19 december 2015

'n Drankje bij de prins...


De prins van Merode heeft iedereen uitgenodigd in zijn kasteel voor een hapje en drankje tijdens de Kasteelfeesten in Westerlo.

The prince of Merode has invited everyone at his castle for a drink at the 'Kasteelfeesten' in Westerlo.


De Kasteelfeesten worden georganiseerd omdat het kasteel wel een opknapbeurt kan gebruiken en daarvoor natuurlijk veel geld nodig is en voor ons was het een mooie gelegenheid om het sprookjesachtige kasteel, dat nu extra mooi versierd en verlicht was, te bezoeken.

The 'Kasteelfeesten' are a way to raise funds for the renovation of the castle, but for us, it was a chance to enjoy the wonderful sight of this castle, especially since it was beautifully decorated and lit.


We dronken een limoncello (dat hebben we afgelopen zomer in Frankrijk 'ontdekt', toen één van de hotelmedewerkers erop stond dat we dat eens proefden. Ze was er zeker van dat we dat lekker zouden vinden en ze had gelijk!) op de kerstmarkt, waar we lekker warm bij een enorme vuurkorf zaten en waar we genoten van de gezellige muziek van het draaiorgel...

We had a limoncello (discovered that last Summer in France, when one of the hotel's employees insisted we tried one because she was sure we would love it. And we did!) at the Christmas market where we sat warm next to a huge fire basket enjoying the street organ music,...


... en daarna dronken we nog iets in de spiegeltent. Een aantal jaar geleden kreeg ik een privérondleiding in een atelier waar ze zulke tenten maken en renoveren (de oudste tent die ze hadden was van rond 1910 als ik me goed herinner en was nog in prachtige staat). Het is fantastisch hoeveel werk en vakmanschap er in die tenten zit, want alles - van houtwerk tot spiegels en schilderingen - wordt volledig met de hand gemaakt.

... and a second drink inside the mirror tent. I have visited an atelier a couple of years ago, where traditional mirror tents are made and restored (the oldest they had originated from around the 1910's if I remember well and it was still in perfect condition). It's wonderful to see how much work and craftmanship is put in these tents, since all woodwork, mirrors and paintings are entirely handmade.


Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om in zo'n mooi groot kasteel te wonen. We lachten dat het voor ons wel erg onhandig zou zijn, alleen al omdat, als we weg willen, we eerst controleren of Thijsje nog veilig binnen zit en met zoveel kamers kan het wel eens heel lang duren voor we hem gevonden hebben ;o)

I can't imagine how it would be like to live in such a beautiful castle like this one. We joked that it would be very impractical for us, merely because it would take us hours to check all the rooms to see if Thijsje is still safe inside before we go out ;o)


Als je de Kasteelfeesten ook wil bezoeken dan kan dat alleen vandaag nog. Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen en er worden concerten gegeven, al denk ik dat je daarvoor misschien plaatsen moet reserveren. Hier vind je alle info.

Fijn weekend!

If you want to visit the Kasteelfeesten, you have to hurry, because today is the last day. There are also several activities for children and a concert (maybe you have to reserve tickets for that, I'm not sure). Here you can find all info. 

Have a great weekend!

6 opmerkingen:

Truus zei

Dat is een bijzondere bezienswaardigheid en zo'n gelegenheid zou ik niet overslaan om het te bekijken. Bijzonder de spiegeltent en dat het helemaal met de hand wordt gemaakt.
Zou niets voor mij zijn om in zo'n groot gebouw te wonen -veel te groot en het lijkt me ook lastig om warm te houden. Maar wel leuk om het te kunnen bekijken!
Gezellig weekend
groetjes, Truus uit Drenthe

Dientje zei

Wat een bijzondere sfeer. Zo'n kans zou ik ook niet laten lopen. Gr. Dientje

10 zei

't Ziet er een heel mooi kasteel uit! Je wilt er misschien niet wonen maar je quilts zouden ook heel mooi tot hun recht komen in een grote kasteelkamer! En Thijsje hang je gewoon een minicamera rond zijn nekje zodat jullie steeds op de computer kunnen zien waar hij is.(is misschien wel een tikje te modern in zo'n kasteel... maar wel makkelijk,haha)Fijn weekend! Martine
p.s. morgen ga ik enkele mensen blij maken met je speldenkussentje)

Lut de Meulder zei

Ik herrinner me dat kasteel van schoolreizen, maar nu heft dat wel een special sfeer! Als je graag limoncello drinkt moet je dat eens proberen op basis van pompelmoes. Ik prober het recept al sinds jaren af te pingelen van een Frans restaurant in Dallas.

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: gewoon genoeg quilts maken om onder te zitten, dan krijg je het vanzelf warm ;o)

@ Dientje: ik was er nog nooit geweest en ik denk dat het overdag al heel mooi is, maar nu was het super romantisch! Een echte 'ouderwetse' wintersfeer, ondanks de temperatuur.

@ Martine: Philippe zag je reactie en zei: 'dat is inderdaad een goed idee! Of een bewegingssensor... O nee, daarvoor slaapt hij teveel' LOL!

@ Lut: als je het hebt mag je het me zeker doorsturen, klinkt super lekker!

10ekequilt zei

Wat een heerlijke Kerstsfeer op het kasteel en limoncello is inderdaad een heerlijk drankje!
Fijne feestdagen en een creatief 2016 gewenst.
Groetjes 10eke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...