag dat al wel ;o) Het is niet altijd leuk en het heeft al verschrikkelijk veel geld gekost, maar voor je huisdier doe je dat. Het is belangrijk dat hij nu eindelijk eens opknapt!

@ Jennifer, Gypsy quilter: Thank you!

@ Gerda: hij is intussen terug bij me op schoot gesprongen, of is dat omdat Philippe nog slaapt? ;o)
In het reismandje aerosollen gaat gelukkig best goed, ze snappen het niet, maar het is niet eng of bedreigend voor ze.

@ Dini: ik hoop het ook. Het is zo jammer hem altijd zo ziek te zien...

@ Dom: merci! On fait beaucoup des caresses, je pense que l'amitié est un 'médicament' aussi! ;o)

Guusje, zei

Gelukkig weten jullie nu wat er aan de hand is en ik hoop dat het snel opknapt. Veel beterschap en sterkte ermee gewenst.

Tania zei

Ik hoop dat alles snel goed komt!
Geef hem maar veel knuffels.

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje, Tania: dankjewel!

Susanne Hoffmann zei

Dear Ellie, we send all the best wishes and cross fingers that he will get well soon.

Big hugs for Thjesje

Susa

Ann zei

Hoi Ellie,
Een kat verzorgen die wat ziekjes is, is vaak geen sinecure. En ze zijn dat ook nog kwaad op je omdat je hen dat "aandoet"! ;-) Ik heb thuis ook zo'n lieve viervoeter (eigenlijk een 3e kind van de familie) LOL!!!
Fijn om te lezen dat ze toch hebben gevonden wat eraan scheelde!
Groetjes,
Ann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...