16 mei 2015

Aan elkaar... en een heleboel vragen...


Mijn scrap quilt schiet al aardig op. Dat komt natuurlijk door het ontwerp van de blokken: die zijn makkelijk om te maken, geen mini stukjes en rechte lijnen om te naaien. Zelfs met de hand maak ik er toch wel wat op een avond. Het is zo'n leuk werkje!

My scrap quilt is growing quite fast. That of course has to do with the design of the blocks: they're easy to make, no extremely tiny pieces and straight lines to sew. Even by hand I get a couple of blocks finished each evening. It's so much fun!


Maar het heeft ook heel veel met de stoffen te maken, want eenmaal dat ik aan een blokje begonnen ben wil ik weten hoe het eruit ziet als het klaar is. Immers, elk gekleurd lapje ziet er toch weer een beetje anders uit als het een blokje is geworden en gecombineerd is met de ecru stof. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid, zo noem ik het ;o)

But it also has to do with the fabrics: while working on a block, I can't wait to see how it looks once finished. You see, every colored fabric looks different once used in a patchwork block, combined with the ecru. I call it a healthy dose of curiosity :o)


En omdat het ontwerp en effect van deze quilt staat of valt met de juiste combinatie van stoffen en blokken, naai ik de gemaakte blokjes meteen aan elkaar. Zo kunnen ze niet door de war geraken en moet ik achteraf niet teveel zoeken en puzzelen. Het zou zo jammer zijn als er een blokje verkeerd kwam te zitten en zo het effect van het patroon doorbroken zou zijn.

Since the combination of fabrics and blocks is the clue in this design, I decided to sew all blocks together immediately. This way they will not get mixed up. It would be a shame to mistake and to interrupt the pattern. 


Ik heb best een aantal vragen en opmerkingen gekregen over de quilt. Het ziet ernaar uit dat ik niet de enige ben die een klein Switch!-virusje te pakken heeft ;o) Ik zal proberen de vragen in verschillende verhaaltjes over deze quilt te beantwoorden.

I've received quite some questions and comments on the quilt already. It looks like I'm not the only one who's cought the Switch!-fever ;o) I will try to answer all questions in the different posts I will write on this quilt.


De vraag die het meest gesteld werd is of ik een foto kan laten zien van het eindresultaat of dat ik toch al meer kan vertellen over hoe het eruit gaat zien. Maar hoe graag ik dat ook zou willen, dat gaat nog niet. Immers, het is een eigen ontwerp en dat betekent simpelweg dat er nog geen foto bestaat van hoe de quilt gaat worden. 
Het is zeker niet mijn bedoeling om er een spannend verhaal van te maken of jullie allemaal in het ongewisse te laten - hoewel dat soms misschien zo lijkt - maar er is gewoon eenvoudigweg nog niet meer te laten zien. Maar ik beloof om jullie goed op de hoogte te houden van alle vorderingen en dan komt het eindresultaat vanzelf!

The question asked most, is if I could show a picture of the finished quilt or tell a little more about what it's going to look like. But as much as I would love to, I can't show you the full design yet. It's my own design and therefore I simply have no example or picture of what it's going to look like once finished. 
It's not my intention to keep you all in the dark but it's a step-by-step progress and I promise to share each of the steps with you!


Tot hiertoe is er precies 1/8 van de quilt klaar. Het klinkt klein, maar zelfs dit kleine stukje quilt weet al alle aandacht te trekken met zijn mooie kleuren en schitterende patroon.

Happy stitching!

Uptill now exactly 1/8 of the quilt is finished. It sounds so small, but even this small part of the quilt already draws attention with the beautiful colors and the dazzling design. 

Happy stitching!

15 opmerkingen:

BezigeBijMirjam zei

Mooi door de eenvoud Elly! Fijn weekend!

quilting Jeannet zei

Mooi hoor ellen, ik hou ook van dat eenvoudige, the fabrics makes the quilt.

Truus zei

Mooi Ellen en als dit maar 1/8e van de quilt is,wordt het dit keer geen kleintje!
Een heerlijke vrolijke quilt.
veel quiltplezier
groetjes,Truus uit Drenthe

10 zei

Heel mooi! Ik ben alvast benieuwd naar je vorderingen... is leuk om te zien hoe de quilt groeit:) Groetjes,
Martine

Yolanda zei

Elly, een prachtige quilt in wording in al z'n eenvoud. Waar ik nieuwsgierig naar ben zijn de maten van je onderdeeltje... want ik denk dat het geen klein quiltje wordt.
Veel plezier met patchen....

Anoniem zei

Het is inderdaad een heel mooi patroon aan het worden. Je ziet er een regelmaat in (dacht ik tenminste te zien dan) Mooi hoor. Ik wacht het wel af. Groetjes Wilma

quiltsathome zei

Je quilt ziet er nu al heel leuk uit ! Veel plezier met het maken ervan !

Flickenstichlerin zei

The quilt is turning out beautifully, wonderful idea.
Greetings,
Sylvia

Ellie's Quiltplace zei

@ Mirjam: dankjewel :o)

@ Jeannet: het moet niet altijd ingewikkeld zijn, hoewel dat er straks nog wel applicatie rond komt om het geheel wat op te fleuren.

@ Truus: het wordt een tweepersoonsformaat. Met al die verschillende kleuren vond ik dat mooier, dan valt de quilt meer op. Maar je kunt de afmetingen aanpassen en de quilt ook kleiner maken.

@ Martine: het maakt in tijd natuurlijk helemaal niks uit in welke volgorde je werkt, want je bent hoe dan ook evenlang bezig aan de quilt, maar zo lijkt het toch al of ik veel verder ben dan wanneer het een stapel losse blokken zou zijn!

@ Yolanda: het wordt een tweepersoonssprei van ongeveer 2.40 x 2.40 m in totaal!

@ Wilma: dat klopt! Als het groter is zul je het nog beter kunnen zien.

@ Patricia: dankjewel, dat zal wel lukken ;o)

@ Sylvia: thank you! And it does use up a lot of scraps :o)

Joan Ottevanger zei

Wordt al echt een plaatje heel mooi de kleuren combinatie.

Terenja Hüpscher-Moree zei

Wat maak je een ontzettend mooie quilt!!
Ik zie 'rondjes' maar dan stoer en lief tegelijk, echt heel prachtig!

Terenja Hüpscher-Moree

Ellie's Quiltplace zei

@ Joan: dankjewel :o)

@ Terenja: dank je! Er zitten inderdaad 'rondjes' in, maar dan de versie zonder ronde vormen :o) Van dichtbij valt het minder op, maar als je de quilt van iets verder weg bekijkt geeft het een heel leuk effect.

Trudy zei

o wat een mooie quilt! Maak je hier ook een patroon van?

groetjes Trudy

Ellie's Quiltplace zei

@ Trudy: hier komt binnenkort een patroon van!

Trudy zei

Super! Daar ben ik blij mee.

groetjes Trudy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...