29 november 2015

Het ronde blok...een nieuwe quilt?...


Naar aanleiding van mijn blogberichtje (klik) met de tips over het voorbereiden van je patchwork, kreeg ik een aantal vragen. Niet over de tips, die waren heel duidelijk, maar over het patchworkblok dat ik op de foto's liet zien.

In addition to this (click) blog post, about the tips on how to prepare your patchwork projects, I received quite some questions. Not on the tips, because they were very clear, but on the block I showed in the pictures.


Het is soms flink moeilijk om niet te veel nieuwe quilts te starten als er nog zoveel ligt waar ik al aan bezig ben. En dat is ook weer het geval met mijn Barn Dance jelly roll quilt en dit nieuwe project. Maar soms is er een goede reden (een echte goede reden, niet zomaar een flauw excuus, LOL), om toch even die goede voornemens te vergeten.

Eventhough sometimes it's hard to resist, I try not to start too many new projects before I finish some I'm already working on. This is also the case with my Barn Dance jelly roll quilt and the new project.
But sometimes, there's a good reason (a really good one, not some excuse, LOL), to forget about the good intentions for a while. 


Op 5 december zal ik aanwezig zijn bij de Opendeurdagen van Atelier Salgarollo in Westerlo. Ik zal hier mijn patronen verkopen en demonstreren hoe je op een gemakkelijke manier ronde vormen kunt naaien. Maar, nu alle Barn Dance blokken klaar zijn, had ik geen quilt-in-wording meer waar die ronde vormen in voorkwamen. Dus je ziet, dit is een heel goede reden om toch aan iets nieuws te beginnen. Zeker omdat ik dat nieuwe project al een paar weken niet uit mijn gedachten kreeg en ik er eigenlijk echt heel graag mee aan de slag wilde.

December 5, I will be present at the Open Door Days at Atelier Salgarollo in Westerlo. I will sell my patterns there and I will demonstrate how to sew curves. But with all Barn Dance blocks finished, I had no project-in-process that contained curved blocks. So you see, a very good reason to start something new. Especially because this new project had been on my mind for quite some weeks and I was quite impatient to start on it.


Ik heb het eerste blok voorbereid, zodat ik aan de hand hiervan zaterdag kan laten zien hoe je die ronde vormen eenvoudig in elkaar zet. Het blok bevat meer dan 60 verschillende stoffen, wat behoorlijk veel is voor 1 blok! Maar het ziet er zo leuk, gezellig en uniek uit en ondanks de vele verschillende kleuren, printjes en tinten, is het toch een heel mooi geheel.
En voor iedereen die ook al kriebels krijgt beloof ik dat er ook een patroon van de quilt komt.

I've prepared the first block, so that I can demonstrate the curved seams next Saturday. It contains more then 60 different fabrics in total, which is a lot for just 1 block! But it has such a lovely warm, unique look and despite the different colors, prints and tones, it definatly is a matching whole.
And to everyone who's getting excited about this quilt: I promise to write the pattern!


Dus zaterdag is iedereen van harte welkom (zie de info hierboven) bij Atelier Salgarollo. Moest je overigens op donderdag of vrijdag ook in de gelegenheid zijn: dan is Els van Bobbin aanwezig. Leuk!
Als er trouwens patronen of pakketten zijn die je graag wilt bestellen, laat het me even via mail weten, dan neem ik dit zaterdag zeker voor je mee!

Tot zaterdag!

So Saturday you're all welcome at Atelier Salgarollo (see info above). By the way, if you're free on Thursday or Friday, make sure to visit Els from Bobbin. She will be there thosse days!
If there's any specific pattern or kit you'ld like to buy, please send me an e-mail and I'll make sure to bring it!  

See you Saturday!

10 opmerkingen:

Truus zei

Dit belooft weer een hele mooie quilt te worden. Wat ik zo op de foto zie is het een fleurig geheel.
Leuk dat je komend weekend bij deze quilt winkel mag staan en gaat demonstreren.
Succes en gezellige dag
groetjes, Truus uit Drenthe

Dientje zei

Het ziet er spannend uit. lekker fleurig. Ik ben heel benieuwd, niet alleen naar dit blok, maar ook naar de rest, als er tenminste een rest is, haha.
Veel succes volgend weekend. Heb helaas andere bezigheden. Goed weekend.
Groet, Dientje

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: dankjewel!
Hij wordt inderdaad lekker vrolijk. Gewoon wat lapjes bij elkaar gescharreld, niet teveel nagedacht. Ik hou wel van het klassieke, maar het moet wel een beetje levendig blijven, niet te somber en saai ;o)

@ Dini: bedankt! Er komt nog rest hoor, LOL! Het wordt weer een grote zelfs, net over de 2 meter.

Ineke zei

Zo erg jammer dat het zo ver is om te gaan, misschien een andere keer! Had wel willen zien hoe je de ronde vormen snel patch.
Liefs, Ineke

Crafts 'n' Skills zei

Misschien een hoop verschillende stofjes, maar toch zeker wel één mooi geheel!

10 zei

Dat ziet er heel mooi uit! Leuk dat je er zo'n grote quilt van maakt! Ben zeer benieuwd:) groetjes, Martine

Floor zei

Ziet er nu al mooi uit met al die verschillende stofjes. Maar ik krijg het al benauwd als ik denk aan het aan elkaar naaien van die ronde vormen. Hoe dat makkelijk kan is me een raadsel.
Jammer dat ik er niet bij kan zijn.

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: Mams heeft een tutorial op haar blog staan. De mijne is verdwenen met de overstap van web-log naar blogger een paar jaar geleden. Ik zal eens zien of ik nog eens een nieuwe kan maken. Het is natuurlijk niet hetzelfde als het 'live' zien, dat is gemakkelijker, maar het geeft toch een goed idee :o)

@ Monique: nu zeker nog wel ja! Hopelijk is dat na de volgende blokken ook nog zo, ik ben zelf eigenlijk ook wel heel benieuwd!

@ Martine: het worden grote blokken, dus automatisch ook een grote quilt ;o)

@ Floor: ronde vormen naaien is echt heel leuk als je maar de goede techniek gebruikt. Dan is het lang niet zo moeilijk als het lijkt.
Zoals ik hierboven tegen Ineke ook zei: Mams countryquilt.blogspot.com heeft een tutorial en ik probeer er zelf ook nog eens een te maken. Jammer dat de oude verdwenen is :o(

Ann zei

Hoi Ellie,
Ik zou je graag nog n's in actie zien ;-) maar weet niet of ik het ga halen. 't Is nl. Sinterklaas dit weekend ... en de daarbij behorende activiteiten ;-).
Fijne dag nog!
Ann

P.S.: Kan niet wachten op het nieuwe patroon! ;-)

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: Het zou leuk zijn je nog eens te zien, maar moest het dit weekend niet lukken, dan zijn er vast binnenkort nog wel andere mogelijkheden. Sinterklaas is er natuurlijk maar 1 keer per jaar ;o)
Ik kan ook niet wachten op de nieuwe quilt, haha! Maar hij zal niet volgende week al klaar zijn ;o) Je kan zeker alles volgen op mijn blog!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...