27 juli 2015

Maandag wasdag...


Voor de blokken en bloemen van mijn Switch! quilt heb ik intussen genoeg restjes verzameld, maar voor de achterkant heb ik een veel groter stuk stof nodig. Deze roze 'Miniature' van Windham fabrics is precies wat ik zocht. Een mooie kleur en een klein motiefje, dat de aandacht niet zal wegtrekken van de voorkant van de quilt. 

For the blocks and flowers of my Switch! quilt, I have collected plenty of scraps by now; but for the backing I needed a much larger piece of fabric. This pink 'Miniature' from Windham fabrics is just perfect. A lovely color and a small print, which will not take away the attention from the front of the quilt.


Zoveel meter stof wassen is geen probleem, mijn machientje zal z'n best wel doen, maar hoe krijg ik 6.40 meter stof droog??? En dan is er nog de tussenvulling. Zo'n groot stuk dikke katoen kan enkel maar driedubbel gevouwen op mijn kleine wasrekje en dan duurt het dagen voor het droog is...

Washing several meters of fabric is no problem, my machine will doe a perfect job, but how could I dry 6.40 meters??? And what about the batting? Such a large piece of thick cotton on my small rack 
would take days to dry...


Gelukkig heeft Mams een hele grote waslijn, ideaal om stofjes en vulling aan te drogen. Een beetje zonneschijn en een licht zomerbriesje doen de rest. En het is een goed excuus voor een bezoekje :o)

Fijne dag!

Luckily, Mams has a large washing line, ideal for drying fabrics and batting. A bit of sunshine and a small summer breeze will do the rest of the job. And it's a good excuse for a visit ;o)

Have a nice day!

9 opmerkingen:

Ineke zei

Misschien eens een droogmolen plaatsen? Maar zo is het leuk om ook eens weer gezellig naar je moeder te gaan ;-)
Liefs, Ineke

Marlies Mansveld zei

Handig zo! Wat een mooie achterkantstof heb je gekozen!

Wilma Kuin zei

Oh wat een heerlijke foto's
SMULLEN!!!

Carin zei

Ja daar heb je een behoorlijke waslijn voor nodig, maar wat zie ik? Was jij je tussenvulling ??? Ik zelf was ook mijn stofjes maar gebruik tussenvulling van quilters dream, die krimp niet meer en hoef ik dus ook niet uit te wassen.

Hennie zei

Met die prachtige stoffen is wassen geen straf ! !
Ze hangen er stralend bij.

Groetjes Hennie.

Truus zei

Mooie stoffen heb je gewassen en ik begrijp dat je quilt nu klaar is om gedubbeld te worden en gequilt?
Toch zelf maar een paar drooglijnen maken in jullie tuin-ruimte genoeg toch? Wat is er heerlijker dan je was buiten aan de lijn drogen? Heb hier in de tuin ook een óuderwetse' drooglijn staan-heerlijk.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: eenmaal dat de tuin wat meer aangelegd is komt er een grote waslijn ipv mijn kleine rekje. Een droogmolen vind ik minder handig, want dan ben je nog heel beperkt in de breedte. Mijn 2.60 m tussenvulling gaat daar nog niet in z'n geheel (niet dubbelgevouwen) op ;o)

@ Marlies: ik ben er zelf ook heel erg blij mee. Ik had al verschillende stoffen vastgehad, telkens niet 100% tevreden, maar dit was hem gewoon!

@ Wilma: :o)

@ Carin: ik gebruik de Luna batting (denk dat hij zo heet) van Rhinetex. Deze werkt heel fijn, maar omdat het katoen is (dat altijd wat kan krimpen) was ik hem op voorhand. Ik gebruik ook vaak synthetische vulling voor de muurquilts, die was ik niet.

@ Hennie: zo'n wasje willen we elke dag wel doen he! En ook het strijken daarna is zoveel leuker :o)

@ Truus: de drooglijnen gaan er ooit wel komen, maar eerst moet de tuin nog meer op orde. Kan nog wel een aantal jaren duren dus ;o) Maar ik ben het met je eens, die 'ouderwetse' drooglijnen zijn de beste en staan ook nog eens heel gezellig. Ik vind het altijd leuk om de was te zien wapperen daaraan.
Voor onze was is mijn droogrekje (voorlopig) voldoende, maar zo'n 'dot' vulling, dat gaat natuurlijk niet.
En nee, ik ben nog niet aan dubbelen toe hoor! Ik ben halverwege de top, maar je kan maar voorbereid zijn, toch? ;o)

Anoniem zei

Zo gezellig die was aan de lijnen. Sinds ik in België woon, heb ik dat ook en dit vind ik toch heerlijk. Af en toe zoek ik gewoon wat op om te wassen en dan daarna zo lekker droog en fris. Daar kan een rekje of molen niet tegen op . groetjes Wilma

Ellie's Quiltplace zei

@ Wilma: dat is waar! Als onze tuin wat meer in orde is krijg ik ook zo'n 'echte lijn' ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...