24 september 2015

Wat is er eigenlijk gebeurd met DE rand...?


Nu de top van mijn restjesquilt Switch! klaar is, vraag je je misschien af wat er is gebeurd met de rand... Je weet wel, de rand met de gele bloem, die ik per ongeluk 5 cm teveel naar rechts heb geappliceerd...

Now that the top of my scrap quilt Switch! is finished, you might wonder what happened to the border... You remember: the one with the yellow flower, which I appliquéd 5 cm too much to the right...


Velen van jullie zeiden dat ik het best kon laten zitten. Een quilt moet immers niet perfect zijn en er is niks mis mee om een foutje te maken. Maar alle randen zijn precies hetzelfde en ondanks dat het misschien niemand zou opvallen, zou ik het wel elke keer zien en ik zou me er keer op keer aan ergeren.

Many of you suggested to just leave it this way, because a quilt doesn't need to be perfect and there's nothing wrong with making a mistake. But all borders are exactly the same, and eventhough nobody else would notice it, I knew I would every single time I'd see it and it would annoy me again and again.


Dus optie 1 - het gewoon zo laten, was eigenlijk niet echt een optie voor mij. Optie 2 was om de foute bloem uit te halen, de rand door te knippen, er een nieuw stuk ecru stof aan te zetten en daarop verder te appliceren. Maar die naad die er dan zou komen te zitten, die zou me ook elke keer opvallen. Wilde ik echt zoveel tijd in een quilt steken om er achteraf niet tevreden over te zijn?

So option 1 - leaving it as it was, was actually not an option for me. Option 2 was to remove the wrong flower, cut the border, sew on a new piece of ecru border fabric and continue the appliqué. But the seam I would create also would always catch my eye. Did I want to put so much work in it and not be content afterwards?


Dus koos ik voor optie 3 - een hele nieuwe rand! Gelukkig had ik vorig jaar dezelfde stof gekocht voor een sampler die ik wil maken. Ik had 2,50 meter gekocht en ik had 2,40 meter nodig. Dat kwam goed uit!

So I decided to go for option 3- an entirely new border! Luckily, I had bought the same fabric about a year ago as a background fabric for a sampler I want to make. I bought 2.50 meters and since I needed 2.40 m, it was just perfect!


De rand werd geknipt, het raster erop getekend en vervolgens heb ik heel voorzichtig de applicaties van de oude rand losgehaald...

The border fabric was cut, the grid drawn onto it and then I carefully removed the appliqué from the wrong border...


... om ze op de nieuwe rand weer vast te naaien.

... to sew it onto the new one.


Toegegeven, het was best wat werk, maar het was nuttig. Ik ben tevreden met het resultaat.

Although it was quite a lot of work, it was time well spend. I'm glad with the result.


En de oude rand? Die wordt gewassen zodat de blauwe stift eruit is en daarna wordt hij opgeborgen bij de stofjes voor de sampler. Immers, verknipt in kleinere stukjes is hij perfect herbruikbaar!

And the wrong border? It will be washed to get rid of the blue pen and afterwards stored with the other fabrics for my sampler quilt. Cut into smaller pieces, it will be perfectly reusable!

7 opmerkingen:

Francis Gortmaker zei

Ik vind je doorzettingsvermogen geweldig! Uithalen is één van de ergste dingen die er zijn, zeker als het eigenlijk voor een klein stukje maar nodig is. Vol bewondering ben ik!

Dientje zei

Een heel werk, maar de moeite waard. Ik weet niet war ik gedaan zou hebben. Groet,
Dini

10 zei

Hallo Ellen,
fijn voor je dat optie drie goed gelukt is en dat je nu ronduit tevreden bent met het resultaat! Het is dan ook een supermooie quilt geworden! Groetjes, Martine

Truus zei

Geweldig dat je nu tevreden bent met het resultaat! Dan heb je al dat werk er wel voor over.
Denk niet dat ik voor de optie gekozen had waar je een stukje tussenuit had geknipt--dat zou mij ook storen.
Misschien de volgende keer pas de stof erachter wegknippen als je zeker weet dat alles op de juiste plaats zit?
Ben nu nieuwsgierig hoe de rand aan de quilt er uit gaat zien.
Vind het prachtige kleuren die je altijd gebruikt.
groetjes,Truus uit Drenthe

Corina zei

Oh wat dapper dat je die verstandige stap hebt gezet zeg. Je krijgt zo in elk geval wel een project waar je helemaal tevreden over bent.

Ellie's Quiltplace zei

@ Francis: uiteindelijk was de keus niet zo moeilijk, want ik wilde niet ontevreden zijn over mijn quilt. Het uithalen is natuurlijk nooit leuk, maar uiteindelijk ging het wel vlot en zaten de delen ook zo weer vast op de nieuwe rand.

@ Dini: ik dacht eerst: ik knip de baan wel door. Maar uiteindelijk kies je toch waar je je het beste bij voelt, ook al was dat in mijn geval meer werk. Geen van de opties was verkeerd geweest uiteindelijk, maar dit was voor mij het beste.

@ Martine, Corina: Ik weet zeker dat ik anders minder tevreden was geweest en dan was het doorquilten van die grote lap ook niet zo'n plezier geweest.

@ Truus: ja ik heb er wel uit geleerd. Eerst 3 keer controleren en dan pas knippen!
Het grappige is, dat als ik ergens een quilt ziet waar een naad in de rand zit, dat ik denk: "kijk, dat kan toch prima, stof zal zijn op geweest en zo is het opgelost. Leuk!" Haha, zo zie je maar!

SaSchi zei

I think you did it right. Wonderful Quilt!!
Have a nice Day :-)
Best greetings to you.
Elfin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...