30 juni 2015

Sneeuw voor de zon...

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve felicitaties op mijn blog, facebook, via mail,... Ik heb een hele leuke dag gehad!

First of all, I want to thank you all for your lovely comments and birthday wishes on my blog, facebook, e-mail,... I had a lovely day!


Sinds we terug zijn gekomen uit Frankrijk, vorige week alweer, is het hier maar stilletjes geweest. Dat heeft alles te maken met het quiltje waar ik aan bezig ben. Het heeft nog geen naam, dus noem ik het maar gewoon 'het quiltje' tot ik iets leuks bedacht heb.
Terwijl ik aan het appliceren ben, zijn de paarden in de wei achter ons huis aan het spelen. De mama's staan weer in dezelfde wei, dus ze zijn nu met vier in totaal. Dat betekent dat ik maar eens naar de winkel moet om meer wortelen te kopen ;o)

Since our return from France last week, it has been quiet over here. That has everything to do with the quilt I'm working on. I haven't thought of a name yet, so I call it 'the quilt' for now. While I work on the appliqué, the horses in the field behind our garden are playing. Their mama's have returned to the same field, so there are four now. That means I need to go shopping for some more carrots ;o)


Ik ben wel blij dat mijn sneeuwman een katoenen is, want met de huidige temperaturen (tot 38 graden komende zaterdag!) zou een echte maar snel gesmolten zijn!

I'm so glad my snowman is a cotton one, because even with the current temperatures (up to 38 degrees Celsius next Saturday!), this one is not going to melt!


Hij is nog niet klaar, maar hij ziet er al blij uit, daar op zijn plaatsje naast de haard. Volgens mij hoopt hij op veel cadeautjes in zijn kerstsok.

He's not finished yet, but he does look quite happy on his spot next to the fire place. I bet he's hoping for lots of presents in his Christmas stocking.


De bedoeling was dat er een smalle rand boven- en onderaan het middendeel kwam, met daarop kerstballen...

I was planning to add a small border both at the top and bottom of the centre, with Christmas baubles...... maar dat werd niet helemaal zoals ik gehoopt had.

... but it didn't turn out the way I was hoping for.


Dus een kleine aanpassing, maar met een veel beter resultaat. Thijsje komt even keuren. Vindt hij het ook goed zo?

So a little change of plans, but a much better result. Thijsje is giving it a close look. Would he agree?


Ja, die brede rand, dat vindt ook hij veel beter.

Yes, he definately finds the wider border much better.En na zo'n belangrijke 'kwaliteitscontrole', is het tijd om even met Philippe te ravotten ;o)

Fijne avond!

And after having done this important quality check, it's time to have a little romp with Philippe :o)

Have a nice evening!

4 opmerkingen:

10 zei

Dat wordt weer een mooi quiltje! De kerstballen zien er leuk uit! Ben alvast benieuwd naar de "affo":) Groetjes, Martine

Anoniem zei

Is dat van de stoffen van kristel Salgarollo? Wordt heel erg leuk. Groetjes Wilma

Truus zei

Dat geeft gelijk een verkoelend effect jouw sneeuwman!
Vandaag gelukkig hier nog niet zo warm en met het windje nog best te doen.
Wie had dat gedacht dat jij wortels speciaal voor de paarden zou kopen toen jullie daar gingen wonen?
En Thijs die zomaar los rondloopt...
Veel plezier met je sneeuwmannenquilt.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Martine: de AFFO is veel mooier nog ;o)

@ Wilma: dit is inderdaad met Kristels stoffen gemaakt. Ik vind ze heel mooi uitkomen!

@ Truus: ik geef de wortels niet allemaal zelf hoor ;o) En met 4 van die enthousiastelingen vind ik het ook wel een beetje te druk. Ze willen allemaal tegelijk een wortel, dus is het trekken en duwen geblazen, haha! Het is beter dat Philippe en ik samen gaan, dan zijn het er 2 per persoon, dat is nog te doen ;o)
Thijsje leert rustig aan om los te lopen buiten. Hij blijft over het algemeen braaf bij ons, we hebben er nog maar één keer achter moeten rennen. Als hij niet verder dan een paar meter bij ons vandaan gaat vind ik het goed dat hij los is. Maar niet de straat op hoor, brrrrrr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...